پای کنکور بدون کاغذ به جمع کنکورها باز شد/فرصت مطالعاتی برای هزار دانشجو

تهران- ایرنا- الکترونیکی شدن کنکور سال ۱۴۰۳، اعزام هزار دانشجوی دکتری به فرصت مطالعاتی خارج از کشور و تغییر روسای ۷۰ دانشگاه کشور از مهمترین اخبار آموزش عالی در هفته‌ آخر فروردین ماه بود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، آموزش عالی در آخرین هفته از فروردین ماه ۱۴۰۱ با اخبار خوب و مثبتی در خدمات رسانی به دانشجویان همراه بود که در ادامه از نظر می گذرانیم.

همه دانشگاه‌ها حضوری شدند

از ۱۴ فروردین ماه، سال تحصیلی بعد از ۲ سال وقفه کرونایی بار دیگر به صورت حضوری در دانشگاه ها ازسرگرفته شد؛ با ورود دانشجویان به کلاس های درس، روح در کالبد دانشگاه ها دمیده و دلتنگی کلاس ها برای دوستان قدیمی شان برطرف شد. کلاس های دانشگاه ها در حالی به تدریج حضوری می شوند که محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در هفته ای که گذشت با حضور در گفت و گوی خبری با عنوان «صف اول» در شبکه خبر، اعلام کرد تا پایان فروردین ماه، اغلب دانشگاه ها آموزش حضوری را ازسرمی‌گیرند.

بر این اساس، تزریق سه و ۲ دُز واکسن کرونا برای حضور در خوابگاه ها و دانشگاه ها الزامی شده است.

پای کنکور بدون کاغذ به جمع کنکورها باز شد/فرصت مطالعاتی برای هزار دانشجو

کنکور بدون کاغذ روی کار آمد

یکی از وعده های سازمان سنجش آموزش کشور که این روزها اخبار آن به گوش می رسد، بدون کاغذ و الکترونیکی شدن آزمون های سراسری است. در این باره، عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور در هفته ای که گذشت در کنفرانس مطبوعاتی به اعلام جزییات برگزاری این آزمون ها پرداخت.

به گفته رییس سازمان سنجش آموزش کشور، در سال ۱۴۰۳ تلفن همراه و موبایل جایگزین کاغذ می شوند و بانک هوشمند سوال برای این آزمون تهیه می شود. هر داوطلب می‌تواند دو بار در این آزمون های آزمایشی شرکت کند.

پای کنکور بدون کاغذ به جمع کنکورها باز شد/فرصت مطالعاتی برای هزار دانشجو

اعزام هزار دانشجو به خارج از کشور

بعد از مدت ها از انتشار اخباری مبنی بر وقفه در فرصت های مطالعاتی خارج از کشور به دلیل مشکلات ارزی یا سایر مسایل، محمدجواد سلمانپور معاون بورس و امور دانشجویان خارج در سازمان امور دانشجویان به ایرنا اعلام کرد که امسال هزار دانشجوی دکتری به فرصت های مطالعاتی اعزام می شوند. این در حالی است که سال گذشته فقط ۲۶۸ دانشجوی دکتری به فرصت های مطالعاتی اعزام شده بودند.

به نظر می رسد، سازمان امور دانشجویان مشکلات ارزی را برای فرصت های مطالعاتی تا حد زیادی برطرف ساخته است تا دانشجویان امکان استفاده از این فرصت های مهم علمی را داشته باشند.

پای کنکور بدون کاغذ به جمع کنکورها باز شد/فرصت مطالعاتی برای هزار دانشجو

آغاز ثبت نام با تاخیر ۲ وام برای دانشجویان

روز شنبه ۲۷ فروردین ماه قرار بود فرایند ثبت نام دانشجویان برای وام های ضروری و ویژه دکتری در پورتال صندوق رفاه دانشجویان آغاز شود اما به دلیل برخی مشکلات در سامانه مذکور، این ثبت نام با یک تا ۲ روز تاخیر بالاخره در صندوق رفاه دانشجویان آغاز شد. مهلت ثبت نام این وام ها تا ۲۵ اردیبهشت ماه به همراه سایر وام های دانشجویی اعلام شده است.

پای کنکور بدون کاغذ به جمع کنکورها باز شد/فرصت مطالعاتی برای هزار دانشجو

نابسامانی در خوابگاه یک دانشگاه

پس از آغاز سال تحصیلی، خوابگاه های استیجاری تعدادی از دانشگاه ها به دلیل اتمام همکاری یا تغییر کاربری از دسترس دانشگاه ها خارج شدند. به همین منظور، تعدادی از مراکز آموزش عالی مجبور به اسکان دانشجویان در دیگر خوابگاه های استیجاری شدند. در هفته ای که گذشت، مشکلات فیزیکی خوابگاه پسرانه دانشگاه مراغه به اندازه ای بود که فیلم ها و عکس های آن از فضای مجازی سر برآورد و موجب واکنش مسوولان استانی و دانشگاهی شهرستان مراغه شد.

تصاویر منتشر شده حاکی از آن بود که شرایط این خوابگاه به هیچ عنوان قابل استفاده برای دانشجویان نبود. اما در بازدید معاون فرماندار مراغه، این قول داده شد که مشکلات خوابگاه مذکور بلافاصله برطرف شود. همچنین علی زادشکوریان، رییس دانشگاه مراغه در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد که ایرادات این خوابگاه در حال برطرف شدن است.

پای کنکور بدون کاغذ به جمع کنکورها باز شد/فرصت مطالعاتی برای هزار دانشجو

روسای ۷۰ دانشگاه تغییر کردند

پس از انتصاب محمدعلی زلفی گل در کسوت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روند تغییر و انتصاب روسای دانشگاه ها کلید خورد. در این باره، علی شمسی پور، سخنگوی وزارت علوم به ایرنا اعلام کرد که از میان ۱۰۰ دانشگاه، روسای ۷۰ دانشگاه تغییر کردند و به زودی روسای ۳۰ دانشگاه دیگر نیز تغییر می کنند.

سرپرستانی که از وزیر علوم حکم سرپرستی دانشگاه دریافت می کنند از این به بعد در کمیته تازه تاسیس انتصابات این وزارتخانه تا زمان دریافت تاییدیه برای حکم ریاست، مورد ارزیابی و رصد قرار می گیرند. ادامه ریاست آنها بر دانشگاه، منوط به عملکرد مدیریتی شان در این سه تا چهار ماه است.

پویش جبران، راهکاری جبران نقص های آموزشی

یکی از ابتکاراتی که معاونت فرهنگی وزارت علوم همزمان با آغاز سال تحصیلی به انجمن های علمی پیشنهاد کرد، راه اندازی پویش جبران در دانشگاه ها است. بر این اساس، دانشجویان دروسی را که در آن نیاز به برگزاری کلاس های جبرانی دارند، به انجمن های علمی اعلام می کنند و این انجمن در فراخوانی، استادان داوطلب برای آموزش به این دانشجویان را گردهم می آورد تا در چند جلسه، نواقص و ضعف های دانشجویان در یک یا چند درس جبران شود.

این پویش تاکنون در حد پیشنهاد مطرح شده و به نظر می رسد، با این راهکار تا حد زیادی بتوان کمبودها و نواقص کلاس های مجازی را جبران کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha