۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۰:۰۷
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84726848
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

قانونگذاران آمریکایی خواهان بازگشایی سفارت واشنگتن در کی‌یف شدند

نیویورک - ایرنا- دو سناتورجمهوریخواه آمریکا از آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه کشورشان خواستند تا سفارت این کشور در کی یف پایتخت اوکراین را بازگشایی کند.

"جری موران" و "استیو داینز" دو سناتور جمهوریخواه روز چهارشنبه به وقت محلی در نامه ای به  بلینکن، از وی خواستند سفارت آمریکا در کی یف را "به طور کامل بازگشایی کند."

آنها  استدلال کردند که چنین اقدامی "همکاری با یک شریک دموکراتیک را تقویت می کند" و "به طور نمادین تعهد آمریکا به سرزمین اوکراین را تأیید می کند."

این قانونگذاران آمریکایی اعلام کرده اند دلیل چنین درخواستی  خروج نیروهای روسیه از مناطق اطراف پایتخت اوکراین است.

این دو سناتور افزودند:  با دفاع موفق اوکراین از کی یف و خروج نیروهای روسیه از مناطق اطراف پایتخت این کشور، ما از شما می خواهیم که سفارت آمریکا در کی یف را فوری کاملا بازگشایی کنید.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: در نتیجه این جنگ، اوکراین  با چالش های نظامی، اقتصادی و بشردوستانه عظیمی مواجه شده است. حضور مجدد دیپلماتیک آمریکا در کی یف، همکاری با یک شریک دموکراتیک را در راستای دفاع وجودی از آن تقویت خواهد کرد و به طور نمادین تعهد کشور ما به حاکمیت ارضی اوکراین را تایید می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا بهمن ماه سال ۱۴۰۰  دستور تعطیل شدن سفارت این کشور در کی‌یف پایتخت اوکراین را و انتقال آن را به غرب این کشور در شهر لویو صادر کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که به دلیل افزایش نیروهای روسیه در مرز با اوکراین واشنگتن در حال انتقال سفارت کشور خود از کی‌یف به لویو در غرب اوکراین است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha