به گزارش ایرنا، شب قدر از شبهای مقدس و متبرک اسلامی است، خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سورهای نیز به نام "سوره قدر" نازل فرموده است. در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمیرسد، این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است.
عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است، در این شب، مقدرات یک سال انسانها و روزیها، عمرها و امور دیگر مشخص میشود. ملائکه در این شب بر زمین فرود میآیند، نزد امام زمان(عج) میروند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه میدارند، شبزندهداری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است.
بر اساس روایات و احادیث یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان، شب قدر است و مؤمنان و روزهداران در این سه شب به دعا و راز و نیاز با خداوند میپردازند و شب زندهداری میکنند و امشب نیز همان شبی است که فرشتگان خداوند از عرش به زمین میآیند و مهمان دلهای شب زندهداران میشوند و سرنوشت یکساله همه مقدر می شود.
مراسم احیای شب قدر در حرم امام رضا (ع) برگزار شد
مراسم احیای نخستین شب قدر رمضان امسال چهارشنبه شب با حضور اقشار مختلف مردم در صحن و سرای حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد.
قرائت قرآن کریم و دعای جوشن کبیر همراه با مرثیهسرایی و ذکر توسل به اهل بیت (ع) و سخنرانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی از جمله برنامههای مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در حرم امام هشتم (ع) بود.
آیت الله سید احمد علم الهدی در این مراسم که در صحن پیامبر اعظم (ص) برگزار شد گفت: شب قدر ما شبی است که غیر از عبادت و دعا، یک حبل الله متین هم وجود دارد که ما را به خدا وصل میکند و آن امام علی(ع) است.
وی با بیان اینکه علی(ع) مظلوم ترین مظلومان جهان است، افزود: درباره مظلومیت آن حضرت سخن های بسیاری گفته شده، مظلومیت امیرالمومنین (ع) یک جریانی است که همه زندگی او را فرا گرفته است.
عطر بندگی در شب قدر فضای حرم عبدالعظیم حسنی(ع) را فرا گرفت
حرم عبدالعظیم حسنی(ع) در جنوبی ترین نقطه تهران در شب نخست از لیالی قدر میزبان قدوم روزهدارانی بود که با اخلاصی پاک، رحمت واسع خداوندی را طلب میکردند.
حرم عبدالعظیم حسنی(ع) واقع در قبله تهران، چهارشنبه شب مصادف با شب اول قدر میزبان جمع بیشماری از دلدادگان به ذات اقدس الهی و خاندان بزرگ عصمت و طهارت (ع) بود.
امشب و از ساعت ۲۱:۴۵ دقیقه ویژه برنامههای مراسم احیای پرفیض شبهای قدر همراه با رعایت شیوهنامه های بهداشتی در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) آغاز شد.
این مراسم معنوی با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم توسط قاریان ممتاز و بین المللی آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر و مرثیه سرایی توسط حاج حسن شالبافان در اولین شب از لیالی قدر ادامه یافت.
همچنین سخنران شب نخست از لیالی قدر در حرم عبدالعظیم حسنی(ع) حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی بود و این ویژه برنامه ها از شبکه پنج سیما، رادیو قرآن و رادیو تهران به صورت زنده و مستقیم پخش شد.
مومنان و زائران سید الکریم به مناسبت ضربت خوردن شهید محراب و امیر مومنان (ع) همنوا با حسنین و حضرت زینب (س) به سوگواری پرداختند.
این مراسم معنوی و پرفیض در ساعت ۱:۴۵ بامداد پایان یافت.
طنین دعای جوشن کبیر در بهشت زهرا (س)
جمعی از مردم مومن و روزه دار شامگاه چهارشنبه همزمان با نخستین شب از لیالی قدر با حضور در مزار شهدا، قرآن به سر گرفتند و دعای جوشن کبیر قرائت کردند.
نخستین شب از لیالی پرفیض قدر در جوار مزار شهدا و قطعات ۲۶ الی ۲۸ و همچنین میدانگاهی قطعه ۴۰ تا قطعه ۲۹ و ۵۰ برگزار شد.
حضور خانواده ها بوِیژه جوانان جلوه خاصی به این مراسم داده بود، آنان آمده بودند تا شهدا را شفیع خود قرار دهند.
به مناسبت ماه مبارک رمضان قطعه شهدای بهشت زهرا(س) ۲۴ ساعته باز است و چه شب هایی بهتر از لیالی ذی قیمت قدر که مردم در جوار مقبره شهدا، آئین مربوط به این شب ها را برگزار کنند.
از این رو از ساعت ۲۲ شامگاه چهارشنبه مراسم ویژه احیا با تلاوت قرآن و مناجات خوانی آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر ادامه پیدا کرد.
سخنرانی مذهبی و ذکر مصیبت از دیگر برنامه های شب اول از لیالی قدر در بهشت زهرا(س) بود.
سعید غضنفری مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ویژه برنامه های این شب های عزیز تا ساعت ۳ بامداد در قطعات شهدای بهشت زهرا س ادامه خواهد داشت.
پرواز دلهای حاجتمند در ملکوت نخستین شب قدر
مردم استان سمنان در نخستین شب از لیالی قدر و شب ضربت خوردن مولای متقیان امام علی (ع) با حضور در حسینیهها، مساجد و تکایا، ضمن رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی بانگ الهی العفو و الغوث الغوث برای برآورده شدن حاجات و ریشهکن شدن ویروس منحوس کرونا سر دادند.
مؤمنان شب زنده دار دیار استان سمنان، در نخستین شب از لیالی قدر گزارش هم زمان با دیگر هموطنانشان در سراسر کشور، خداوند را هزاران بار با اسامی اعظمش خواندند و آیات الهی را همچون تاجی بر سر نهادند و از درگاه ایزد منان طلب آمرزش کردند.
دستهای نیاز سمنانی به درگاه بینیاز در اولین شب قدر به آسمان بلند شد تا از برکات این شب پرفضیلت بهرهمند شوند و در بین نجوای خالصانه ملتمسان نوای شفاعت برای بیماران، سرافرازی ایران اسلامی، عاقبت به خیری جوانان، آبرومندی پدران و مادران، برآورده شدن حوائج خود و دیگران در گوشه و کنار این استان شنیده میشود.
زمزمه الهی العفو سراسر گیلان را فرا گرفت
آیین احیاء شب قدر چهارشنبه شب همزمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با زمزمه الهی العفو، الغوث الغوث و راز و نیاز مردم مومن و روزه دار در مناطق مختلف استان گیلان برگزار شد.
مراسم احیاء اولین شب از شب های قدر با حضور اقشار مختلف مردم در مساجد، امام زادگان شاخص و گلزار شهدا با سخنرانی روحانیون و مدیحه سرایی زاکران اهل بیت علیه السلام در شهرستان های استان گیلان برگزار شد.
شب قدر فرصت تزکیه، راز و نیاز با خداوند است، گیلانیان نیز با حضور در آیین های شب قدر با بهره گیری از فرصت خودسازی، ترک گناه، راز و نیاز و طلب بخشش گناهان از خداوند، دعای پرفیض جوشن کبیر را قرائت کردند و قرآن به سرگرفتند.
مراسم احیاء شب اول قدر در رشت مرکز گیلان نیز با حضور آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان و قشرهای مختلف مردم در مصلی امام خمینی (ره) رشت برگزار شد.
مهدیه، گلزار شهدا، بقعه متبرکه خواهر امام سلام الله علیها و هیئت ثارالله در رشت، حرم مطهر حضرت سلطان سید جلالاشرف علیه السلام شهرستان آستانه اشرفیه از جمله مکان هایی است که مراسم احیاء شب قدر با حضور مردم مومن برگزار شد.
شب قدر، شب نزول قرآن کریم و رقم خوردن سرنوشت بندگان خداست، در آیات و روایات آمده است که شب قدر به این جهت قدر نامیده شده که جمیع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعیین می شود.
اقامه نماز، خواندن دعای جوشن کبیر و به سر گرفتن قرآن و طلب مغفرت از خداوند از جمله اقدامات دراین شب است.
ندای الهی العفو در لرستان زمزمه شد
همزمان با اولین شب از لیالی قدر، مردم مومن استان لرستان چهارشنبه شب با حضور در مساجد، مصلاها، اماکن مذهبی و حسینیه ها آیین های ویژه شب قدر را بجای آوردند.
در نخستین شب از لیالی قدر مردم یک دست شیعه و مومن استان لرستان در مصلاها، مساجد، حسینیه ها و سایر مکان های مذهبی با رعایت شیوه نامههای بهداشتی گرد هم آمدند تا ندای الهی العفو را در درگاه الهی زمزمه کنند و خواستار بخشش گناهان خود باشند. شب قدر، نابترین فرصت معنوی برای ارتباط با خدای متعال و بهترین فرصت کسب فیوضات دنیوی و اخروی است که طبق فرموده قرآن کریم از هزار ماه ارزش بیشتری دارد.
مراسم پرفیض شب نوزدهم مبارک رمضان از ساعت ۲۲:۳۰ دقیقه چهارشنبه در حسینیه ثارالله سپاه ناحیه خرم آباد و از ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه در مصلای الغدیر با حضور قشرهای مختلف مردم برگزار شد.
این مراسم بصورت زنده از صدا وسیمای مرکز لرستان پخش شد.
مراسم شب قدر با حفظ پروتکلهای بهداشتی در استان لرستان به ویژه در خرمآباد که تنها شهرستان قرمز کرونای لرستان است، برگزار شد.
نظر شما