به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از شبکه ای بی سی نیوز؛ گزارش سالانه انجمن ریه آمریکا با عنوان "وضع هوا"، میزان قرار گرفتن شهروندان این کشور را در معرض ۲ نوع آلوده کننده یعنی اُزون که مه دود نیز نامیده می شود و ذرات معلق، بررسی کرده و دریافته که بیش از ۶۳ میلیون آمریکایی، تحت تاثیر ذرات الوده کننده مرگبار قرار دارند که نسبت به سال های قبل نزدیک به ۹ میلیون تن افزایش یافته است.
این آلودگی که از آتش سوزی های جنگلی، کوره های هیزم سوزی، نیروگاه های ذغال سنگی و موتورهای گازوئیلی ناشی می شود، مشکلات جسمانی چندی مانند حملات آسم و قلبی و سکته ایحاد می کند.
در بیش از ۱۰۰ مورد آتش سوزی جنگلی تابستان گذشته در غرب آمریکا، دود و خاکستر تا شعاع هزاران مایلی منتشر کرد و مکان هایی مانند شهر نیویورک را تحت تاثیر قرار داد و الوده کرد به گونه ای که میزان ذرات به بالاتر از ۱۵۰ رسید که ۱۰ برابر حد مجاز توصیه شده در شیوه نامه کیفیت هوای سازمان جهانی بهداشت در ۲۰۲۱ بود.
در شیوه نامه های تازه این نهاد وابسته به سازمان ملل متحده آمده است که آلودگی هوا موجب پیامدهای مهم بهداشتی مانند مرگ زودرس حتی در غلظت های پائین ذرات معلق می شود.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس؛ تحقیقات منتشر شده در ماه نوامبر نشان داد که در آمریکا، بیش از ۴۰ درصد از جمعیت این کشور در شهرهایی با هوای ناسالم زندگی می کنند. مطالعات قبلی نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض این ذرات، که ریز و با قطر ۲.۵ میکرومتر یا کمتر هستند، با ابتلا به چند عارضه سلامتی از جمله آسم و سایر اختلالات ریوی، بیماری قلبی و زوال عقل مرتبط است.
بر اساس این تحلیل، قرار گرفتن در معرض ذرات ریز آلاینده در هوا سالانه باعث مرگ زودهنگام چهار میلیون نفر در سراسر جهان می شود.
نتیجه ۲ مطالعه جدید نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض سطوح ناسالم آلودگی هوا سالانه باعث مرگ یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن در شهرهای سراسر جهان میشود. بعلاوه، سالانه نزدیک به ۲ میلیون مورد آسم در میان کودکان سراسر جهان با قرار گرفتن در معرض آلودگی دی اکسید نیتروژن ناشی از انتشار وسایل نقلیه موتوری مرتبط است که از هر سه مورد دو مورد در مناطق شهری رخ میدهد.
به گفته محققان، کودکان و افراد مسن بیشترین عوارض سلامتی مرتبط با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را تحمل میکنند.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، بر اساس روندهای تاریخی، حدود ۱.۸ میلیون مرگ اضافی یا تفاوت میان مرگ و میر واقعی و تعداد مورد انتظار وجود دارد. محققان گفتند که این افزایش تنها به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در سال ۲۰۱۹ ایجاد شده است.
تغییرات اقلیمی در قالب یک دوره خشکسالی، کمبود آب یا بیآبی متوالی، افزایش سالانه دمای هوا، افزایش آلودگی هوای شهرهای بزرگ، وقوع سیلها و طوفانهای شدید و گسترده ظهور کرده و اثرات بیسابقهای دارند. این تغییرات اقلیمی بهخصوص تغییرات آب و هوایی، محیط زیست انسان را به محیطی سختتر و نابسامان تبدیل کرده است.
نظر شما