۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۵۳
کد خبرنگار: 1463
کد خبر: 84727905
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اولویت رسانه‌ها، امید آفرینی در کنار انعکاس مشکلات 

۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۵۳
کد خبر: 84727905
اولویت رسانه‌ها، امید آفرینی در کنار انعکاس مشکلات 

همدان- ایرنا- بی شک نقش رسانه به عنوان عنصر آگاهی بخش و تاثیر گذار در جامعه یک نقش و جایگاه بسیار مهم است که باید واقع بین بوده و در کنار ضعفها و مشکلات مردم و جامعه در جهت امید آفرینی در جامعه تلاش کند و نگاه ها به آینده را در جامعه بهبود ببخشد و از ایجاد یاس و نا امیدی در جامعه خودداری کند.

رسانه در جامعه امروز نقش اساسی و تاثیرگذاری زیادی در همه امورات و مسائل سیاسی ،فرهنگی ،اقتصادی و اجتماعی دارد و به شکلی رسانه ها امروز تعیین کننده امورات مهم جامعه در حوزه های مختلف فرهنگی ،اقتصادی و سیاسی هستد، تا جایی که بعضی وقت ها در نوسان قیمت ها که یک موضوع اقتصادی است تاثیرگذار است.

رسانه در جامعه امروز بسیار گسترده و فراگیر شده که حتی بر روی رفتار  و سبک زندگی مردم تاثیر می گذارد و نقش آفرینی می کند و بسیاری از رفتارهای مستقیم و غیر مستقیم امروز در جامعه متاثر از همین رسانه وشبکه های اجتماعی است.

اما نکته مهم این که وظیفه رسانه چیست و یک رسانه باید در برخورد با مسائل مهم جامعه چه نقشی دارد آیا نقش یک منتقد یا نقش یک حامی را دارد و در برخورد با این مسائل مهم چه وظیفه ای دارد.

بی شک نقش رسانه به عنوان عنصر آگاهی بخش و تاثیر گذار در جامعه یک نقش و جایگاه بسیار مهم است که باید واقع بین بوده و در کنار ضعفها و مشکلات مردم و جامعه در جهت امید آفرینی در جامعه تلاش کند و نگاه ها به آینده را در جامعه بهبود ببخشد و از ایجاد یاس و نا امیدی در جامعه خودداری کند.

رسانه همان طور که مشکلاتی چون بحران آب، تورم، فقر و بیکاری را تیتر می زند و تحلیل و گزارش می نویسد باید سعی کند در جهت  انعکاس اخبار خوب و اتفاقات خوشایند اطلاع رسانی کند، وقتی کار بزرگی در جامعه انجام می شود یا  یک خیر یا فرد نیک اندیش کار بزرگ و خوبی انجام می دهد یا وقتی یک خدمت بزرگ از سوی دولت و مجموعه نظام  و بخش خصوصی انجام می شود باید به مردم گفته شود تا مردم از صداقت رسانه هامطمئن شوند و به آنها اعتماد کنند.

رسانه در کنار بیان مشکلات مردم و امید آفرینی نقش مهم دیگری دارد و آن هم مطالبه گری است، رسانه فعال و پویا یک رسانه مطالبه گر است که مسائل را بررسی و تحلیل می کند و نگاه واقع بینانه به مسایل دارد.

بزرگترین سرمایه یک رسانه اعتماد عمومی است و هرچه رسانه ها واقع بین باشند و نگاه شان به  جامعه بر اساس واقعیت ها و پرهیز از افراط و تفریط باشد بهترمی توانند در جلب اعتماد عمومی موفق باشند.

 تخریب و سیاه نمایی باعث می شود که یک رسانه در انجام وظیفه و رسالت واقعی خود به موفقیت نرسد و به صورت تدریجی جایگاه واقعی خود را از دست دهد و این برای یک رسانه چندان خوشایند نیست.

البته رسانه موفق و پویا باید سعی کند همیشه در کنار مردم مسائل و مشکلات را مطرح و پیگیری و از طرفی با انعکاس اخبار خوب در جهت امید آفرینی در جامعه که بارها رهبر معظم انقلاب اشاره کردند تلاش کنند و این موضوع نیز از طرفی بخشی از همان جهاد تبیین است.

و نکته آخر اینکه رسانه ها با حرکت در مدار اخلاق باید سعی کنند ماندگار باشند، قلم حرمت دارد و چه خوب است در نوشتن ها و گفتن ها و تحلیل ها جانب اخلاق و حق الناس را رعایت کنیم و کارکرد رسانه ای مان بر اساس خواسته ها و نیازهای مردم جامعه باشد.

*اسدالله ربانی مهر _ کارشناس ارشد مدیریت بین الملل 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha