مهدی اسلام خواه روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: با توجه به آماری که از نهادهای حمایتی و موسسات خیریه و دیگر منابع جمع آوری شده است ۴۲ هزار نفر در استان نیز با وجود فقر مطلق تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی نیستند.
وی با بیان این که رفع فقر مطلق بر اساس دستوالعمل های ابلاغی در حال اجراست افزود: افرادی که شناسایی شده اند پایش و اقدامات دستگاه های مختلف برای کمک به آن ها آغاز شده است که از جمله آن پرداخت مقرری و توانمندسازی آن ها است.
وی افزود: شاخص فقر مطلق نداشتن سرپناه، خوراک و پوشاک مناسب است.
اسلام خواه افزود: رفع فقر مطلق توسط سامانه حامی در کل کشور در حال اجراست.
وی با اشاره به رتبه دوم فقر استان در شاخص کشوری گفت: ایجاد اشتغال هنوز هم نیازمند تسهیلات کم بهره برای اقشار مختلف جامعه است اما نظارت بر نحوه استفاده از آن و اجرای درست و جلوگیری از انحراف اعتبارات مربوط نیاز به قانون جامع و اصلاح روند سنوات گذشته دارد.
ایجاد بیش از ۱۶ هزار اشتغال
وی از برنامه ریزی مدون برای ایجاد ۱۶ هزار و ۳۰۰ شغل جدید تا پایان سال خبر داد و افزود: استان متعهد به ایجاد این مشاغل با توجه به ظرفیت دستگاه ها شده است.
اسلام خواه اظهار داشت: با وجود ظرفیت های اشتغال زایی که در بخش های مختلف استان از قبیل صنعت، خدمات، کشاورزی و دامپروری موجود است و با بهره گیری از توانمندی شرکتهای دانش بنیان اشتغال مزبور محقق خواهد شد.
سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: در راستای اجرای سیاستهای وزارت متبوع در توسعه اشتغال بخش کشاورزی سال قبل تسهیلاتی به مبلغ ۴۹۲ میلیارد تومان برای اشتغال روستاییان و عشایر استان پرداخت شده است.
وی در ادامه از رسیدگی به ۲هزار و ۲۶۰ پرونده اختلافات کار و کارگری در سال قبل خبر داد و افزود: ۲۲درصد این پرونده ها به سازش ختم شد.
وی مشمولان قانون کار استان را ۸۳ هزار ۴۴۱ نفر برشمرد و افزود: تا اسفند ماه سال قبل ۹۱۲ نفر در استان نیز بیمه بیکاری دریافت می کنند که نسبت به سال ۹۹ به شمار افرادی که بیمه بیکاری دریافت می کنند ۴۵ نفر افزوده شده است.
وی خاطرنشان کرد: نرخ بیکاری در استان ۹.۷ درصد و این رقم در کشور ۹.۲ درصد است.
سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با بیان این که در هفته کار و کارگر ۶۸ برنامه اجرا می شود افزود: این برنامه ها در همه شهرستان ها اجرا و هفت برنامه محوری نیز در بجنورد اجرا می شود.
خراسان شمالی از نظر سرانه درآمد خانوار، در ردیف آخرین استان های کشور قرار دارد و این استان رتبه دوم فقر در بین استانهای کشور را داراست.
بیش از ۶۰ هزار و ۲۵۵ خانوار با جمعیتی حدود ۱۱۲ هزار نفر در استان خراسان شمالی زیر پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
براساس سرشماری نفوس و مسکن ۹۵، این استان ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.
نظر شما