۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۲۶
کد خبر: 84729852
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آفریقای جنوبی؛ زنگ خطر بحران آب و هوایی به صدا درآمد

۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۲۶
کد خبر: 84729852
آفریقای جنوبی؛ زنگ خطر بحران آب و هوایی به صدا درآمد

تهران - ایرنا - تغییرات آب و هوایی در آفریقای جنوبی از هفته گذشته، این کشور را درگیر سیل‌های بی‌امان و برخی حوادث طبیعی مانند رانش زمین کرده است، موضوعی که برخی رسانه های بین المللی - به تعبیر کارشناسان- معتقدند که این تغییرات "زنگ خطر بحران آب و هوایی" را به صدا درآورده است.

به گزارش ایرنا، در پی بارش های شدید ناشی از طوفان های بی امان در ساحل شرقی آفریقای جنوبی که باعث رانش زمین و تخریب هزاران واحد مسکونی، جاده‌ها و پل‌ها در بندر «دوربان» شده بنا به اعلام دفتر مدیریت بلایای طبیعی این کشور، تاکنون حدود ۴۵۰ نفر در استان کوازولو-ناتال جان خود را از دست داده اند.

بارش‌ها که برای هر مترمربع در این مناطق به بیش از ۳۰۰ میلیمتر هم می‌رسد، همچنین منجر به بی‌خانمی ده‌ها هزار نفر شده است.

پیشتر ارتش آفریقای جنوبی اعلام کرده بود که بیش از ۱۰ هزار نفر از نظامیان را برای کمک به عملیات امداد به مناطق سیل زده اعزام می‌کند.

در پی سیل ویرانگر که به گفته مقام‌های آفریقای جنوبی بدترین در تاریخ منطقه است، نزدیک به چهار هزار خانه ویران شده و هشت هزار واحد دیگر آسیب دیده‌اند؛ عمده این خانه‌ها در شهر ساحلی دوربان واقع شده اند.

آفریقای جنوبی؛ زنگ خطر بحران آب و هوایی به صدا درآمد

رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی که به مناطق آسیب‌دیده سفر کرده بود، از این سیلاب‌ها به عنوان فاجعه‌ای در ابعاد بزرگ نام برد. سیریل رامافوسا، جاری شدن سیل در کشورش را پیامد تغییرات آب و هوایی عنوان کرده است.

روزنامه گاردین نیز امروز یکشنبه در گزارشی نوشت: به دنبال این بارش‌ها، زنگ خطر بحران آب و هوایی در آفریقای جنوبی به صدا درآمده است.

به نوسته این روزنامه انگلیسی زبان، بارندگی‌ها که در ۴۸ ساعت به میزان معمول سالانه در آفریقای جنوبی بوده، هواشناسان را غافلگیر کرد و کارشناسان آن را عاملی برای تغییر اقلیم می‌دانند.

این فاجعه به دنبال پنج طوفان استوایی از جمله «آنا» در جنوب شرق آفریقا در تنها شش هفته گذشته از سال جاری میلادی رخ می‌دهد.

در پی این بارش‌ها، نزدیک به ۳۰۰ مدرسه و مرکز درمانی آسیب دیده است.

کارشناسان هواشناسی می‌گویند تغییرات اقلیمی ممکن است یکی از دلایل تغییر مدل و الگوهای آب و هوایی باشد که سوانح طبیعی از این دست را افزایش داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha