تراکم پایین جمعیت در خراسان جنوبی برنامه‌ریزی را دشوار کرده است

بیرجند - ایرنا - سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: تراکم پایین و پراکندگی بالای جمعیت در استان هر گونه برنامه‌ریزی را دشوار و با چالش مواجه کرده است.

سید علیرضا موسوی‌نژاد روز یکشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: براساس تحلیل صورت گرفته کمتر از ۱۹ درصد دانش‌آموزان مدارس چند پایه در ۳۲ درصد از کلاس‌های دولتی مشغول به تحصیل هستند که نشانگر تراکم پایین و پراکندگی بالای جمعیت استان است.

وی با اشاره به تحصیل ۸ هزار و ۶۴۷ دانش‌آموز دختر و پسر دوره‌های مختلف در ۲۰۳ مدرسه نوار مرز شرقی و چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی گفت: با توجه به سرشماری سال ۹۵، آمار پایین‌ترین نرخ تراکم جمعیت کشور به میزان ۵.۱ نفر در هر کیلومتر مربع مربوط به استان خراسان جنوبی است.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: نمودارها نشان می‌دهد که در ۱۰ سال گذشته بیش از ۵۰ هزار نفر به تعداد دانش‌آموزان استان افزوده شده و بخش عمده‌ای بواسطه مهاجرت به مرکز استان است.

وی تصریح کرد: طبق آخرین آمار ۲ هزار نیروی انسانی در خراسان جنوبی کمبود داریم که امیدواریم با راهکارهای مختلف تعریف شده بخشی از این مشکل مرتفع شود.

موسوی‌نژاد گفت: حدود ۱۴ هزار فرهنگی در بخش‌های ستادی، اجرایی و آموزشی استان مشغول خدمت هستند که از این تعداد، ۸ هزار و ۲۰۰ معلم در سنگر مدارس فعالیت دارند و با توجه به قرار گرفتن در آستانه نقل و انتقالات فرهنگیان، این امکان بدون هرگونه تاثیرپذیری و براساس عدالت فراهم خواهد شد.

وی نبود تطابق سهمیه تخصیص یافته به دانشگاه فرهنگیان و استخدام ماده ۲۸ با نیاز واقعی استان در بخش نیروی انسانی را از مشکلات خراسان جنوبی برشمرد و افزود: سهمیه جذب نیروی انسانی از ۳۷۵ نفر در سال گذشته به ۵۰۰ نفر افزایش یافته اما پاسخگوی نیاز آموزشی استان نیست و افزایش سهمیه ضروری است.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: با بررسی‌های صورت گرفته علاوه بر فضای آموزشی بیشترین نیاز نیروی انسانی در مرکز استان است.

وی گفت: علاوه بر کمبود فضای آموزشی، ساختمان اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در سایت اداری بیرجند نیازمند ۱۰ میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم با اعتبارات ملی و استانی بتوانیم این پروژه را هرچه زودتر به بهره‌برداری برسانیم.

موسوی‌نژاد با اشاره به فرارسیدن هفته معلم ادامه داد: هر سال براساس شیوه‌نامه‌ای که از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر می‌شود معلمان برتر مورد تقدیر قرار می‌گیرند و امیدواریم با توجه به نقش معلم در تربیت نسل آینده این مهم به بهترین وجه ممکن صورت گیرد.

وی دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، تکریم معلمان و بازنشستگان، تخصیص اعتبار مورد نیاز تجلیل توسط استانداری، برگزاری مراسم نمادین سپاس معلم، تجلیل از خانواده شهدا و حضور در برنامه ویدئوکنفرانسی ملی را از مهمترین برنامه‌ها در روز و هفته معلم مطرح کرد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم با بیان اینکه وضعیت سرانه آموزشی در روستاها و مساکن مهر نگران‌کننده است گفت: در این مناطق ۴۹۶ کلاس درس نیاز است که تکمیل آنها ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

محمود چاوشان اظهار داشت: با وجود اینکه میانگین سرانه آموزشی خراسان جنوبی نسبت به بسیاری از استان‌ها بالاتر و در رتبه پنجم کشوری است اما به‌صورت نقطه‌ای مشکلات زیادی وجود دارد به‌طوری که در مساکن مهر ۴۵۵ کلاس نیاز بوده که ۲۰۰ کلاس تحویل شده، ۶۶ کلاس در حال اجرا و ۱۹۰ کلاس درس باقی مانده است.

وی افزود: سرانه آموزشی در کل استان ۵.۳۲ و در مساکن مهر ۲.۵ است که این وضعیت نیازمند نگاه ویژه ملی و کمک خیزین است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی اظهار داشت: درخصوص روستاهای اقماری با افزایش جمعیت دانش‌آموزی نیازمند ۲۰۰ کلاس درس هستیم که از این تعداد ۵۸ کلاس تحویل شده، ۱۷ کلاس نیمه‌تمام و ۱۲۶ کلاس باقی مانده است.

خراسان جنوبی با مساحت ۱۵۱٬۱۹۳ کیلومتر مربع از این نظر سومین استان ایران است و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت آن برابر با ۷۶۸ هزار و ۸۹۸ نفر است که از این نظر بیست و هشتمین استان کشور محسوب می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha