به گزارش ایرنا، قزوین از گذشته های دور به عنوان یکی از مهمترین گذرگاه های کشور محسوب می شده تا جایی که به عنوان یک شاهراه ارتباطی و واقع شدن در مسیر 11 استان، امروزه علاوه بر راه های ارتباطی، دارای خطوط ارزشمند ریلی از مرکز به غرب و شمال کشور می باشد.
با توجه به اهمیت این موضوع، طی سال های اخیر پروژه های راهسازی ملی در سطح استان به مرحله اجرا درآمده که بخشی از آنها مورد بهره برداری قرار گرفته اما برخی دیگر به رغم گذشت سال ها متاسفانه هنوز به بهره برداری نرسیده و برخی دیگر نیز مانند پروژه قزوین - رحیم آباد - کلاچای نیز به علت مشکلات زیست محیطی به تعطیلی کشیده شده است.
هم اکنون ۹ پروژه ملی راه سازی در استان قزوین وجود دارد با توجه به هزینه کرد ۱۵۱ میلیارد تومانی در آنها، بخش اعظمی از این پروژه ها به دلیل عدم تخصیص اعتبارات لازم مورد بهره برداری قرار نگرفته که با توجه به سفر قریب الوقوع رییس دولت سیزدهم به استان قزوین نیاز است تا با اختصاص اعتبارات لازم، شاهد بهره برداری تعدادی از آنها در آینده نزدیک باشیم.
۲ پروژه ملی راهسازی قزوین به استان های گیلان و مازندران نیازمند حمایت ویژه دولت
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در این رابطه اظهار داشت: جاده قزوین - الموت - تنکابن با مشخصات راه اصلی و به عنوان یکی از پروژه های شاخص ملی، از مصوبات مهم سفر مقام معظم رهبری به استان قزوین در سال ۸۲ بود که اجرای آن در ۶ قطعه و به طول ۱۶۴ کیلومتر در نظر گرفته شد، از این مسافت ۹۶ کیلومتر آن در استان قزوین و مابقی نیز در استان مازندران قرار دارد.
سیدعلی هاشمی تصریح کرد: فاز نخست این پروژه به طول ۶۲ کیلومتر، حد فاصل کیلومتر ۲۵ آزادراه قزوین - کرج تا شهرک واقع در بخش رودبار الموت شرقی قرار گرفته که به گفته کارشناسان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با پیشرفت ۹۰ درصدی روبرو می باشد.
به گفته وی، این مسیر که باعث اتصال استان های جنوبی و غربی کشور به شمال می شود دارای نقاط سخت گذر، کوهستانی و جنگلی است که با احداث و بهره برداری از آن علاوه بر افزایش سطح ایمنی موجب سهولت دسترسی ها به منطقه نیز خواهد شد.
هاشمی ادامه داد: کاهش چشمگیر ترافیک راه های موازی استان های البرز و تهران به سمت شمال کشور، کم شدن زمان سفر و مصرف سوخت، ساماندهی روستاهای بخش رودبار الموت شرقی و در نهایت نیز توسعه همه جانبه منطقه و گردشگری از دیگر مزایای اجرای این طرح به شمار می رود.
وی یادآور شد: با توجه به طولانی شدن روند احداث این پروژه (که عملیات اجرایی آن از سال ۸۶ آغاز شده) و اینکه تاکنون هیچ یک از فازهای ۶ گانه آن به بهره برداری نرسیده و زمان بر شدن مدت اجرای پروژه که باعث افزایش هزینه ها خواهد شد، به نظر می رسد یکی از موارد مهم و قابل توجه در سفر ریاست جمهوری به استان، تخصیص اعتبارات لازم در خصوص پایان و بهره برداری از این طرح ملی باشد.
هاشمی اضافه کرد: وزیر پیشین راه و شهرسازی و استاندار قبلی قزوین پیش از این از بهره برداری قطعه نخست این طرح تا پایان سال ۹۹ خبر داده بودند که این مساله تاکنون محقق نشده است.
محیط زیست پروژه راه اصلی قزوین - رحیم آباد - کلاچای را تعطیل کرده است
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین ادامه داد: عملیات اجرایی مسیر ارتباطی قزوین - رحیم آباد - کلاچای نیز از سال ۹۲ آغاز و یکی دیگر از طرح های ملی راهسازی استان قزوین به شمار می رود و تاکنون عملیات خاکبرداری، خاکریزی، ساخت آبرو و تجهیز کارگاه آن به انجام رسیده و طول کل پروژه نیز ۱۴۱ کیلومتر است.
هاشمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۷۲ کیلومتر این مسیر در استان قزوین واقع شده، عملیات اجرایی پنج کیلومتر نخست آن با ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده و در حال حاضر نیز به دلیل بروز مسایل و مشکلات زیست محیطی، پروژه غیرفعال می باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به هزینه کرد میلیاردی در این پروژه و همچنین مزایای بهره برداری از این طرح از جمله کاهش مسیر بین استان های قزوین به گیلان، صرفه جویی در کاهش بار ترافیکی قزوین - رشت، صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش زمان سفر، احداث این جاده می تواند باعث رونق بخشیدن و شکوفایی بخش رودبار الموت غربی و رشد اقتصادی و صنعت گردشگری در این منطقه از کشور شود.
ناتمام ماندن پروژه های ۲ بانده شدن جاده های استان قزوین
معاون مهندسی ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین نیز در این رابطه اظهار داشت: عملیات تعریض و احداث باند دوم مسیر شامی شاپ (تاکستان) به شهر دانسفهان (بویین زهرا) به طول مسیر ۳۱ کیلومتر، اتصال ۲ مسیر جنوب و جنوب شرق را به شمال و شمال غرب تسیهل می کند،و در عین حال نیز این طرح از سال ۸۰ آغاز و به غیر از هفت کیلومتر آن، مابقی مسیر تعریض و به بهره برداری رسیده است.
به گفته وی، در حال حاضر نیز عملیات تعریض چهار کیلومتر این پروژه با ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده و برای تکمیل آن به ۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی با بیان اینکه جاده های قدیم قزوین - آبیک و تاکستان - ابهر، حد فاصل ضیاءآباد تا قروه نیز از جمله طرح های نیمه تمام باقیمانده در این استان به شمار می روند،افزود: جاده اصلی نهاوند - ضیاء آباد - آبترش یکی دیگر از طرح های در حال انجام بوده که کل مسیر ۶۰ کیلومتر است و در حال حاضر نیز عملیات بهسازی سه راهی آبترش - ضیاءآباد - نهاوند و احداث تقاطع غیرهمسطح به طول هفت کیلومتر به همراه یک دستگاه پل با سه دهانه ۲۵ متری در حال انجام می باشد.
وی اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی این طرح در تقاطع آبترش ۳۰ درصد و در تقاطع ضیاءآباد ۹۰ درصد بوده و تاکنون سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از اعتبارات ملی و استانی برای آن تخصیص یافته و برای ادامه کار به ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.
دایی دایی یادآور شد: بهسازی جاده تاکستان - آقچه کند به نیکویه به طول ۳۰ کیلومتر، که عملیات اجرایی آن در ۲ قطعه از سال ۹۹ آغاز شده که قطعه نخست به طول پنج کیلومتر دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی و قطعه دوم به طول پنج کیلومتر با ۹ درصد پیشرفت فیزیکی همراه است.
وی ادامه داد: این مسیر باعث کاهش طول مسیر شمال و شمال غربی به جنوب و جنوب غربی کشور شده و همچنین افزایش ضریب ایمنی و کاهش چشمگیر سوانح جاده ای را به دنبال داشته و تاکنون نیز حدود ۱۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به آن تخصیص داده شده و برای تکمیل آن ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی می شود.
خط آهن قزوین-قم در حد مطالعات باقی مانده است
این مسوول حوزه راه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه ریل نیز با توجه به سابقه ۸۰ ساله قزوین در بخش حمل و نقل ریلی کشور، نبودن اداره کل راه آهن برای آن امروز به معضلی بزرگ برای استان تبدیل شده تا جایی که همین مساله باعث شده تا این شهر فاقد ایستگاه مناسب ریلی در کشور باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته عملیات ۲ خطه شدن خطوط ریلی قزوین – تهران به پایان رسید و قرار بود این مسیر تا زنجان نیز ۲ خطه شود، افزود: اگرچه این کار در استان زنجان به پایان رسید اما در بخش تاکستان با مشکلات و موانعی روبرو شده که باعث تاخیر در اجرای این طرح شده است.
دایی دایی یادآور شد: این در حالی است که لزوم توجه به ادامه طرح مطالعاتی و اجرای خط آهن قزوین - قم که تکمیل کننده رینگ ریلی جنوب به شمال کشور است یکی از موارد مهمی می باشد که اگرچه در دولت های گذشته بررسی هایی صورت گرفته و حتی تا مرحله آغاز عملیات اجرای تهیه نقشه نیز پیش رفت، اما به دلایل نامعلومی انجام آن متوقف شد.
نظر شما