به گزارش دریافتی روز دوشنبه ایرنا،مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این باره گفت: برداشت گندم از شهرستان مهر شانزدهم فروردین ماه آغاز شد و پیش بینی می شود تا دهه نخست شهریورماه در شهرستان های شمالی استان ادامه داشته باشد.
مهدی صادقی با بیان اینکه تاکنون مزارع گندم در سطحی بالغ بر ۱۰ هزار و ۱۰۳هکتار برداشت شده است، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۲۵ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری شده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت گندم هر کیلوگرم ۱۱۵ هزار ریال است، افزود: وجه گندم به صورت آنی به کشاورزان پرداخت می شود.
صادقی اظهار کرد: تعداد ۱۴۵ مرکز خرید دولتی در سطح استان فارس آماده تحویل گرفتن گندم هستند که از کشاورزان درخواست می شود محصول مازاد بر مصرف خود را به این مراکز تحویل دهند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: برداشت گندم در حال حاضر در شهرستان های لار، لامرد، مهر، خنج، گراش و فراشبند با ۱۷۴ دستگاه کمباین در حال انجام است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در سال زراعی جاری گندم در سطحی قریب به ۴۰۶ هزار هکتار کشت شده است، افزود: گندم آبی در سطح ۲۶۰ هزار و ۶۹۸ هکتار و گندم دیم در سطحی بالغ بر ۱۴۵هزار هکتار کشت شده بود که به دلیل خشکسالی بیش از ۱۲۳ هزار هکتار گندم آبی و دیم از چرخه تولید خارج شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: پیش بینی می شود بالغ بر ۷۳۰ هزارتن گندم در این استان تولید شود.
سطح مبارزه با ملخ به ۵۵۰۰ هکتار رسید
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز از مبارزه با ملخ مراکشی و سایر ملخ های بومی در سطح ۵۵۰۰ هکتار در این استان خبر داد.
جاوید عباسی با اشاره به اینکه مبارزه با ملخ های بومی از بیست و سوم فروردین ماه در شهرستان کازرون آغاز شد، گفت: در برخی از مزارع شهرستان های نور آباد، فسا وزرین دشت نیز مبارزه با این آفت صورت گرفت.
به گفته وی، تاکنون بیشترین سطح مبارزه در شهرستان کازرون در سطحی بالغ بر ۴۷۰۰ هکتار صورت گرفته است و پیش بینی می شود ظرف چند روز آینده مبارزه ادامه داشته باشد.
احتمال طغیان ملخ شکم بادمجانی در فارس
عباسی از احتمال طغیانی شدن ملخ های شکم بادمجانی در شهرستان های شمالی از جمله اقلید و خرمبید نیز سخن گفت و تاکید کرد: کشاورزان در صورت مشاهده جمعیت های ملخ سریعا به نزدیک ترین مرکز جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه پایش کانونهای مناسب رشد و نمو ملخ مراکشی و سایر ملخ ها در دستور کار این مدیریت قرار دارد و با جدیت در حال انجام است، اظهار کرد: تجهیزات و امکانات لازم به منظور مبارزه سریع در آمادگاه استان فارس وجود دارد و در صورت نیاز به شهرستان های درگیر ارسال می شود.
نظر شما