تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین چشم انتظار مصوبه سفر رییس جمهور

قزوین-ایرنا- قزوین در حوزه زیرساخت‌های درمانی از مشکلات و کمبودهای زیادی رنج می برد که با تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی بخش زیادی از این معضل رفع می شود که این مهم در گرو اخذ مصوبه سفر رییس جمهور به این استان است.

به گزارش ایرنا، استان قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود و قرار گرفتن در شاهراه ارتباطی ۱۱ استان کشور و همچنین وقوع حوادث و بلایای طبیعی متعدد از سیل و زلزله می طلبد که دارای بیمارستان ها و مراکز درمانی به روز، مجهز و مدرن باشد.

موضوعی که تاکون در این استان محقق نشده و این استان نه تنها از بیمارستان ها و مراکز درمانی به روز و مدرن برخوردار نیست بلکه با کمبود حدود ۲ هزار تخت درمانی مواجه است.

همچنین اکثر بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی استان قزوین فرسوده و قدیمی هستند و لازم است هرچه سریعتر با تخصیص اعتبارات برای ساخت مراکز درمانی جدید اقدام شود تا در هنگام وقوع حوادث و بحران های طبیعی و غیرطبیعی بتوان برای نجات جان بیماران اقدام کرد.

با توجه به این موضوع ساخت ۲ بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در قزوین و ۱۵۰ تختخوابی در الوند طی سال های گذشته در دستور کار  قرار گرفت ولی متاسفانه به رغم گذشت چندین سال از زمان اجرا هنوز به پیشرفت فیزیکی مطلوب و قابل قبولی نرسیده اند.

ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین در سال ۹۷ کلنگ زنی شد ولی به دلیل پیشرفت فیزیکی اندک، اجرای آن به قرارگاه خاتم الانبیا (ص) واگذار شد که این قرارگاه نیز تکمیل آن را در بازه ۲ و نیم ساله به تامین اعتبار منوط کرده است.

بر اساس برآوردها، مبلغی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای ساخت فیزیکی این بیمارستان نیاز است که بر حسب توافقات صورت گرفته، بخشی از این اعتبار از منابع ملکی و بخش دیگر آن نیازمند منابع ملی یا استانی است که تا امروز اعتبار چشمگیری به آن اختصاص نیافته است.

فرسودگی بیمارستان های استان قزوین به بیش از نیم قرن می رسد به طوری که تنها بیمارستان تخصصی اعصاب و روان ۲۲ بهمن، یکی از قدیمی‌ترین و مستهلک‌ترین ابنیه دانشگاه علوم پزشکی کشور بوده که حدود ۹۸ سال از ساخت آن می‌گذرد و حکم تخریب آن به علت فرسودگی صادر شده است.

جابه جایی بیمارستان اعصاب و روان ۲۲ بهمن یکی از اولویت های کاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین است که تمام مقدمات  آن انجام شده و در مرحله رایزنی برای خرید یک ساختمان جدید در شهر قزوین قرار دارد.

بیمارستان‌ تخصصی اعصاب و روان ۲۲ بهمن قزوین در سال ۱۳۸۷ تأسیس شده و در حال حاضر دارای ۷۵ تخت فعال بوده که از این تعداد ۳۰ تخت آن متعلق به بخش زنان و ۴۵ تخت مربوط به بخش مردان است. بیمارستان های اعصاب و روان دارای استانداردهای خاصی است که متاسفانه این استانداردها در بیمارستان کنونی مشهود نیست و باید بیمارستان جدید از فضاسازی مناسب با علم روانپزشکی و استانداردهای لازم برخوردار باشد.

تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین چشم انتظار مصوبه سفر رییس جمهور

کمبود زیرساخت های درمانی و فرسودگی بیمارستان ها در قزوین

محمد علی معصومی فر، معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص چالش های استان قزوین در بخش درمان و سلامت گفت: مهمترین مشکل بخش سلامت استان قزوین به کمبود زیر ساخت های درمانی بر می گردد.

 وی با بیان اینکه در حوزه تجهیزات درمانی و بیمارستانی جزو استان های محروم هستیم، بیان کرد: شاخص تعداد تخت های بیمارستانی استان قزوین به نسبت جمعیتی که دارد از استانداردها فاصله دارد.

معصومی فر همچنین تصریح کرد: سرانه و میانگین استاندارد تخت های بیمارستانی در کشور به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، ۱/۷۹ است و متاسفانه این عدد در استان قزوین ۱/۶۱ است

وی ادامه داد: علاوه بر محرومیت قزوین در بخش تجهیزات پزشکی، با فرسودگی بیمارستان ها و مراکز درمانی در این استان مواجه هستیم، به طوری که قدمت بیمارستان ۲۲ بهمن که تنها بیمارستان روانپزشکی استان است حدود ۱۰۰ سال می باشد و بیمارستان بوعلی قزوین که مسئولیت درمان اساسی ترین اعصای بدن همچون قلب، جراحی قلب، اعصاب، عفونی و بیماری های داخلی را دارد، بیش از ۷۵ سال قدمت دارد.

 وی با بیان اینکه بیمارستان شهید رجایی به عنوان تنها مرکز تروما و حوادث سوختگی استان قزوین نیز بیش از ۵۰ سال قدمت دارد،افزود: با توجه به اینکه استان قزوین در شاهراه مواصلاتی غرب و شمال غرب به مرکز کشور است بنابراین از تصادفات و حوادث ترافیکی مصون نیست و با این حال تعداد تخت های مرکز تروما قزوین پاسخگوی نیاز بیماران نیست و همیشه در این بیمارستان با معضل کمبود تخت مواجه هستیم.

این مسوول اظهار داشت: با تکمیل ساختمان الحاقی بیمارستان شهید رجایی بار ترافیکی مشکلات این یمارستان کاهش پیدا می کند.

وی همچنین عنوان کرد: بیمارستان تروما قزوین پنج سال قبل آغاز شده بود که با وقفه ایجاد شده،  در سال ۱۴۰۰ مجددا عملیات اجرایی شروع و با سرعت خوبی در حال احداث است.

معاون توسعه مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: عملیات اجرایی بیمارستان ترومای قزوین نسبت به زمانبندی پیشرفت خوبی دارد و با حمایت های دولت دو سال آینده به بهره برداری خواهد رسید. 

معصومی فر در ادامه صحبت های خود، به عدم مالکیت ملکی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی قزوین اشاره کرد و افزود: مالکیت بیمارستان ۲۲ بهمن به اداره کل راه آهن قزوین و بیمارستان قدس نیز متعلق به هلال احمر است.

وی ادامه داد: مردم استان قزوین نیازهای درمانی خود را در بخش دولتی به سختی تامین می کنند و با مشکلات بسیاری در حوزه بستری در بیمارستان مواجه هستند از همین رو لازم و ضروری است که رییس جمهور در سفر خود به استان قزوین نگاه ویژه ای به حوزه بهداشت و درمان داشته باشد.

معصومی فر تصریح کرد: به گفته کارشناسان و مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان قزوین نیازمند ۳ بیمارستان مدرن و مجهز است که بنا شده این ۳ بیمارستان در غالب یک بیمارستان ۷۰۰ تخت خوابی قزوین به شهروندان قزوینی خدمات رسانی کند.

وی همچنین گفت: با توجه به اینکه بیمارستان ۷۰۰ تخت خوابی قزوین، نیازمند بودجه و اعتبارات کلان است،  متاسفانه طی سال های اخبر با کمبود اعتبار در این بخش مواجه بودیم و این پروژه تنها ۱۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم به این پروژه در مصوبات سفر رییس جمهور به این استان، شاهد بهره برداری آن در زمان مناسب باشیم.

معصومی فر با بیان اینکه، پروژه هایی که بالای ۵۰ درصد از پیشرفت فیزیکی برخوردار باشند، می توانند در ردیف اعتبارات سفر ریاست جمهوری قرار گیرند و تخصیص اعتبار برای بیمارستان ۷۰۰ تخت خوابی قزوین منوط به تلاش های بسیاری بوده است.

بیمارستان ۷۰۰ تخت خوابی استان یکی از مطالبات مهم قزوین در سفر رییس جمهوری

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین نیز در خصوص مشکلات و چالش های حوزه بهداشت و درمان استان قزوین گفت: تکمیل طرح بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی، جابه‌جایی بیمارستان ۲۲ بهمن و نوسازی بیمارستان شهید رجایی از اولویت های پروژه های عمرانی استان در حوزه درمانی استان است.

مهدی رجحانی افزود: تخصیص اعتبار برای بیمارستان ۷۰۰ تخت خوابی استان یکی از مطالبات جدی ما در سفر رییس جمهوری خواهد بود، چرا که اعتقاد داریم این طرح برای استان بسیار ضروری است.

وی ادامه داد:  بر اساس برآوردهای کارشناسی و به طور میانگین برای هر تخت بیمارستانی ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و طبق برآوردهایی که در این رابطه انجام شد، تقریبا یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی لازم داریم؛ البته این رقم بسته به نوع انجام و تهیه مواد اولیه متفاوت خواهد بود و ممکن کمتر یا بیشتر از این رقم باشد.

رجحانی همچنین تصریح کرد: جا به جایی بیمارستان ۲۲ بهمن، از دیگر مطالبات ما در حوزه درمان است که البته زمین مناسب آن خریداری شده و نیازمند تخصیص اعتبار برای جا به جایی است.

قزوین امکان پیشرو بودن در تولیدات دانش بنیان پزشکی را دارد

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در خصوص پروژه های سلامت محور استان قزوین گفت: احداث بیمارستان ۷۰۰ تخت خوابی قزوین یکی از شاخص ترین پروژه های حوزه سلامت استان است که در دولت های پیشین نیز جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری بوده است.

فاطمه محمد بیگی اظهار داشت: یکی از مطالبات جدی ما در حوزه سلامت تخصیص اعتبار برای این پروژه حیاتی در استان است و همچنین در استفاده از امکانات آموزشی و زمینه های آموزشی استان برای احداث دانشکده هایی مانند طب سنتی و دانشکده های فناوری نوین و دارو سازی مصوبات خوبی باید در سفر ریاست جمهوری اخذ شود.

وی ادامه داد: احداث دانشکده دارو سازی در این استان با توجه به وجود زیرساخت ها و صنایع مستقر که جزو صنایع رتبه دار کشور هستند، می تواند یک آغاز برای تولیدات دانش بنیان در حوزه سلامت و تولیدات و صادرات دارو و واکسن باشد.

رهاورد:

با تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و مواردی که عنوان شد، قطعا زیرساخت‌های درمانی استان قزوین دچار تحول شده و با پیشرفت چشمگیری مواجه می‌شویم که امیدواریم در سفر ریاست محترم جمهوری به این استان این مهم مورد توجه قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha