به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سرتیپ دوم پاسدار « محسن کریمی» عصر دوشنبه در نشست صحن علنی شورای اسلامی کلانشهر اراک افزود: انتظار میرود اعضای شورای ششم پارلمان شهری در بسیاری از مباحث شهری فراتر از شوراهای دوره قبل اقدامات جهادی داشته باشد و پایان دوره چهارساله خود کارنامه درخشانی از خود برجای بگذارند.
وی تاکید کرد: اعضای پارلمان شهدی باید رفع مشکلات اساسی شهری را دستور کار ویژه قرار دهند و توجه خود را معطوف به امور جاری شهر نکنند.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی اظهار داشت: رفع مشکلات مردم حاشیه شهر نیازمند تعامل و همکاری مجموعه مدیریت شهری و ۲۳ دستگاه اجرایی ذیربط است چرا که وجود معضلات اجتماعی در این مناطق موجب بروز و ظهور دیگر آسیبهای اجتماعی است که زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست.
سردار کریمی با بیان اینکه تقویت و توسعه اقدامات فرهنگی از سوی شورای ششم اسلامی شهر اراک امری ضروری است گفت: برخی اقدامات از قبل ریل گذاری شده و ایجاد تغییر در آنها زمان بر است از این رو میطلبد در خصوص مباحث فرهنگسازی در وهله نخست تبیین و سپس اقناع و الگوی مناسب ارائه دهیم و چنانچه روند گذشته را پیشبگیریم با مشکلاتی مواجه میشویم.
وی عنوان کرد: انجام برخی فعالیت های فرهنگی در شهر نیازمند بازنگری است هرچند که مخالف شادی و نشاط مردم نیستیم و این مهم باید مدنظر ویژه قرار گیرد و پیشنهاد می شود در راستای افزایش برنامههای فرهنگی شهر از ظرفیت قرارگاه نیز بهرهگیری شود.
توجه به سکونتگاه های غیررسمی
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این نشست بیان داشت: ساماندهی و توجه ویژه به سکونتگاههای غیررسمی و حاشیه شهر در اولویت اقدامات اعضای پارلمان شهری اراک قرار دارد و به طور حتم ارائه خدمات شهری به صورت متوازن در این مناطق هدفگذاری شده است.
سید «وحید میرنظامی» افزود: حفظ محیط زیست و تالاب میقان، تلاش در راستای رفع آلایندگی هوا، تهیه و توزیع آسفالت با کیفیت در مناطق مختلف شهر و همچنین توجه به مباحث فرهنگی، ورزشی و اجتماعی از جمله اقداماتی است که در دستور کار ویژه اعضای شورای ششم اسلامی کلانشهر اراک قرار دارد و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمیکند.
شهردار کلانشهر اراک نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: تقاطع غیرهمسطح میدان امام حسین ( ع) اکنون با پیشرفت فیزیکی ۱۲ درصدی همراه است و چنانچه طی روزهای آتی دستگاههای خدمات رسان تعامل و همکاری لازم را داشته باشند و همچنین شرکت مخابرات نسبت به رفع معارضات اقدامات لازم را انجام دهد به طور حتم درصد پیشرفت این طرح سرعت بیشتری میگیرد.
« علیرضا کریمی» تاکید کرد: پیشرفت فیزیکی تقاطع غبرهمسطح شهید صیدی نیز بیش از ۹۰ درصد است و مدیریت شهری تمام تلاش خود را به کار گرفته که بر اساس زمان بندی انجام شده این طرح تا پایان اردیبهشت به بهره برداری برسد و در اختیار شهروندان قرار گیرد.
وی افزود: مناقصه سایر طرحهای دیگر شهری از جمله دره گردشگری گردو، ایجاد ساختمان شهرداری منطقه سه و همچنین ساختمان زورخانه شهر اراک در حال برگزاری است که بتوان با تخصیص اعتبار بودجه سال جاری اجرای این طرح ها را کلید زد.
شهردار کلانشهر اراک عنوان کرد: پیش بینی می شود سال جاری تولید آسفالت در مناطق مختلف شهر بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن باشد و باید اذعان داشت که در فروردین ماه امسال ۲۲۴ تن آسفالت در سطح شهر پخش و توزیع شده است.
کریمی ادامه داد: میزان اعتبار قراردادهای منعقد شده سال گذشته ۲ هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال بود که امید است این میزان قراردادها سال جاری افزایش و با مطالعات بیشتر انجام شود.
نائب رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این نشست گفت: انتظار می رود مسئولیت توزیع آسفالت تنها با سازمان عمران شهرداری نباشد و این اختیار به شهرداران دیگر مناطق شهر نیز تفویض شود.
«علی جعفر محصولی» در خصوص جانمایی المان کشتی در مبادی ورودی کلانشهر اراک نیز بیان داشت: این اقدام طی سالهای گذشته از سوی مدیریت شهری انجام نشده و چنانچه توجه بیشتری شود تصاویر شهدای نیروی دریایی نیز در کنار این المان نصب شده است و این اقدام توسط بازنشستگان و پرسنل نیروی دریایی به منظور ارج نهادن به مقام شامخ شهدای ارتش نظام جمهوری اسلامی است.
دبیر شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در ادامه این نشست افزود: خرید دستگاه آسفالت تراش در خصوص توجه به بحث بازیافت امری ضروری است.
« علی اصغر غفاری» تاکید کرد: معابری که نیاز به روکش آسفالت دارد باید نخست از سوی مدیریت شهری مورد بازدید قرار گیرد و بر اساس اولویت بندی مناطق این اقدام صورت گیرد.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز عنوان کرد: تعامل مدیربت شهری با سازمانهای تابعه و شهرداری دیگر مناطق قابل تقدیر است اما تفاهمنامه های منعقد شده باید نخست در شورای اسلامی شهر تصویب شود و سپس اقدامات لازم در این راستا صورت گیرد.
«عباس خسروانی» گفت:جانمایی شاخص کشتی در ورودی شهر مورد اعتراض برخی از فعالان فرهنگی استان است چرا که بر این باور هستند این المان سنخیتی با شهر ندارد و انتظار می رود این المان جابه جا و در یکی از میادین داخل شهر نصب باشد.
وی تاکید کرد: انتظار می رود شهرداری با موسسه حسابرسی تعامل و همکاری لازم را داشته باشند تا پایان سال مالی گزارش مناسب و شفافی در خصوص نحوه عملکرد و هزینه کرد مدیریت شهری به مردم ارائه کنیم.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک افزود: مقرر شده بود تفویض اختیار به مدیران مناطق شهری صورت گیرد آیا این اقدام از سوی شهرداری انجام شده است.
رئیس کمیسیون املاک، اقتصاد، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در ادامه این نشست بیان کرد: انتظار میرود پلاک گذاری اتوبوسهای درون شهری که از سوی مدیریت شهری خریداری شده در اسرع وقت انجام شود تا در اختیار عموم شهروندان قرار گیرد.
«حامد آجرلو» افزود: ملک قدیمی خریداری شده قرارگاه خاتم الانبیا سالهای زیادی است تعیین تکلیف نشده است که امید است در اسرع وقت نسبت به اصلاح نمای این ساختمان اقدام شود چر که سیما و منظر شهری را نازیبا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: آسفالت خیابان و کوچه های منطقه پنج شهرداری به ویژه در خیابان دکتر حسابی، زیبنده شهر نیست که امید است این مهم از سوی شهرداری مورد پیگیری جدی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی کلانشهر اراک نیز گفت: انتظار می رود تابلوهای روز شمار طرح های شهری توسط شهرداری نصب شود.
«پیمان عین القضات» افزود: مقرر شده بود در میدان ورودی شهر اراک امام خمینی( ره) بنرهایی نصب شود تا به سیما و منظر شهری جلوه دهد چرا که میدان کنونی با این منظر زیبنده شهر و شهروندان نیست.
وی با بیان اینکه باید وضعیت مردم ساکن در کوی کوثر اراک در خصوص تحویل منزلشان در اسرع وقت تعیین تکلیف شود گفت: طرح جامع شهر اراک در سال جاری باید مورد پیگیری حقوقی قرار گیرد و شهردار نیز در خصوص منازل واقع شده در اراضی ۹۰ هکتاری و همچنین ولی آباد گزارش هفتگی خود را ارائه دهد.
رئیس کمیسیون فنی، عمران، ترافیک و شهرسازی نیز گفت: بیشتر لکه گیری آسفالت باید در بافت های فرسوده و حاشیه شهرها بر اساس سرفصل ها و برآورد هزینه ها انجام شود.
« علی چگینی» افزود: برای افزایش جذابیت سیما و منظر شهری می توان از آسفالت رنگی استفاده کرد و همچنین انجام روکش ها و پرکردن چاله ها باید به وسیله دستگاه مکانیزه صورت گیرد.
وی تاکید کرد: در خصوص اجرا و صدور پروانه طرح اقدام ملی مسکن هشت هزار و ۱۰۰ واحدی باید حقوق شهروندان به صورت کامل و قانونی پرداخت شود و ساخت این واحدهای مسکونی با بهره گیری از نظر کارشناسان و انجام مطالعه دقیق و علمی باشد تا پس از اجرای به دلیل انبوه سازی غیراصولی طرح شاهد افزایش معضلات اجتماعی در این منطقه نباشیم.
تالاب میقان
رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در نطق پیش از دستور صحن علنی بیان داشت: تالاب میقان که به واسطه ریزگردها و بادی که گاهی ازشهر میوزد تبدیل به یک تهدید برای محیط زیست شهر اراک شده است که این تالاب می تواند به عنوان یک ظرفیت عظیم اکوتوریسم دراستان های همجوارباشد اما امروز روبه نابودی گذاشته است و انتظار می رود شورای شهر،استانداری ومحیط زیست استان برای احیای این تالاب تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.
«داود قربانی» افزود: مسئولان استان باید بر این امر واقف باشند که شرکت املاح معدنی با دونیم کردن تالاب توسط جاده و جلوگیری از انتشارآب در نیمه جنوبی تالاب در واقع بخشی از تالاب راخشکانده است و با انباشت زباله درمحیط تالاب،ایجادسروصدای ماشین آلات وتجهیزات،موجب تخریب زیست بوم شده است و این مهم باید مدنظر باشد شرکتی که تمام درآمد آن درخارج از استان هزینه می شود چرا جهت منافع کوتاه مدت درحال نابودی این نگین درخشان طبیعت اراک است.
رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار داشت: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری اراک ،شهرداری و محیط زیست در این راستا هیچ برنامه ندارد و چه کسی میخواهد قدم پیش بگذارد تا از این گنجینه ارزشمندطبیعی محافظت و بهره برداری کند و بدون برنامه، سرمایه گذاری، زیرساخت تعدادی گردشگر به این حاشیه تالاب بروند و حتی راهنمایی برای گردشگری وجود داشته باشدو در این بین برخی پرندگان درخطر انقراض هم شکار شوندو محیط زیست هم آلوده شود.
قربانی با بیان اینکه این تالاب می تواند قطب ملی پرنده نگری باشد افزود: این تالاب می تواند تفرجگاه محیط زیستی شهروندان اراکی باشد که اداره مورد انتظار است محیط زیست کیفیت آب این تالاب را آزمایش کند و در این راستا برنامه ارائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: درخواست می شود حلقه مدیریتی استان دست این شرکت مزاحم طبیعت را از این تالاب کوتاه کنند چرا که اثرات منفی این شرکت املاح معدنی و نیترات آب و مرگ گونه های جانوری قابل اغماض نیست.
رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری شورای اسلامی کلانشهر اراک تصریح کرد: نباز است در اسرع وقت نسبت به تشکیل یک کارگروه برای این تالاب اقدام شود چرا که
قرار نیست فقط سودجویی های صنایع را در نظر بگیریم و محیط زیست و انسان ها راکنار بگذاریم چرا که صنایع باید نخست درخدمت کشاورزی و نه عاملی برای تخریب محیط زیست و کشاورزی باشد.
اراک مرکز استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۵۸۰ هزار نفر ساکن است.
نظر شما