۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۳:۲۷
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 84731514
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدیر فرودگاه صنعا: ائتلاف سعودی با روش های مختلف آتش‌بس سازمان ملل را نقض می کند
خالد الشایف مدیر فرودگاه بین المللی صنعا

تهران – ایرنا-خالد الشایف مدیر فرودگاه بین المللی صنعا گفت که ائتلاف سعودی در بازگشایی فرودگاه تعلل می کند، برای این کار جدی نیست و آتش‌بس را دور می‌زند.

به گزارش ایرنا، الشایف به شبکه خبری "المسیره" یمن گفت: عدم موافقت ائتلاف با صدور مجوز برای ایرلاین یمنی در سازماندهی سفر مورد توافق تحت نظارت سازمان ملل متحد، ما را غافلگیر کرد.

وی افزود که این کار با وجود آن صورت گرفت که ما به همه شرایط ائتلاف برای ارائه خدمات فرودگاه صنعا متعهد بودیم.

الشایف اظهار کرد: ائتلاف متجاوز تلاش دارد تا برای عمیق ترکردن بحران انسانی در یمن و از دنیا رفتن بیماران در بازگشایی فرودگاه بین المللی صنعا مانع تراشی کند.

وی گفت که وزارت امورخارجه دولت نجات ملی با دفتر فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در ارتباط است تا به وی اطلاع دهد که ائتلاف درحال مانع تراشی برای بازگشایی فرودگاه است.

الشایف همچنین ابراز امیدواری کرد که سازمان ملل متحد در این راستا به مسؤولیت خود عمل کرده و کشورهای عضو ائتلاف را زیر فشار بگذارد تا به تعهدات خود پایبند باشند.

پیشتر رائد طالب جبل معاون سازمان هواپیمایی یمن خبر داده بود که ائتلاف سعودی اجازه نشستن یک فروند هواپیما که قرار بود روز یکشنبه در فرودگاه بین الملی صنعا به زمین بنشیند، صادر نکرد.

وی این اقدام ائتلاف سعودی را نقض آتش‌بس اعلامی سازمان ملل متحد از سوی ائتلاف متجاوز دانست.

عبدالملک العجری عضو هیأت ملی مذاکره کننده انصارالله یمن نیز دوشنبه شب با انتقاد از نقش ضعیف سازمان ملل متحد و نماینده ویژه آن گفت که نقش ضعیف این سازمان و نماینده آن درخصوص آتش‌بس مستلزم بازنگری در نقش آنهاست.

هانس گراندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ در بیانیه‌ای از آغاز برقراری آتش‌بس در یمن خبر داد.

 وی افزود که طرف‌های درگیر به پیشنهاد سازمان ملل برای یک آتش بس دو ماهه که از دوم آوریل در ساعت ۱۹ اجرایی می شود، پاسخ مثبت دادند.

به گفته وی آتش بس بین صنعاء و ائتلاف سعودی به اجرا درآمد و به موجب آن همه عملیات‌های نظامی برای مدت دو ماه متوقف می‌شود.

در ادامه بیانیه فرستاده ویژه سازمان ملل متحد آمد: طرفین پذیرفتند که تمامی عملیات نظامی  هوایی، زمینی و دریایی در داخل یمن و فراتر از مرزهای آن را متوقف کنند.   آنها همچنین برای ورود کشتی های سوخت به بنادر حدیده و  انجام پروازهای تجاری  در داخل و خارج از فرودگاه صنعا به مقصدهای از پیش تعیین شده در منطقه موافقت کردند.

وی تاکید کرد: من از طرفین می خواهم که به طور کامل به آتش بس و اصول آن پایبند باشند و به آن احترام بگذارند و تمام اقدامات لازم را برای اجرای فوری آن انجام دهند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha