به گزارش ایرنا، قزوین با برخورداری از بیش از چهار هزار واحد تولیدی و یک شهر صنعتی، ۱۳شهرک و ۶ ناحیه صنعتی یکی از قطب های صنعت کشور به شمار می رود.
این استان قطب تولید محصولات شوینده و بهداشتی و کاشی و سرامیک و شیشه در کشور به شمار می رود و بسیاری از شرکت های بزرگ تولیدی و برندهای سرشناس تولیدی در این استان مستقر هستند.
صنعتگران و سرمایه گذاران این استان در جریان سفر رییس جمهوری به قزوین امیدوارند با طرح مسایل و مشکلات خود، دولت سیزدهم برنامه مناسبی را برای حل آنها ارایه کرده و ضرباهنگ سرمایه گذاری و رشد تولید در دیار مینودر تندتر شود.
امید ۳۵۰ واحد صنعتی راکد قزوین به برنامه های دولت برای بازگشت به چرخه تولید
در حال حاضر یکی از چالش ها و مشکلات مهم بخش صنعت استان قزوین مربوط به واحدهای راکد و تعطیل است.
هم اکنون از بیش از چهار هزار واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری در این استان حدود ۳۵۰ واحد راکد و غیرفعال است که ۱۵۰ مورد از آنها در شهرک ها و نواحی صنعتی قزوین مستقر هستند.
همچنین حدود ۱۹۰ طرح تولیدی در دست احداث در شهرک های صنعتی این استان در وضعیت راکد و تعطیل به سر می برند که فعال سازی آنها می تواند نقش مهمی در اشتغالزایی و رشد تولید را در قزوین به همراه داشته باشد.
به گفته عزیزالله افضلی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین، حدود ۷۰ واحد تولیدی استان به دلیل بدهی مالی در تملک و در اختیار و جانشینی بانکها قرار دارند.
جانشین شدن بانک ها بر واحدهای تولیدی به دلیل پرداخت نکردن اقساط تسهیلات صورت می گیرد که متاسفانه موجب خروج صنایع از چرخه تولید می شود و این پدیده نقش مخربی در حوزه صنعت از جمله در استان قزوین بدنبال داشته است که نیازمند تدبیر مسوولان عالی و دولتمردان است.
براساس بررسی های صورتگرفته بیش از ۴۰۰ واحد صنعتی در قزوین با بانکها مشکل دارند که این موضوع نشانگر نقش مهم بانک ها و موسسات مالی در ایجاد رونق اقتصادی و اشتغالزایی در استان است.
در کنار بدهی به بانک ها، واگذاری های نامتعارف صنایع به بخش خصوصی در گذشته، افزایش هزینه های ساخت و تولید، کمبود مواد اولیه، فرسودگی ماشین آلات و دستگاه ها، اختلافات مدیریتی و شرکا، نیاز به سرمایه در گردش از جمله مسایل و مشکلاتی است که واحدها و طرح های تولیدی یاد شده را به حالت راکد و غیرفعال درآورده است.
رشد تسهیلات بانکی و افزایش اختیارات استانی برای کمک به حل مشکلات صنایع در کنار تخصیص اعتبارات مناسب می تواند در این حوزه راهگشا بوده و بازگشت به چرخه واحدها و طرح های تولیدی راکد قزوین را سرعت ببخشد که صنعتگران و سرمایه گذاران این استان انتظار دارند در جریان سفر رییس جمهوری به این موضوع پرداخته شود.
در کنار ضرورت احیای واحدهای راکد قزوین، تقویت ظرفیت واحدهای تولیدی که با کمتر از ۵۰ درصد توان تولیدی به فعالیت می پردازند نیز لازم و ضرروی به نظر می رسد تا شاهد رشد تولید و اشتغالزایی در این استان صنعتی باشیم.
قزوین نیازمند احداث شهرکهای تخصصی فناوری و انرژی
نزدیکی قزوین به تهران و وجود زیرساخت های مناسب و همچنین فرهنگ بالای سرمایه پذیری در این استان موجب شده تا دیار مینودری از مکان های پرجاذبه برای حضور سرمایه گذاران از جمله سرمایه گذاران حوزه صنایع دانش بنیان تبدیل شود، از سوی دیگر این زیرساخت ها و موقعیت مناسب استان قزوین و قرارگیری آن در تونل بادی و وجود اراضی بیابانی در شرق این استان بستر مناسبی برای جذب سرمایه گذاران حوزه انرژی های پاک فراهم کرده است.
از همین رو و به گفته مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قزوین، این استان نیازمند احداث ۲ شهرک صنعتی تخصصی فناوری و انرژی است تا پاسخگوی سرمایه گذاران متقاضی در حوزه صنایع دانش بنیان و تولید انرژی باشد.
در حال حاضر مکان هایی برای ساخت این شهرک ها تعیین شده که در صورت تصویب دولت و اختصاص اعتبارات، زیرساخت های لازم در آنها برای جذب سرمایه گذاران در صنایع دانش بنیان و همچنین صنایع مرتبط با تولید انرژی های پاک ایجاد خواهد شد.
حدود هزار هکتار زمین در مناطق مستعد برای احداث این ۲ شهرک صنعتی تخصصی پیش بینی شده است و سفر رییس جمهوری به قزوین و مصوبه در این خصوص می تواند ساخت این ۲ شهرک را رسما کلید بزند.
احداث تصفیه خانه برای پنح شهرک و تامین برق از نیازهای مهم شهرک های صنعتی قزوین
تاکنون ۱۸۰۰ سرمایه گذار در ۱۳ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی فعال استان قزوین جذب شده اند.
از این میزان سرمایه گذاری حدود هزار واحد تولیدی پس از ساخت و تکمیل موفق به دریافت پروانه بهره برداری شده و در مجموع برای نزدیک به ۳۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده اند.
احداث تصفیه خانه در پنج شهرک صنعتی و همچنین تقویت و تامین انرژی برق برای استمرار فعالیت واحدهای تولیدی بهره بردار و تامین نیاز واحدهای جدید در ۶ شهرک از جمله نیازهای شهرک های صنعتی استان قزوین به شمار می رود که در جریان سفر رییس جمهوری با اختصاص اعتبارات مناسب در قالب مصوبات سفر می توان به رفع این نیازها پرداخت که می تواند منجر به رشد سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی این استان شود.
در کنار این مساله، احداث دو تقاطع غیرهمسطح در مسیر دسترسی به شهرک های صنعتی کاسپین و لیا به ترتیب در آزادراه قزوین-کرج و بزرگراه قزوین-بویین زهرا نیز از مطالبات جدی صنعتگران این شهرک هاست که می تواند به تسهیل در دسترسی صنعتگران و کارگران و پیشگیری از سوانح جاده ای کمک کند که تحقق آن نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است.
مشکلات و موانع سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی قزوین
قزوین استانی پرجاذبه برای سرمایه گذاری صنعتی به شمار می رود با این وجود برخی موانع و چالش ها تهدیداتی را پیش روی چشم اندازهای سرمایه گذاری در این استان ایجاد کرده که انتظار می رود از فرصت سفر رییس جمهوری و دولتمردان برای رفع آنها استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قزوین در همین ارتباط و خصوص مسایل و مشکلات شهرک ها و حوزه سرمایه گذاری صنعتی این استان به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مشکلات و موانع سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی این استان چالش های تامین آب، برق و گاز و انشعاب مربوط آنهاست که سرعت سرمایه گذاری را کند کرده و هزینه های تولید را نیز بالا برده است.
رضا صفاری گفت: در خیلی از اوقات برخی مقررات و قوانین شرکت های خدمات رسان بدون دریافت هزینه از واحدهای تولیدی از ارایه خدمات خود که باید تا درب کارخانه به شکل رایگان منتقل کنند، سرباز می کنند و کمبود اعتبارات را دلیل این اقدام عنوان می کنند.
وی ادامه داد: افزایش قیمت زمین در شهرک های صنعتی استان قزوین را نیز می توان یکی از موانع سرمایه گذاری در این استان به شمار می رود که در این خصوص در سطح ملی باید تدابیری اندیشده شود که این مساله به مانعی برای سرمایه گذاری در بخش تولید تبدیل نشود.
در کنار مسایل یاد شده باید اذعان کرد، بروزرسانی قوانین و مقررات در بخش های مختلف از جمله گمرک، بیمه و مالیات، بانک مرکزی و ارایه مشوق های جدید می تواند به رونق سرمایه گذاری صنعتی در این استان و سایر نقاط کشور کمک کند.
نظر شما