عباس حاجکناری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیروزیهای ارزشمند تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات قهرمانی آسیا در اولان باتور مغولستان اظهار کرد: در وزن ۶۵ کیلوگرم رحمان عموزاد خلیلی توانست کشتیهای ارزشمندی را بگیرد و روند رو به رشد خود را طی کند. کشتیگیر جوان ایران در رقابتی منطقی، هوشمندانه و حساب شده توانست باجرانگ پونیا هندی را که عنواندار المپیک بود را شکست دهد.
وی با اشاره به اینکه در این رقابتها شاهد کشتیهای زیبایی از سوی امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم بودیم گفت: اینها نمیتواند باعث شود که اصل قضیه را فراموش کنیم، به دلیل آنکه کشتیگیران ایران فراتر از آسیا هستند، باز هم نباید این مسابقات را تدارکاتی عنوان کرد بلکه میتواند سکوی پرتاب و محکی برای موفقیت بیشتر برخی از نفرات جوان در رقابتهای جهانی و المپیک باشد.
مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد بیان کرد: در وزنهای ۵۷ (رضا مومنی) و ۶۱ کیلوگرم (داریوش حضرتقلیزاده) از نفرات جوانان استفاده شد به واقع محک خوبی برای آنان بود چرا که بضاعت کشتی ما همین است و باید از جوانان مستعد در ترکیب تیم ملی بهره برد.
حاجکناری ادامه داد: استفاده از نفرات جوان در پیکارهای قهرمانی آسیا بسیار خوب و منطقی بود. مشکلاتی وجود دارد که میتوان با برگزاری مسابقات تدارکاتی بهتر نتیجه گرفت. در وزن ۷۹ کیلوگرم علی سوادکوهی باید بهتر کشتی میگرفت، ولی او هنوز جا دارد تا اینکه بیشتر کار کند و جسورانهتر کشتی بگیرد. باید توجه داشته باشیم که مسابقات جهانی و یا بازیهای آسیایی به سادگی و آسانی قهرمانی آسیا نخواهد بود.
دارنده مدال نقره پیکارهای جهانی ۱۹۹۸ تهران به وزن ۷۴ کیلوگرم با حضور یونس امامی اشاره کرد و گفت: یونس توانست تکلیف خود را روشن کرده تا در وزن ایدهآل قرار گیرد. تاکتیک بهتری از او در این دوره از رقابتها دیدیم. امامی در اولان باتور محکم کشتی گرفت و با به موقع زدن ضربه به پشت آرنج حریفش عملکرد آنان را خنثی کرد. باید به این نکته اشاره کرد که برای پرکردن برخی نفرات در تیم ملی در بلگراد و هانگژو ۲۰۲۲ به حضور نفراتی همچون عموزاد و امامی بیشتر نیاز است.
وی بیان کرد: نکته حائز اهمیتی که در این رقابتها شاهد بودیم، رشد کشتی ژاپن و هند در برخی اوزان و وزنهای پایینتر بود، این موضوع باعث شد تا کشتی نزدیکی از این کشورها را شاهد باشیم. با توجه به پشت سر گذاشتن شرایط کرونا و بهبود فعالیتها به آرامی میتوان با برگزاری دیدارهای تدارکاتی، آمادگی کشتیگیران را ارتقا داد.
حاج کناری در پاسخ خصوص شرایط یدالله محبی بعد از کسب طلای وزن ۱۲۵ کیلوگرم، خاطر نشان کرد: محبی امسال خوب کشتی گرفت. فکر میکنم در صورت حضور نداشتن زارع، میتوان از یدالله محبی استفاده کرد.
دارنده یک طلا و نقره قهرمانی آسیا ادامه داد: در وزن ۶۱ کیلوگرم حضرتقلیزاده برای نخستین مرتبه پای در این مسابقات گذاشت و در فینال به حریف سرسختی همچون ری هیگوچی نایب قهرمان المپیک روبرو شد. باید به این آزادکار کشورمان فرصت داد تا با حضور در رقابتهای بینالمللی بیشتر تجربه کسب کند.
وی همچنین در خصوص چرخه تیم ملی کشتی آزاد نیز گفت: با توجه به اینکه چرخه انتخابی تیم ملی کشتی آزاد از قبل اعلام شده در ادامه کار باید منتظر باشیم تا نفرات در جام تختی شرکت کنند. اما زمانی که به عنوان مربی در تیم ملی بودیم با حمایت از نفرات جوانی مانند علیرضا سرلک، امیرمحمد یزدانی و محمد نخودی، این نفرات توانستند با انگیزه بالا و تلاش در مسابقات جهانی مدالهای ارزشمندی را برای کشورمان به ارمغان آورند. این جوانان برای مدال انگیزه زیادی دارند و با تلاش به دنبال کسب نتیجه کامل هستند. با این وجود اعتقاد دارم که چرخه انتخابی مسوولیت پذیری آزادکاران را بیشتر کرده و همه مدعیان با انگیزه زیادی برای پوشیدن دوبنده تیم ملی برای حضور در بازیهای آسیایی و جهانی بلگراد تلاش میکنند.
سی و پنجمین دوره رقابتهای کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی آسیا طی روزهای ۳ و ۴ اردیبهشت ماه در شهر اولان باتور مغلوستان برگزار شد که در پایان تیم ایران با ۶ مدال طلای رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلورگرم، یونس امامی در وزن ۷۴ کیلوگرم، علی سوادکوهی در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم، محمدحسین محمدیان در وزن ۹۷ کیلوگرم و یداله محبی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم، مدال نقره داریوش حضرتقلی زاده در وزن ۶۱ کیلوگرم و مدال برنز محسن مصطفوی در وزن ۸۶ کیلوگرم و با ۲۰۱ امتیاز به عنوان قهرمانی دست یافت.
نظر شما