به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری پرنسا لاتینا، وزیر امور خارجه کوبا در نشستی با رسانههای داخلی و خارجی تشریح کرد تحریمهای آمریکا «روزانه بیش از ۱۲ میلیون دلار و به صورت ماهانه بیش از ۳۶۵ میلیون دلار به ضرر اقتصاد کوچک و توسعه نیافتهای مانند کوبا است».
رودریگس با اشاره به پیامدهای تحریمهای آمریکا بر وضعیت خانوارهای کوبایی، این مسئله را یکی از دلایل مهاجرت مردم از خاک این کشور برشمرد.
وی همچنین از اینکه ایالات متحده، یک سیاست مهاجرتی گزینشی و تبعیضآمیز را در قبال کوباییها اعمال میکند، انتقاد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا خاطر نشان کرد واشنگتن از برقراری سفرها ممانعت کرده، کانالهای مهاجرت قانونی را سدود میکند و توافقنامههایی را که به موجب آن وعده داده بود تا دستکم ۲۰ هزار روادید مهاجرت به شهروندان این جزیره اعطا کند را زیر پا میگذارد.
این دیپلمات کوبایی همچنین حذف هاوانا در نهمین نشست سران قاره آمریکا توسط واشنگتن را محکوم کرده و تاکید کرد که ایالات متحده افکار عمومی بینالمللی را در مورد دعوتنامههای این نشست که در ژوئن آینده در شهر لسآنجلس برگزار میشود، فریب میدهد.
رودریگس افزود: ایالات متحده فاقد وجاهت و جایگاه اخلاقی برای معرفی خود به عنوان الگوی حقوق بشر و دموکراسی است.
وزیر امور خارجه کوبا همچنین تاکید کرد که ایالات متحده باید درک کند که آمریکای لاتین برای همیشه تغییر کرده است و جایی برای تحمیل دیدگاه وجود ندارد.
در سال ۲۰۰۸ زمانی که برادر فیدل کاسترو (رهبر انقلابی کوبا و اسطوره مبارزه با امپریالیسم آمریکا) «رائول کاسترو» بر سر کار آمد، اقداماتی در جهت برداشتن محدودیتها برای کوباییها آغاز شد. در مقابل هم باراک اوباما تصمیم گرفت تا برخی محدودیتها برای کوباییها را لغو کند، از سال ۲۰۱۴ زمزمههای روابط دو کشور آغاز شد. در نتیجه در همان سال در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما و با ایجاد تغییرات در سیاست خارجی آمریکا، پس از نیم قرن تحریم و محاصره کامل اقتصادی کوبا، روابط دو کشور از سر گرفته شد.
اما این توافق دوامی نداشت و با روی کار آمدن دونالد ترامپ جمهوریخواه این توافق به صورت یکجانبه لغو شد و فشارها علیه این کشور ضد امپریالیست آمریکای لاتین افزایش یافت. این در حالی است که روی کار آمدن جو بایدن دموکرات نیز نزدیکی روابط دوران اوباما را موجب نشده است.
نظر شما