منوچهر زارع کریمی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هزینههای کاشت، داشت، برداشت، اجاره بها و حمل و نقل به طور غیرقابل تصوری افزایش یافتهاند و برخی کشاورزان با توجه به این هزینهها درصدد هستند برداشت محصول را منتفی کنند.
وی ادامه داد: انتظار میرود مسوولان مربوطه به ویژه وزیر جهاد کشاورزی، مسوول چغندرکاری کل کشور و دفتر توسعه کشت چغندر نسبت به تغییر نرخ تضمینی خرید این محصول بازبینی داشته باشند و این نرخ را افزایش دهند.
زارع کریمی با بیان اینکه نرخ شکر نسبت به سال گذشته بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است، گفت: کشاورزان چغندرکار انتظار دارند نرخ تضمینی اصلاح یا حداقل همتراز شود تا این محصول بتواند با سایر محصولات رقابت داشته باشد.
وی با بیان اینکه ۱۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شمال خوزستان به کشت چغندرقند اختصاص یافته است، افزود: درصورت تغییر نکردن نرخ تضمینی خرید چغندرقند احتمال پایین آمدن سطح زیرکشت و حتی تعطیلی این کشت در خوزستان وجود دارد.
این عضو نظام صنفی کارهای کشاورزی دزفول نرخ تضمینی هر کیلوگرم چغندرقند را ۱۶ هزار و ۴۱۰ ریال عنوان کرد و اظهارداشت: بیش از ۶۰ درصد محصول چغندرقند به کارخانجات خارج از استان خوزستان منتقل و در آنجا استحصال شکر انجام میشود.
به گزارش ایرنا سالانه افزون بر ۲ میلیون تن انواع محصول زراعی و باغی در شهرستان دزفول تولید میشود.
نظر شما