به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمدرضا افخمی رییس هیاتمدیره شرکت درسان سیم صنعت یزد درخصوص این محصول گفت: در الکترودهای رایج از پوشش مس برای افزایش هدایت الکتریکی و ایجاد حالت روانکاری استفاده میشود، اما این الکترودها نیاز به وانهای حاوی مواد اسیدی دارد که به دلیل دمای کار بالا، تبخیر اسید از پیامدهای فرآیند است.
وی بیان کرد: تبخیر اسید در محیط کار برای سلامت کارگران خطرناک بوده و آسیبهای زیست محیطی نیز به دنبال دارد، همچنین بعد از مدتی این وانها از تنظیم خارج شده و باید ترکیبات وان امحا شود، معمولا این محلولهای اسیدی خطرناک که غلظت اسید در آن تا ۲۵۰ گرم بر لیتر میرسد در محیط زیست رها میشوند که بسیار آلاینده است.
افخمی افزود: برای حل این مشکل، به جای پوشش مسی از ترکیبات دیگری در ابعاد نانومتری استفاده کردیم، با جایگزین شدن این نانومواد به جای مس، دیگر نیاز به وان و ترکیبات اسیدی نیست و خطر تبخیر اسید در محیط به صفر میرسد، همچنین در الکترودهای رایج به آب زیادی نیاز است که با این جایگزینی مصرف آب نیز به حداقل میرسد. از آنجا که در یزد، با اقلیم خشک، فعالیت داریم، موضوع کاهش مصرف آب اهمیت زیادی داشت و یکی از انگیزههای توسعه این فناوری بود.
رییس هیاتمدیره شرکت درسان سیم صنعت یزد افزود: موضوع محیط زیست در اتحادیه اروپا بسیار اهمیت دارد و از این رو شرکتها به دنبال فناوریهای سبزتر هستند. با توجه به این مزیت فناوری نانویی، مشتریان متعددی درخواست استفاده از این محصول را در اتحادیه اروپا دارند، تلاشهای زیادی برای جایگزینی مس با مواد مختلف صورت گرفته تا هم هزینهها کاهش یابد و هم اثرات منفی زیستمحیطی به حداقل برسد، با این فناوری جدید موفق به افزایش ۵۰ درصدی کارایی شدهایم، یعنی با همان مقدار نیروی انسانی و مصرف برق، ۵۰ درصد بیشتر تولید محصول داریم.
این فناور ادامه داد: در حال حاضر به کشورهای همسایه نظیر گرجستان صادرات داریم و طی سالهای گذشته موفق به ورود به بازارهای اتحادیه اروپا شدهایم. در چند ماه گذشته ۲۴ تُن الکترود به اسپانیا ارسال کردیم، در حال حاضر تقاضای زیادی هم در بازار داخل هم خارج برای این نوع الکترودها وجود دارد.
نظر شما