به گزارش ایرنا از "الجزیره"، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پیامی تصریح کرد: روز پنجشنبه بلافاصله پس از پایان گفت وگوهای ما با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در کییف، موشکهای روسیه به شهر برخورد کرد. پنج موشک به سمت کییف شلیک شد.
وی ادامه داد: این موضوع نکتههای زیادی در مورد نگرش واقعی روسیه به نهادهای جهانی، در مورد تلاشهای روسیه برای تحقیر سازمان ملل نشان میدهد. بنابراین، این حمله موشکی نیاز به یک پاسخ مناسب و قدرتمند دارد.
زلنسکی تاکید کرد: حملات موشکی روسیه به اوکراین، به کییف، فاستیو، اودسا، خملنیتسکی و دیگر شهرها، بار دیگر ثابت میکند که هنوز نمیتوان آرام نشست و نمیتوان فکر کرد که جنگ تمام شده است. ما هنوز باید بجنگیم و اشغالگران را بیرون کنیم.
دیمیترو کولبا وزیر امورخارجه اوکراین نیز گفت: روسیه با این اقدام شنیع و بیرحمانه، رفتار خود نسبت به اوکراین، اروپا و جهان را یک بار دیگر نشان داد.
در همین حال دنیس شمیحال نخست وزیر اوکراین در حساب توییتری خود نوشت: هنگام ملاقات با آنتونیوگوترش در کییف، صدای انفجار شنیدیم. روسیه یک حمله موشکی به پایتخت انجام داد. من مطمئن هستم که این گونه رفتار توسط دبیرکل سازمان ملل به درستی ارزیابی خواهد شد. جنگ در اوکراین حمله به امنیت جهانی است.
به گفته مقامات اوکراینی در حمله موشکی روز پنجشنبه به کییف ۱۰ نفر مجروح و دستکم یک نفر کشته شده است.
به گزارش ایرنا، این انفجارها درحالی انجام شد که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در کییف حضور داشت و با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دیدار کرده است.
دبیرکل سازمان ملل که به اوکراین سفر کرده، روز پنجشنبه خاطر نشان کرد: جنگ در قرن ۲۱ امری پوچ و بیمعنا است.
گوترش طی بازدید از منطقه "بورودیانکا" خارج از شهر کییف، جنگ را "شیطان" و " اقدامی پوچ و بیهوده" توصیف کرد.
وی در شهر بوچا به خبرنگاران گفت: پس از دیدن این مکان وحشتناک به این نتیجه رسیدم که تحقیقات و پاسخگویی کامل بسیار مهم است. خوشحالم که دادگاه کیفری بینالمللی درحال تحقیق در این خصوص است و دادستانی قبلاً در این شهر بوده است. من کاملاً از دادگاه کیفری بینالمللی حمایت میکنم و از روسیه میخواهم که همکاری با دادگاه کیفری بینالمللی را بپذیرد. اما وقتی از جنایات جنگی صحبت میکنیم، نمیتوانیم فراموش کنیم که بدترین جنایات خود جنگ است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما