رویداد ساری۲۰۲۲ با حضور سفرای کشورهای عضو اکو ۲۰ اردیبهشت افتتاح می‌شود

ساری – ایرنا – سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران گفت: مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ روز ۲۰ اردیبهشت با حضور سفرای کشورهای عضو اکو در ساری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی ایزدی شامگاه جمعه نهم اردیبهشت در نخستین شب ویژه‌برنامه شب‌های فرهنگی که در بوستان ولایت ساری برگزار شد، اظهار کرد: این ویژه‌برنامه نخستین گام برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی گردشگری شبانه در قالب رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ است که مقدمه‌ای بر مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ نیز محسوب می‌شود.

وی افزود: با هماهنگی‌های انجام شده مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری ۲۰۲۲ قرار است در روزهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با حضور سفرای کشورهای عضو اکو در ساری برگزار شود که در آن سه روز نیز ویژه‌برنامه‌های فرهنگی و گردشگری متنوعی قرار است با حضور هنرمندان استان‌های مختلف اجرا شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: خوشحالیم که بعد از دو سال کرونایی باز هم شاهد برگزار شدن برنامه‌های فرهنگی و مفرح مرتبط با گردشگری هستیم و امیدواریم که بتوانیم این رویدادها و برنامه‌ها را به طور مستمر برای کمک به رونق گردشگری استان و همچنین ایجاد نشاط در جامعه ادامه دهیم.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران افزود: برای مراسم افتتاحیه که به مدت سه روز برگزار می‌شود از ۱۱ استان نیز دعوت کردیم که جاذبه‌های فرهنگی گردشگری خود را در مراسم افتتاحیه معرفی کنند تا شاهد حضور اقوام مختلف در رویداد ساری۲۰۲۲ باشیم. از مسئولان همه شهرستان‌های استان دعوت می‌کنیم که برای برگزاری برنامه‌هایی مانند شب‌های فرهنگی در ساری همکاری کنند تا شاهد گسترده‌تر شدن دامنه رویداد ساری۲۰۲۲ در مازندران باشیم.

ایزدی افزود: برنامه‌های رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ پس از افتتاحیه با قوت بیشتری ادامه می‌یابدو قرار است در این رویداد ظرفیت‌های مختلف و متعدد سراسر مازندران بیش از پیش معرفی شود. منظور از جاذبه‌ها نیز صرفا اماکن طبیعی و زیرساخت‌های گردشگری نیست. بلکه به اجزای مرتبط با فرهنگ بومی استان که برای گردشگران می‌تواند جذابیت داشته باشد نگاه ویژه داریم.

وی اظهار کرد: یکی از جاذبه‌های مد نظر غذاهای بومی استان هستند که فرصت بسیار مناسبی برای جذب گردشگر و تقویت گردشگری مازندران محسوب می‌شوند. ۲۲ غذای مازندرانی تا کنون به ثبت ملی رسیده که مجموعه‌ای جذاب برای گردشگری محسوب می‌شود. باید این ظرفیت‌های مهم را در رویداد ساری۲۰۲۲ برجسته‌تر کنیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: هدف نهایی رویداد ساری۲۰۲۲ این است که ظرفیت‌های کمتر دیده شده و مغفول مانده گردشگری مازندران که مبتنی بر فرهنگ این مرز و بوم هستند را بیشتر بشناسانیم تا به اقتصاد گردشگری مازندران در مسیری درست کمک شود.

مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ قرار بود با حضور سفرای کشورهای عضو اکو و برپایی جشن‌ها و برنامه‌های مختلف طی روزهای ۲۶ و ۲۷ اسفند جاری برگزار شود که به گفته مسئولان برگزاری این رویداد با توجه به مقارن شدن روزهای پایانی اسفند با حضور میلیون مسافران نوروزی، برای بهتر برگزار شدن این برنامه و آمادگی بیشتر استان در میزبانی از مهمانان، این برنامه به اردیبهشت ۱۴۰۱ موکول شده است.

شب‌های فرهنگی رامسر عنوان ویژه‌برنامه‌ای است که از شامگاه جمعه نهم اردیبهشت –دیشب- در بوستان ولایت ساری به عنوان افتتاحیه و نخستین برنامه از مجموعه برنامه‌های گردشگری شبانه رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ آغاز شد.

رویداد ساری۲۰۲۲ با حضور سفرای کشورهای عضو اکو ۲۰ اردیبهشت افتتاح می‌شود

در این ویژه‌برنامه که برای برگزاری به مدت دو شب برنامه‌ریزی شده است، برخی از ظرفیت‌های فرهنگی رامسر با حضور هنرمندانی از این شهرستان به نمایش در آمده و به مخاطبان عرضه می‌شود. برپایی غرفه‌های مربوط به صنایع دستی رامسر اعم از نمدمالی، سفال، معرق چرم، عروسک، دستبافته‌ها و غرفه‌های مربوط به نان و غذاهای محلی، زیورآلات، گیاهان زینتی و سوغات رامسر بخشی از این رویداد فرهنگی گردشگری دو روزه مربوط به رامسر در شهر ساری است.

علاوه بر این بخش نمایشگاهی شب‌های فرهنگی رامسر که امروز نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ شب برپاست، یک بخش اجرایی فرهنگی و هنری نیز برای ساعات پس از افطار تدارک دیده شده است که امشب نیز از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۱۲ در آمفی‌تئاتر روباز بوستان ولایت ساری برگزار می‌شود.

در این بخش از برنامه با حضور ۲۵ تن از هنرمندان حوزه موسیقی بومی و هنرهای آیینی و بومی رامسر بخشی از ویژگی‌ها و جاذبه‌های فرهنگی غربی‌ترین شهرستان مازندران به نمایش درمی‌آید. اجرای گروه‌های موسیقی و آیینی بومی از مناطق مرکزی مازندران نیز بخشی از ویژه‌برنامه فرهنگی شب‌های رامسر در ساری است. گروه‌ آیینی عروس‌بران اشکور و گروه آیین زندگی مازندران دیشب بخشی از آیین‌های بومی مازندران را با اجرای موسیقی محلی به نمایش در آوردند و یک گروه موسیقی بومی مازندران نیز به خوانندگی محمود شریفی قطعاتی از موسیقی مازندران را برای حاضران در جشن اجرا کرد.

پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری‌۲۰۲۲ اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیئت وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.

فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.

اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامه‌های ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعت‌گردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبه‌های توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha