از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

تهران- ایرنا- خبرالکاظمی از گشایش واقعی در روابط عربستان و ایران، بیمارستان سازی ایران در منطقه مرزی با افغانستان، تاریخ عید فطر امسال و تعداد روزهای تعطیل در کشورهای مختلف عربی و اسلامی و غرب در اندیشه حمایت بلندمدت از اوکراین مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**الکاظمی از گشایش واقعی در روابط عربستان و ایران خبر داد

نخست وزیر عراق تاکید کرد که نزدیکی روابط عربستان و ایران به نفع عراق است و اطمینان دارد که گشایشی واقعی در روابط بین آنها به وجود آمده است.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق تصریح کرد: عراق منفعت مستقیمی در ایجاد تفاهم ها بین کشورهای منطقه و دستیابی به ثبات منطقه ای دارد.  

وی گفت: از آنجایی که ما روابط خوبی با عربستان و ایران و با طرف های مختلف منطقه ای و بین المللی متضاد داریم، توانستیم فضای گفت وگوی مثبتی را در خاک عراق بین دو کشور ایجاد کنیم.

نخست وزیر عراق در گفت وگو با روزنامه رسمی «الصباح» که امروز (شنبه) منتشر شد، نیز گفت:  برادران در عربستان و ایران با مسئولیت بالایی با پرونده گفتگو و الزامات شرایط کنونی منطقه برخورد می کنند و اطمینان داریم که به زودی تفاهم حاصل خواهد شد.  

وی خاطرنشان کرد: گشایشی واقعی و گسترده در روابط بین همه کشورهای منطقه به پشتوانه این اعتقاد راسخ و نیت درست وجود دارد که آینده منطقه در گرو آن است که به آن به عنوان منظومه ای از منافع همگرا و درهم تنیده و نه جدا و منفک از یکدیگر نگاه کنیم.

الکاظمی افزود: این منظومه بدون حل مشکلات خود و به صفر رساندن بحران‌ها نمی‌تواند خود را وقف سازندگی اقتصادی کند و به مسیر توسعه جهانی بپیوندد.

irna.ir/xjJgqg

**ایران در منطقه مرزی با افغانستان یک بیمارستان می سازد

جمهوری اسلامی ایران یک بیمارستان در منطقه مرزی ایران با افغانستان برای درمان اتباع این کشور که روادید سفر به ایران ندارند، احداث می کند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

سید حسن مرتضوی، معاون سفارت ایران در کابل در دیدار با دکتر قلندر عباد، سرپرست وزارت بهداشت دولت طالبان از ساخت یک بیمارستان مجهز و استاندارد در مرز ایران و افغانستان خبر داد.

این گزارش به نقل از یک اطلاعیه وزارت بهداشت افغانستان آورده است که قرار است یک بیمارستان در مرز ایران و افغانستان ایجاد شود تا افغان ها بتوانند بدون دریافت روادید سفر به ایران برای مداوای بیماری های خود در این مرکز درمانی اقدام کنند.

سرپرست سفارت ایران در کابل همچنین از وزیر بهداشت طالبان خواست فهرست نیازمندی‌هایشان را در بخش دارو، واکسن‌های کرونا و سرخک با او در میان بگذارند تا دولت ایران در این زمینه همکاری کند.

دولت ایران، پیش از این نیز طرح ساخت بیمارستانی را در منطقه افشار شهر کابل در دست داشت. وزیر بهداشت طالبان از مقام‌های ایرانی درخواست کرد تا بیمارستان افشار را به بیماران سرطانی اختصاص دهند.

براساس این گزارش، در اطلاعیه وزارت بهداشت طالبان آمده است، در دیدار این دو مقام ایرانی و افغان، درخصوص همکاری لازم در ارتباط با ادامه کار ساخت دو بیمارستان که از سوی ایران در کابل و بامیان ساخته می‌شود، بحث و تبادل نظر شد.

این اطلاعیه همچنین به نقل از قلندر عباد از تصمیم دولت پاکستان برای ساخت بیمارستان‌های مرزی، در مرز میان افغانستان و پاکستان در تورخم و سپین بولدک قندهار خبر داد.

این در حالی است که در زمان حاکمیت دولت پیشین افغانستان نیز خبرهایی در مورد ساخت بیمارستان‌های مرزی  میان دو کشور افغانستان و پاکستان منتشر شد، وعده هایی که هرگز عملی نشد.

مسافرت‌ افغان‌ها به کشورهای همسایه برای درمان پیشینه طولانی دارد. به‌ویژه در ۲۰ سال گذشته، سفر اتباع افغان به پاکستان، ایران و هند به منظور درمان بخشی از روند پزشکی و درمانی در افغانستان شده بود.

با وجود این که میلیون‌ها دلار از کمک‌های بین‌المللی در افغانستان در بخش‌های بهداشت و درمان مصرف شده است، اما بیماران افغان، حتی برای بیماری هایی که ممکن بود بتوانند در داخل کشورشان درمان کنند، به‌دلیل نبود اعتماد کافی به سیستم بهداشت در کشورشان به کشورهای همسایه سفر می‌کردند.

 در حال حاضر، پس از سقوط دولت پیشین افغانستان و روی کار آمدن گروه طالبان در کابل، دریافت روادید هند و پاکستان برای مردم افغانستان دشوار شده است و در همین حال، امکان درمان و مراقبت در ساختارهای بهداشتی افغانستان نیز به شدت کاهش یافته است.

irna.ir/xjJgrZ

**حزب‌الله: عملیات "آرئیل" تاکید ملت فلسطین بر ادامه مقاومت تا پیروزی کامل است

حزب الله لبنان در بیانیه‌ای عملیات مبارزان فلسطینی در شهرک صهیونیست نشین "آرئیل" را ستود و اعلام کرد که این عملیات هوشیاری ملت فلسطین و آمادگی همیشگی آنها برای مقابله با رژیم اشغالگر قدس را ثابت می‌کند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

حزب‌الله لبنان در این بیانیه تاکید کرد: این عملیات ثابت می‌کند که ملت فلسطین راه مقاومت و مبارزه را تا آزادی سرزمین خود و تحقق پیروزی کامل در برابر رژیم اشغالگر قدس را ادامه خواهند داد.

این بیانیه افزود: این عملیات قهرمانانه مؤید عزم مردم مقاوم فلسطین برای مقابله با اشغالگری و دفاع از خود و مقدسات با تمام امکانات و ابزارهای موجود است.

حزب الله لبنان تاکید کرد: عملیات شب گذشته و عملیات های قهرمانانه پیش از آن، پاسخ مجاهدان به تمامی حملات و یورش‌های صهیونیست‌ها به شهرها و محله‌های فلسطینیان بود و نشان می‌دهد که مقاومت فلسطینی ها تا آزادی سرزمین فلسطین ادامه خواهد یافت.

شب گذشته دو مبارز فلسطینی در عملیاتی یک نگهبان شهرک صهیونیست نشین "آرئیل" در شمال کرانه باختری رود اردن را به ضرب گلوله از پای درآوردند.

irna.ir/xjJgzf

**تاریخ عید فطر امسال و تعداد روزهای تعطیل در کشورهای مختلف عربی و اسلامی

عید سعید فطر یکی از مهم ترین مناسبت های اسلامی است که مسلمانان جهان اعم از پیر و جوان، زن و مرد همه ساله این مراسم را در اولین روز ماه شوال جشن می‌گیرند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

عید فطر پس از حدود ۳۰ روز روزه گرفتن و اطاعت از خداوند متعال در ماه مبارک رمضان فرا می‌رسد و مسلمانان در سراسر جهان این عید سعید را جشن می‌گیرند.

هلال ماه شوال در غروب ۲۹ رمضان ۱۴۴۳ هجری قمری برابر با ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ در اکثر کشورهای عربی و اسلامی بررسی می شود.

اگر هلال رؤیت شود، روز بعد، روز عید فطر سال ۲۰۲۲ میلادی / ۱۴۴۳ هجری قمری است و در صورت عدم رصد هلال، ماه رمضان ۳۰ روز ادامه دارد و پس از آن اولین روز عید مبارک فطر خواهد بود.

اولین روز نجومی عید فطر سال ۱۴۴۳ هجری قمری / ۲۰۲۲ میلادی روز دوشنبه دوم ماه "می" (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱) خواهد بود.

تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در کشورهای عربی و اسلامی

معمولاً بحث در مورد تاریخ و مدت تعطیلات عید سعید فطر در ده روز پایانی ماه مبارک رمضان آغاز می شود، زیرا خانواده ها در تمام کشورهای عربی و اسلامی شروع به آماده شدن برای این مناسبت ارزشمند می کنند. خرید لباس عید برای کودکان و بزرگسالان، تهیه کیک و شیرینی عید و یا سفر برای گذراندن تعطیلات با دوستان و خانواده در شهرها و یا کشورهای مختلف.

در حال حاضر بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی تعطیلات عید سعید فطر را برای بخش های دولتی و خصوصی اعلام کرده‌اند.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در قطر

شبکه قطری الجزیره گزارش داد که تعطیلات عید سعید فطر سال ۱۴۴۳ هجری قمری / ۲۰۲۲ میلادی در این کشور برای تمامی بخش‌های دولتی و خصوصی از روز دوشنبه ۲ می ۲۰۲۲ تا چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه خواهد بود.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در مصر

دولت مصر مدت تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در مصر را از روز شنبه ۳۰ آوریل تا پنج شنبه آینده، ۵ می، تعطیل رسمی با حقوق در وزارتخانه ها، ادارات دولتی، نهادهای عمومی، واحدهای اداری محلی و شرکت های بخش عمومی اعلام کرده است.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در عربستان 

وزارت منابع انسانی و توسعه اجتماعی عربستان، تاریخ تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در این کشور را برای بخش‌های خصوصی از پایان روز شنبه ۳۰ آوریل تا پنجشنبه ۵ می اعلام کرد.

در مورد بخش دولتی، تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در عربستان سعودی برای کارمندان دولت با پایان روز کاری ۲۶ آوریل ۲۰۲۲ ( ۲۵ رمضان) آغاز شده و در ۶ مه آینده (۵ شوال) به پایان می رسد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در امارات متحده عربی

اداره فدرال منابع انسانی دولتی امارات تصمیم گرفت تعطیلات عید فطر امسال را از روز شنبه ۲۹ رمضان ۱۴۴۳ هجری قمری آغاز کند و تا سوم شوال ۱۴۴۳ هجری قمری ادامه دهد؛ یعنی تعطیلات در امارات از ۳۰ آوریل تا ۴ می ۲۰۲۲ است.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در کویت

کمیسیون خدمات مدنی کویت اعلام کرد که تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ از یکشنبه اول ماه می آغاز می شود و تا پنجشنبه ۵ می ادامه دارد و شروع روز کاری از روز یکشنبه ۸ می خواهد بود.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در عمان

وزارت خدمات مدنی عمان اعلام کرد که تاریخ عید فطر ۲۰۲۲ برای کارمندان بخش دولتی و خصوصی از روز دوشنبه ۲ می ۲۰۲۲ آغاز و در روز پنجشنبه ۵ می پایان می یابد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در عراق

تعطیلات عید سعید فطر سال ۲۰۲۲ در عراق ویژه کارکنان بخش دولتی و خصوصی از روز یکشنبه ماه مصادف با ۳۰ رمضان سال ۱۴۴۳ هجری قمری آغاز و تا روز پنجشنبه آینده ادامه خواهد داشت.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در بحرین

منابع رسانه‌ای بحرین اعلام کردند که تعطیلات عید سعید فطر در این کشور از روز دوشنبه هفته جاری لغایت روز چهارشنبه به مدت ۳ روز متوالی است و پس از آن ساعت کاری رسمی در تمامی بخش‌های دولتی و خصوصی و بانک‌ها به حالت قبل بر می‌گردد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در یمن

تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در یمن از روز دوشنبه ۲ می آغاز می شود و تا چهارشنبه ۴ می ادامه دارد و به گفته برخی منابع رسانه‌ای یمنی، این امر در بخش دولتی و خصوصی اعمال می شود. روز یکشنبه مصادف با اول می هم روز کارگر است که در یمن تعطیل رسمی محسوب می‌شود.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در اردن

منابع رسانه‌ای اردن اعلام کردند که تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در اردن از روز یکشنبه اول ماه می مصادف با تعطیلات روز کارگر آغاز می‌شود. تعطیلات عید سعید فطر در اردن تا چهارشنبه ادامه دارد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در فلسطین

تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد که تعطیلات عید سعید فطر ۲۰۲۲ از صبح روز یکشنبه آغاز و تا عصر روز چهارشنبه خواهد داشت.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در لبنان

به گفته منابع رسانه‌ای لبنانی، تعطیلات عید سعید فطر در لبنان برای سال ۲۰۲۲ از روز یکشنبه اول ماه می مصادف با روز کارگر و روز شهدا آغاز می‌شود و تا چهارشنبه آینده یعنی چهارم ماه می ادامه خواهد داشت.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در سوریه

به گفته منابع رسانه‌ای، تعطیلات عید فطر در سوریه در سال ۲۰۲۲ از سوم تا پنجم می ۲۰۲۲ خواهد بود و این تعطیلات شامل تمام بخش‌های دولتی و خصوصی می‌شود.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در تونس

دولت تونس به تمام کارمندان بخش دولتی ۴ روز تعطیلات عید فطر در سال ۲۰۲۲ اعطا می کند. طبق اعلام دولت تونس، مرخصی کارمندان بخش دولتی، دانشگاه ها و مدارس به مناسبت عید سعید فطر از روز یکشنبه آغاز می شود و تا چهارشنبه به مدت ۴ روز ادامه دارد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در مغرب

به گفته برخی منابع رسانه‌ای مغربی، تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در مغرب از روز یکشنبه اول می که مصادف با تعطیلات روز کارگر است، آغاز می شود و این تعطیلات تا چهارشنبه ۴ می ادامه دارد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در الجزایر

تعطیلات عید سعید فطر در الجزایر از روز یکشنبه اول ماه می مصادف با روز کارگر آغاز می شود و به گفته برخی منابع رسانه‌ای تا چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در لیبی

مقامات لیبی تاریخ شروع عید سعید فطر را تا زمان نگارش این گزارش اعلام نکرده‌اند، اما طبق محاسبات نجومی اولین روز عید فطر در لیبی روز دوشنبه خواهد بود و پیش بینی می شود که عید فطر ۲۰۲۲ لیبی از صبح دوشنبه تا عصر چهارشنبه آینده ۴ می ادامه داشته باشد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در سومالی

به گفته برخی منابع رسانه‌ای، تعطیلات عید فطر در سومالی از بامداد روز دوشنبه دوم اردیبهشت آغاز و تا روز چهارشنبه چهارم اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در سودان

به گفته منابع رسانه‌ای، تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در سودان از روز دوشنبه ۲ می آغاز و تا پنجشنبه ۵ می ادامه خواهد داشت.

**تعطیلات عید فطر در ترکیه

به گفته ریاست امور مذهبی ترکیه، روز عید سعید فطر در ترکیه روز دوشنبه ۲ می ۲۰۲۲ برابر با اول شوال سال ۱۴۴۳ هجری قمری خواهد بود.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در جزایر کومور

عید سعید فطر در جزایر کومور از روز یکشنبه دوم فروردین ماه آغاز و غروب چهارشنبه ۴ اردیبهشت به پایان می رسد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در موریتانی

مقامات رسمی هنوز تاریخ تعطیلات عید سعید فطر ۲۰۲۲ را در موریتانی اعلام نکرده‌اند، اما پیش‌بینی می‌شود که مانند اغلب کشورهای عربی و اسلامی از صبح روز دوشنبه آغاز شود و تا عصر چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت ادامه داشته باشد.

**تعطیلات عید فطر ۲۰۲۲ در کشورهای اندونزی، مالزی، برونئی، بنگلادش، پاکستان، افغانستان، غنا، هند

پیش‌بینی می‌شود روز سه‌شنبه سوم می در اندونزی، مالزی، برونئی، هند، بنگلادش، پاکستان، افغانستان و غنا عید باشد، زیرا این کشورها روزه‌داری را از روز یکشنبه ۲ آوریل ۲۰۲۲ آغاز کرده‌اند. معمولا تعطیلات عید فطر در این کشورها ۳ روز به طول می انجامد و به همین دلیل پیش‌بینی می شود تعطیلات عید فطر در این کشورها از صبح روز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت آغاز و تا عصر روز پنجشنبه ادامه داشته باشد. تعطیلات عید فطر در ایران اسلامی هم از روز دوشنبه آغاز و غروب سه شنبه هفته جاری به پایان می‌رسد.

irna.ir/xjJgy4

**چین در پایتخت افغانستان یک پارک صنعتی می سازد

وزارت شهرسازی طالبان و یک شرکت چینی قراردادی برای احداث یک پارک صنعتی در شهرک پیروزی در منطقه ده سبز کابل امضا کردند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

دفتر ملا عبدالغنی برادر معاون اول نخست وزیر طالبان امروز در اطلاعیه ای اعلام کرد که این پارک صنعتی شامل ۱۵۰ کارخانه توسط شرکت تولیدی و ساختمانی بیجینگ-ننگرهار در ضلع شرقی شهرک پیروزی احداث خواهد شد.

در اطلاعیه مذکور آمده است که این پروژه ۲۱۶ میلیون دلار هزینه دربرخواهد داشت. 

براساس این گزارش، ساخت ۱۵۰ کارخانه در این پارک صنعتی می تواند برای بیش از ۱۳ هزار نفر بطور مستقیم و ۳۰ هزار نفر دیگر به شکل غیر مستقیم ایجاد اشتعال کند.

روزنامه دولتی گلوبال تایمز چین نیز در این خصوص نوشت که "چاینا تاون" یک گروه تجاری چینی در افغانستان می‌گوید که پس از گرفتن تأییدیه از حکومت طالبان، این شرکت قرار است در کابل «پارک صنعتی» بسازد.

irna.ir/xjJgvz

**روایت رسانه آمریکایی از زمزمه‌های حمله اتمی روسیه به اروپا

نشریه نیوزویک در گزارشی با اشاره به محتوای یک برنامه تلویزیون دولتی روسیه نوشت: مهمانان و میزبانان این برنامه خبری بر سر حمله اتمی به اروپا به ویژه انگلیس که از حامیان اصلی اوکراین در جنگ با روسیه است تبادل نظر می کردند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

یک برنامه خبری در تلویزیون روسیه چشم‌انداز حمله اتمی را به اروپا به بحث گذاشته و یکی از مهمانان حاضر در این برنامه پیشنهاد حمله اتمی مسکو را به انگلیس به دلیل حمایت هایش از اوکراین داده است.

این نشریه آمریکایی در گزارشی که در تارنمای خود منتشر کرده نوشت: تلویزیون روسیه اغلب درباره اینکه جنگ فراتر از اوکراین گسترش می‌یابد، بحث می کند و ایده جنگ حتمی علیه اروپا و جهان را ترویج می‌کند. به ادعای این رسانه، شبکه‌های خبری روسیه اساسا به دلیل پخش لفاظی‌های تند برای توجیه حمله روسیه به اوکراین شناخته می شوند.

«الکسی ژوراولیوف» رئیس حزب سیاسی ملی گرای "رودینا" روز پنجشنبه در برنامه ۶۰ دقیقه شبکه یک تلویزیون روسیه گفت: یک "موشک سرمت" کافی است که جزایر انگلیس دیگر وجود نداشته باشد.

«اولگا اسکابییوا» مجری این برنامه در واکنش به اظهارات این سیاستمدار روس گفت: اما برنامه جدی است و ژوراولیوف هم با قطع سخنان مجری تاکید کرد: من این را جدی می‌گویم.

نیوزویک در ادامه این گزارش افزود: هفته گذشته، روسیه موشک بالستیک قاره پیمای سرمت را با قابلیت حمل کلاهک هسته ای آزمایش کرد که به "شیطان ۲" نیز معروف است. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه هم در پی این آزمایش موشکی خاطرنشان کرد که موشک سرمت دشمنان خارجی مسکو را به اندیشیدن بیشتر وادار خواهد کرد.

به ادعای این رسانه آمریکایی، ژوراولیوف در این برنامه تلویزیونی موضوع حمله اتمی به انگلیس را در پی پخش کلیپی از تلویزیون انگلیس مطرح کرد. «جیمز هیپی» وزیر نیروهای مسلح انگلیس در این کلیپ بر حمایت نظامی لندن از کی‌یف برای کمک به اوکراین با هدف مقابله با تهاجم روسیه اشاره کرد.

هیپی در هفته جاری هم حملات نظامی اوکراین برای ایجاد اختلال در خطوط تدارکاتی در روسیه را بخشی «مشروع» از جنگ اعلام کرد. اما مسکو، انگلیس را به تحریک اوکراین برای حمله به خاک روسیه متهم کرده است.

«اوگنی پوپوف» میزبان دیگر این برنامه با اشاره به اینکه انگلیس هم سلاح هسته ای دارد، خاطرنشان کرد که در صورت حمله اتمی به اروپا، هیچکس در این جنگ زنده نمی ماند.

پوپوف خطاب به این سیاستمدار روس افزود: وقتی پیشنهاد حمله با سرمت را می‌دهید، متوجه هستید که در چنین حمله ای هیچ کس زنده نمی ماند؟ هیچ‌ موجودی بر روی کل این سیاره.  

اما ژوراولیوف که نسبت به اظهارات دیگر میزبان برنامه خونسرد به نظر می رسید، اضافه کرد: ما این حمله را بدون هیچ گونه تعصب و پیش فرضی آغاز می کنیم.

ژوراولیوف ادامه داد: از آنجایی که ما در مورد سرمت صحبت می کنیم، این سوال مطرح می شود که آیا آنها می توانند آن را ساقط کنند؟ این نوع موشک قابل رهگیری نیست، بنابراین توانایی انگلیس محدود است.

سپس دیگر مجری برنامه به بررسی زمان لازم برای حرکت موشک از منطقه محصور روسیه در کالینینگراد به برلین، پاریس و پایتخت انگلیس پرداخت و همزمان هم یک نقشه گرافیکی روی صفحه نمایش داده می شد و نشان داد که زمان لازم برای رسیدن موشک سرمت به لندن ۲۰۲ ثانیه است.

جولیا دیویس روزنامه‌نگار انگلیسی و ناظر رسانه‌های روسی، این کلیپ پخش شده در برنامه تلویزیونی روسیه را توییت کرد و نوشت که روسیه «به تهدید حملات هسته‌ای علیه کشورهای غربی ادامه می‌دهد و به شدت تلاش می‌کند آنها را از ادامه کمک به اوکراین بازدارد».

دیویس افزود: اما به عنوان یک نکته جانبی، واکنش اسکابییوا مجری تلویزیون دولتی روسیه است که به نظر نمی رسد مشتاق مرگ برای میهن باشد و همزمان با یک قانونگذار دست به اسلحه بحث می کند.

این مجری یکی از چهره های اصلی تلویزیون دولتی روسیه است که اظهاراتش به تشدید خصومت ها در جنگ اوکراین قابل توجه بوده است. در هفته جاری وی در اظهاراتی گفت: یا در اوکراین شکست می‌خوریم، یا جنگ جهانی سوم آغاز می‌شود. به نظر من جنگ جهانی سوم واقع‌بینانه‌تر است.

بحث رسانه ای بر سر احتمال وقوع جنگ هسته ای از سوی مسکو در حالی است که «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر اینکه روسیه تهدید به آغاز جنگ هسته‌ای می‌کند صحت ندارد و کرملین به دنبال شروع چنین جنگی نیست.

irna.ir/xjJgz2

**اعتراض ساکنان جولان اشغالی به شهرک سازی و احداث توربین های بادی توسط رژیم صهیونیستی

ساکنان جولان اشغالی سوریه ضمن بیان اعتراض شدید خود به برپایی توربین‌های بادی توسط اشغالگران اسرائیلی در هزاران هکتار از زمین‌هایشان، بر اراده قاطع خود برای مبارزه با نقشه‌های اشغالگران و مقاومت تا لغو طرح‌های شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی تاکید کردند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

در همین راستا ساکنان جولان اشغالی با برپایی چادرهایی در این مناطق و تحصن در منطقه المنفوحه در شرق روستای برکه مراتب اعتراض خود را به اشغال حدود شش هزار هکتار از مزارع کشاورزی شان  توسط رژیم صهیونیستی بیان کرده و از جامعه جهانی خواستند تا برای توقف این طرحها و شهرک سازیها که برخلاف قوانین بین المللی با هدف مهاجرت اجباری ساکنان آن صورت می گیرد، اقدام کنند.

"امیل مسعود"، یکی از اعضای کمیته مقابله با طرح های اشغالگران، به خبرگزاری سانا گفت: طرح های ایجاد توربین های بادی اثرات زیانباری بر سلامت، محیط زیست و کشاورزی دارد و هدف رژیم صهیونیستی از اجرای آن وادار کردن مردم ما به ترک روستاهای خود است، ولی مردم جولان به میهن و هویت عربی سوری خود پایبند و متعهد هستند و در مسیر مبارزه با اشغالگری، طرح های شهرک سازی این رژیم را به کلی رد می کنند.

"نازیه محمود" یکی دیگر از ساکنان جولان نیز گفت: امروز در اینجا تحصن کرده ایم تا از دل سرزمینمان به اشغالگران پیام دهیم که پدران و پدربزرگ هایمان با خون خود از سرزمین هایمان دفاع کردند و ما نیز اجازه نمی دهیم کسی این سرزمین و میراث پدران و اجداد ما را نابود کند و آماده مقابله با نقشه های  اشغالگران هستیم.

برنامه احداث توربین های بادی یکی از خطرناک‌ترین طرح‌های استعماری رژیم صهیونیستی است که اشغال شش هزار هکتار از زمین های جولان سوریه را در سه مرحله، هدف قرار می‌دهد؛ در مرحله اول اجرای این برنامه رژیم صهیونیستی زمین‌های“عیون الحجل و المنصوره و الثلجیات را به تصرف درآورده و ۴۲ توربین بادی به ارتفاع ۱۲۰ متری را در آنجا مستقر کرده و در مرحله دوم آن قرار است زمین های روستاهای مجدال شمس، مسعده، عین قینیا و در  مرحله سوم نیز روستاهای بکاته و ناحیه تل الفارس توسط صهیونیست ها هدف گذاری شده است.

irna.ir/xjJgwk

**استادپاکستانی: گشایش در تعاملات تهران-ریاض آرامش را به منطقه بازمی گرداند

استاد پاکستانی برگزاری موفقیت آمیز پنجمین دور مذاکرات ایران و عربستان در بغداد را برای خاورمیانه و دیگر بازیگران پیرامون آن از جمله پاکستان اطمینان بخش دانست و گفت: گشایش در تعاملات تهران-ریاض مسیر حل منازعات در یمن و سویه را همواره و آرامش پایدار را به منطقه باز می گرداند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

دکتر «رشید احمد خان» در مقاله‌ای با عنوان «آشتی ایران و عربستان» که امروز در روزنامه پاکستانی «دنیا» منتشر شد، به تشریح 5 دور مذاکره میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان طی یکسال اخیر، دستاوردهای مثبت حاصل از این گفت وگوها، عزم طرفین برای پیشبرد مذاکرات سازش و تاثیرات مهم آن بر منطقه پرداخت.

وی اظهار داشت: پنجمین دور مذاکرات ایران-سعودی در بغداد برگزار شد و طرفین همزمان برای برگزاری دور آتی به توافق رسیدند. لذا این موضوع دور از انتظار نیست که اگر در دور آینده وزیران امور خارجه ۲ کشور شرکت کنند این بیانگر آشتی واقعی میان ایران و عربستان و تصمیم جدی آنان برای مانع برادری در مسیر روابط و مشارکت در منطقه خواهد بود.

به اعتقاد این استاد پاکستانی، ازسرگیری مناسبات تهران-ریاض مسیر حل تنازعات منطقه‌ای به ویژه کشورهای پیرامون خاورمیانه مانند یمن و سوریه را امکان پذیر می‌کند و می‌تواند باعث پایان اختلافات ۲ کشور در این زمینه‌ها شود.

وی تاکید کرد: ایران و عربستان دو کشور بزرگ جهان اسلام و از اعضای تاثیر گذار سازمان اوپک هستند. نگاه امت اسلامی به تحولات اخیر در روابط ۲ کشور است به ویژه پاکستان نیز تلاش‌های این دو کشور دوست را اطمینان بخش می‌داند.

این کارشناس امور بین الملل گفت: گشایش در روابط ایران و عربستان همزمان با تداوم اعضای برجام برای احیای این توافق بین المللی نیز تبعات مثبتی به دنبال خواهد داشت. رفع تحریم‌های ضدایرانی به دیگر کشورها از جمله پاکستان اجازه می‌دهد تا بدون هیچ نگرانی و یا فشارخارجی، به گسترش همکاری‌های تجاری و بازرگانی با همسایه خود یعنی ایران بپردازد.

وی اظهار داشت: تحولات سریع در روابط ایران-سعودی، نگاه دولت بایدن به تجدیدنظر در روابط با سعودی و تلاش برای بازگشت وانشگتن به توافق هسته‌ای و خروج عجولانه آمریکایی‌ها از افغانستان ثابت می‌کند که بازیگران منطقه‌ای منتظر تصمیم قدرت‌های خارجی و کشورهای خارج از منطقه نمی‌مانند و برای استفاده از یک راهکار جمعی و منطقه‌ای جهت پرداختن به ملاحظات و مسائل میان یکدیگر مشارکت می‌کنند.

وزیرامورخارجه عراق اوایل اردیبهشت ماه امسال در گفت و گو با خبرگزاری این کشور (واع) بدون اشاره به زمان برگزاری دور جدید مذاکرات بین تهران و ریاض، دور پنجم مذاکرات انجام شده بین طرف‌های عربستان سعودی و ایران که به میزبانی بغداد انجام شد را مثبت و خوب ارزیابی کرد و گفت بغداد پس از پایان دور پنجم، میزبان دور جدیدی از مذاکرات بین تهران و ریاض خواهد بود.

irna.ir/xjJgBQ

**اوکراین، نیروهای روسیه را به سرقت صدهاهزار تن غله متهم کرد

معاون وزیر کشاورزی اوکراین، نیروهای روسیه را به سرقت صدهاهزار تن غله در جریان حمله به شهرهای این کشور متهم کرد.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

«تارا ویستووسکی» معاون وزیر کشاورزی اوکراین در سخنانی که از تلویزیون دولتی کشورش پخش شد با مطرح کردن این اتهام ابراز نگرانی کرد  که یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن غله ای که در مناطق اشغال شده توسط نیروهایی روسی است به سرقت رود.

وزارت امورخارجه اوکراین نیز روز پنجشنبه با مطرح کردن اتهامی مشابه، عنوان کرده بود: روسیه غلات ذخیره شده در سرزمین هایی که تصرف می کند را به سرقت می برد.

این وزارتخانه این اقدام روسیه را تهدید برای امنیت غذایی جهان عنوان کرده بود.

irna.ir/xjJgwv

**ابراز نگرانی هند از افزایش قاچاق اسلحه و مهمات ارتش افغانستان به منطقه کشمیر

برغم رد گزارش‌ها از قاچاق اسلحه و مهمات ارتش حکومت پیشین افغانستان، اکنون رسانه‌های هند به نقل از یک مقام ارتش این کشور گزارش داده‌اند که توقیف سلاح‌ و تجهیزات نظامی که از افغانستان به کشمیر قاچاق شده، افزایش یافته است.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

ژنرال موکوند ناراوان، فرمانده ارتش هند در کشمیر اعلام کرد که کشف و ضبط سلاح و مهمات از جمله دوربین های دید در شب که از افغانستان وارد کشمیر شده افزایش یافته است.

وی در یک پیام ویدیویی نسبت به افزایش قاچاق این تجهیزات نظامی که ممکن است شبه‌نظامیان مخالف حکومت هند را برای یک جنگ دیگر آماده کند، ابراز نگرانی کرده است.

irna.ir/xjJgxM

**برگزاری نمایشگاه تجاری میان کره شمالی و چین پس از ۷ سال

براساس اطلاعات رسانه دولتی «پیونگ یانگ» نمایشگاه تجاری با میزبانی مشترک کره شمالی و چین برای نخستین بار پس از ۷ سال بازگشایی شد.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

نمایشگاه های تجاری میان دو کشور  از سال ۲۰۱۶ و پس از رای دادن چین به عنوان اصلی ترین و مهم ترین متحد و شریک تجاری کره شمالی به قطعنامه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه پیونگ یانگ به حال تعلیق درآمده بود که امروز پس از ۷ سال این فعالیت با میزبانی مشترک دو کشور از سر گرفته شد. 

این نمایشگاه که ۲ ماه به طول خواهد انجامید، از روز پنجشنبه با ارائه محصولات کشاورزی، صنایع نوری، ساخت و ساز، ماهیگیری و پزشکی آغاز به کار کرد. 

تلویزیون دولتی کره شمالی نیز اعلام کرد: «نمایشگاه تجاری به تحکیم روابط و همکاری میان کره شمالی و چین در زمینه های اقتصادی، علمی و تکنولوژی منجر خواهد شد.»

گفتنی است، پیونگ یانگ و پکن به شکل مشترک از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ سالانه این نمایشگاه تجاری را در «داندونگ» شهر مرزی چین با کره شمالی برگزار می کردند. در سال ۲۰۱۶ در میانه ارتباط دوجانبه چین با سازمان ملل متحد در تایید تحریم ها علیه کره شمالی درباره آزمایش های هسته ای این کشور این رویداد متوقف شد. 

این نمایشگاه تجاری که در تاریخ ۲۸ ژوئن ( ۷ تیر) پایان می یابد، نخستین رویداد بین المللی تجاری از زمان شروع همه گیری کرونا در این کشور می باشد. کره شمالی در جستجوی راه هایی برای بازسازی اقتصاد فلج شده خود به دلیل تحریم ها و همه گیری ویروس کروناست. 

با این وجود براساس اطلاعات منابع آگاه به درخواست پیونگ یانگ روز گذشته تردد قطارها از «داندونگ» به «سینوایجو» به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا در چین به حال تعلیق درآمد. کره شمالی تاکید کرده است قصد ندارد به شکل کامل مانع تردد شود.

irna.ir/xjJgwW

**مقامات سودانی برپایی هرگونه اعتراض خیابانی را ممنوع اعلام کردند

به دنبال فراخوان های گسترده برای حضور خیابانی اعتراض آمیز به مناسبت سومین سالگرد کشتار معترضان به قبضه قدرت توسط نظامیان در سودان، مقامات این کشور برگزاری هرگونه تجمع اعتراضی امروز (شنبه) را ممنوع اعلام کردند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

کمیته امنیت دولتی خارطوم با صدور بیانیه ای اعلام کرد که تجمعات را ممنوع کرده و غیر از پل ملک نمر (که خارطوم را به خارطوم شمالی متصل می کند) بقیه مسیرها را بسته است.

به گزارش تارنمای خبری عربی ۲۱، کمیته هماهنگی امور امنیت دولتی خارطوم از مسئولین این کشور مجوز برپایی یک تظاهرات مسالمت آمیز در روز شنبه خواسته است تا زمینه برگزاری آرام این راهپیمایی را فراهم کنند و با ممانعت از حضور معترضان، مانع تخریب اماکن وآسیب دیدن مردم شوند.
براین اساس تظاهرات در هر منطقه باید صرفا با هماهنگی فرماندهی نظامی آن منطقه باشد و در محدوده بیمارستان‌ها و موسسات آموزشی و شمال نیل هم برگزاری هرگونه تجمع یا راهپیمایی ممنوع خواهد بود.

درهمین حال معترضان به دولت نظامی سودان، سحرگاه امروز (شنبه) در خیابان های اصلی برخی از مناطق خارطوم (پایتخت) از جمله منطقه بوری، خیابان السطین، شرق خارطوم و خیابان الوادی در عمران را با آتش زدن لاستیک ها و سنگ مسدود کردند.

کمیته‌های مقاومت در ایالت خارطوم در بیانیه ای به مناسبت سالگرد اعتراضات به دولت نظامی سودان اعلام کرده بودند که در ساعت چهار بعد از ظهر امروز (شنبه)، در نقاط مشخص شده ای از شرق خارطوم  اقدام به راهپیمایی می کنند.

دو گروه از فعالان معترض مقصد راهپیمایی خود را به سمت کاخ ریاست جمهوری خارطوم تعیین کرده اند.

در ۲۹ ژوئن ۲۰۱۹ (۲۹ رمضان) افراد مسلح نظامی به یک تحصن که برای مطالبه واگذاری قدرت به غیرنظامیان در مقابل مقر فرماندهی کل ارتش در خارطوم برپا شده بود حمله کردند.   براثر این حمله ۶۶نفر از معترضان کشته شدند، این درحالی است که منابع  دیگر این رقم را ۱۲۸نفر اعلام کردند.

کمیته های مقاومت در خارطوم در روزهای اخیر، به مناسبت سومین سالگرد این کشتار فراخوان تجمعات انقلابی داده اند.

سودان در ماه‌های اخیر به دلیل کودتای نظامیان علیه دولت این کشور، دستخوش تظاهرات و ناآرامی‌های گسترده شده است. معترضان خواهان کناره گیری نظامیان از قدرت و واگذاری آن به غیرنظامیان، برگزاری انتخابات دمکراتیک و حل مشکلات اقتصادی کشور هستند.


irna.ir/xjJgzP

**اعلام وضعیت فوق‌العاده در اکوادور برای مقابله با جرم و جنایت

«گیرمو لاسو» رئیس جمهوری اکوادور در واکنش به افزایش جرم و جنایت در این کشور، وضعیت فوق العاده ۶۰ روزه ای را که شامل منع رفت و آمد در برخی مناطق و استقرار هزاران نیروی امنیتی در خیابان ها می شود، در ۳ استان از ۲۴ استان کشور اعلام کرد.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

این برای دومین بار است که لاسو از اختیار اعلام وضعیت فوق العاده برای مقابله با خشونت که از اواخر سال گذشته در این کشور افزایش یافته است، استفاده می کند.

دولت وی، باندهای قاچاق مواد مخدر را مقصر افزایش خشونت می داند که از این کشور به عنوان گذرگاهی برای صادرات مواد مخدر به آمریکا و اروپا بهره می گیرند.

وضعیت فوق العاده ای که چندی پیش در اکوادور به اجرا درآمد، برخلاف قانون اساسی اعلام شد و زمان آن به ۳۰ روز کاهش یافت. منتقدان گفتند که ارتش باید تنها از عملیات پلیس حمایت کند.

مرگ و میر و جرم و جنایت منتسب به قاچاقچیان مواد مخدر در سال جاری در استان های گوآیاس، مانابی و اسمرالداس افزایش یافته و عملیات پلیس در این سه استان منجر به بازداشت اعضای مظنون باندهای تبهکار شده است.

از همین روی، رئیس جمهوری اکوادور در پیامی که در صفحه اجتماعی اش منتشر شد، گفت: طبق یک فرمان اجرایی، در استان های گوآیاس، مانابی و اسمرالداس وضعیت فوق العاده اعلام می کنم.

وی افزود: ما در هر تصمیمی که می گیریم، در هر گوشه از کشورمان از زندگی محافظت می کنیم تا زمانی که همه خشونت طلبان تسلیم شوند.

طی این وضعیت فوق العاده ۶۰ روزه، تقریبا ۹ هزار پلیس و نیروی ارتش در خیابان های استان های یاد شده به گشت زنی می پردازند و در برخی محله ها از ساعت ۱۱ شب تا ۵ صبح به وقت محلی ممنوعیت رفت و آمد برقرار می شود.

جرم و جنایت در اکوادور از چندی پیش روند افزایشی داشته است. به تازگی نیز این کشور شاهد خونین ترین شورش و خشونت در زندان ها بوده است.

irna.ir/xjJgzs

**چین ماهواره تحقیقاتی جدید به فضا پرتاب کرد

چین امروز شنبه ماهواره جدید کنترل از راه دور «جیلین -۱ گا اوفن» را با پرتابه حمل کننده «مارس-۱۱» از دریای شرقی به فضا پرتاب کرد.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

رشته ماهواره های «جیلین -۱ گا اوفن» با وجود داشتن نام گااوفن از سری ماهواره های گا اوفن نیستند و این نام تنها نام اختصاری برای تاکید بر  " دقت بالای" آنها در زبان چینی است. 

امروز یک ماهواره جدید کنترل از راه دور «جیلین -۱ گا اوفن» با پرتابه حمل کننده «مارس-۱۱» ساعت ۱۱:۳۰ صبح به وقت محلی از دریای شرقی به فضا پرتاب شد. 

براساس این گزارش ، ماهواره جدید رصد کننده زمین با موفقیت وارد مدار خود شده است. این ماهواره سرویس های تجاری برای نقشه برداری منابع طبیعی، برنامه های شهری، رصد کردن بلایای طبیعی و غیرطبیعی  و دیگر کسب و کارها را انجام خواهد داد.

گروه جلین-۱ قرار است ۱۳۸ ماهواره تا سال ۲۰۲۵ در فضا مستقر کند و به بزرگترین صورت فلکی ماهواره ای رصد تجاری چین تبدیل خواهد شد.

irna.ir/xjJgvT

**ادعای انگلیس: روسیه هنوز با چالش‌های قابل توجهی در جنگ اوکراین مواجه است

وزارت دفاع انگلیس در تازه‌ترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین مدعی شد که روسیه با چالش‌های قابل توجهی در جنگ مواجه است و تلاش می کند تا کاستی‌های خود را ترمیم کند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

در بیانیه روز شنبه وزارت دفاع انگلیس ادعا شده است: روسیه امیدوار است با تمرکز جغرافیایی قدرت جنگی خود، کوتاه کردن خطوط تدارکات و ساده‌سازی فرماندهی، مسائلی را که تهاجم این کشور در اوکراین را محدود کرده بود، اصلاح کند.

این بیانیه می افزاید : «روسیه هنوز با چالش های قابل توجهی مواجه است و مجبور به ادغام و استقرار مجدد پادگان‌هایی شده که در پیشروی مناطق شمال شرق اوکراین ناکام مانده‌ است.» در ادامه ادعا شده است: «بسیاری از این پادگان‌ها احتمالاً از روحیه ضعیف رنج می برند.»

وزارت دفاع انگلیس در ارزیابی خود ادعا کرده است که مشکلات در هماهنگی‌های تاکتیکی روسیه همچنان باقی است و فقدان مهارت در پادگان‌ها و ناسازگاری در پشتیبانی هوایی باعث شده که روسیه نتواند به رغم پیشرفت های محلی، به طور کامل از ظرفیت نیروهای رزمی خود استفاده کند.»

نزدیک به ۲ ماه از آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین می‌گذرد؛ سیل واکنش‌های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه در حال افزایش است.

تنش‌های مرزی میان روسیه و اوکراین به تازگی به دنبال افزایش تحرکات نظامی مسکو در حالی با فشار و نفوذ غرب تشدید شده که کاخ کرملین بارها اعلام کرده است که این فعالیت‌ها در مسیر تامین امنیت ملی روسیه و در خاک این کشور بوده و تهدیدی برای هیچ کشوری محسوب نمی‌شود.

این درحالیست که انگلیس از زمان آغاز عملیات روسیه در اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است.

irna.ir/xjJgvZ

**نماینده سوریه در سازمان ملل: تامین کنندگان سلاح های شیمیایی برای تروریست ها باید پاسخگو باشند

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد تاکید کرد: کشورهایی که از سازمان های تروریستی در سوریه حمایت کرده و امکان تامین و استفاده از سلاح و مواد شیمیایی سمی را برای آنها فراهم کرده اند، باید پاسخگو باشند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

به گزارش امروز (شنبه) پایگاه خبری "النشره "بسام صباغ با بیان اینکه دمشق با همکاری کامل تمام امکانات لازم برای تحقیقات هیات حقیقت یاب را فراهم کرده، افزود: اما این هیات به چارچوب کاری مورد توافق پایبند نبوده و از عملکرد حرفه و استقلال رای فاصله گرفته است، لذا ما مراتب نگرانی خود را از تأخیر هیات در ارائه گزارش مورد نظر سوریه درباره استفاده گروه های تروریستی از سلاح های شیمیایی در مناطقی از کشورمان اعلام می کنیم.

وی اظهار داشت: تا زمانی که کسانی برای اسرائیل و زرادخانه سلاح‌های شیمیایی و کشتار جمعی آن مصونیت قایل باشند، اجرای کامل کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی به هیچ عنوان عملی و میسر نخواهد بود؛ این سلاحها تهدیدی علیه امنیت و صلح جهانی هستند.

irna.ir/xjJgs6

**حمایت پاریس و برلین از مولداوی در برابر «تهدید بی‌ثباتی»

وزرای امور خارجه فرانسه و آلمان، حمایت کشورهای خود را از مولداوی در برابر «تهدید بی‌ثباتی» اعلام کردند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه از گفت‌وگوی وزیران امورخارجه فرانسه و آلمان «ژان ایو لو دریان» و « آنالنا بربوک» با موضوع « واکنش اروپا به جنگ اوکراین و ادامه و تعمیق حمایت های ارائه شده از این کشور» خبر داد.

هر دو وزیر همچنین عنوان کردند که در حمایت از مولداوی در برابر تهدید بی‌ثباتی، مصمم هستند.

مولداوی از جمهوری‌های سابق اتحاد جماهیر شوروی و همسایه اوکراین در روزهای اخیر شاهد ناآرامی هایی در بخش جدایی طلب ترانس نیستریا بود. این بخش از کشور مولداوی و همسایه اوکراین، نگرانی ها در خصوص گسترش جنگ به سایر بخش های اروپای شرقی بالا گرفت.

در میان تمام سرزمین های یخ زده که زمانی جزئی از شوروی سابق بود، یک نوار باریک از قلمروی مولداوی از باثبات ترین مناطقی است که در سه دهه گذشته هرگز شاهد نبرد و درگیری نبوده است. منطقه "ترانس نیستریا" بخشی از شرق کشور مولداوی در همسایگی اوکراین است که از زمان پایان جنگ در سال ۱۹۹۲ نبردی به خود ندیده است.

irna.ir/xjJgts

**آتش‌سوزی در نیومکزیکو از کنترل خارج شد

آتش‌نشانان در ایالت نیومکزیکو نتوانستند شعله‌های بزرگ‌ترین آتش‌سوزی آمریکا را که به طرز خطرناکی در نزدیکی چندین منطقه کوهستانی شعله‌ور بود، مهار کنند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

دانشمندان اعلام کردند که این مُخرب‌ترین آتش سوزی در میان دهها آتش سوزی در جنوب غربی آمریکا است که به دلیل تغییرات آب و هوایی زودتر از حد معمول در حال گسترش بوده و می سوزد.

همزمان با شعله‌ور شدن آتش از جنگل‌های اطراف منطقه کشاوزری "لدو"، هزاران نفر در منطقه "دره مورا" حدود ۴۰ مایلی شمال شرقی منطقه "سانتا فی" آماده خارج شدن از این منطقه بودند.

کارل شووپ، فرمانده امور امداد در این زمینه گفت: بیرون بسیار ترسناک به نظر می رسد. با سرعت گسترش آتش‌سوزی، کنترل آتش برای ما بسیار دشوار است.

مقامات تیم های امداد و نجات اعلام کردند، انتظار می رود روز شنبه باد از سمت جنوب حرکت کند و آتش را به سمت مناطقی مانند مورا و همچنین شهر لاس وگاس با جمعیت ۱۴ هزار نفری بکشاند.

پیش از این گزارش شده بود که وقوع آتش سوزی های گسترده  زودهنگام برای دومین سال پیاپی نواحی غرب آمریکا ازجمله نیومکزیکو را فرا گرفت و ادامه شرایط  خشک آب وهوایی میلیون ها آمریکایی را  تحت شرایط هشدار و خطر آتش سوزی قرار داد، دستور تخلیه هزاران نفر در ایالت نیومکزیکو داده شد.

irna.ir/xjJgrN

**غرب در اندیشه حمایت بلندمدت از اوکراین

کشورهای غربی متحد اوکراین در سومین ماه از جنگ این کشور دیگر تحریم روسیه را کافی نمی‌دانند و در واکنش به ادامه یافتن حملات نظامی وارد مرحله حمایت بلندمدت از کی‌یف با ارسال سلاح سنگین شده اند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

راهبرد غرب مبنی بر فشار حداکثری بر روسیه در روزهای گذشته با اعلام تصمیم متحدان غربی اوکراین برای تقویت ارتش این کشور، وارد مرحله تازه‌ای شد. این کشورها که تاکنون واکنش های خود را به اعمال تحریم های اقتصادی علیه مسکو و ارسال تسلیحات دفاعی برای کی‌یف، محدود کرده بودند از ارسال هویتزر (از ادوات توپخانه‌ای که برخی از ویژگی‌های توپ جنگی و خمپاره انداز را دارد)، تانک، بالگرد و پهپاد به اوکراین خبر داده اند. در حالی که روسیه این دست اقدامات خصمانه را محکوم می کند و در مورد به راه افتادن «جنگ جهانی سوم» هشدار می دهد، آمریکا و اروپا اکنون قصد دارند دفاع اوکراین را در دراز مدت تقویت کنند.
در حالی که آمریکا پیشتر از دو برنامه کمک نظامی به اوکراین به ارزش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار خبر داده بود، «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه تصویب بسته ۳۳ میلیارد دلاری کمک به کی‌یف را از کنگره خواست. از این میزان، حدود بیست میلیارد دلار به کمک نظامی، سه میلیارد به کمک بشردوستانه و همچنین ۸ میلیارد به کمک اقتصادی به دولت اوکراین برای حفظ عملکرد موسسات و پرداخت حقوق کارکنان اختصاص خواهد یافت.

«سونیا دریدی» خبرنگار فرانس ۲۴ در واشنگتن در این باره گفت: به گفته دولت بایدن این کمک برای مقابله با روسیه در پنج ماه آینده ضروری است، زیرا واشنگتن معتقد است این جنگ ادامه خواهد یافت.

به گفته سرهنگ «دومینیک ترنکان» رئیس سابق ماموریت نظامی فرانسه در سازمان ملل، درخواست تازه بایدن مرحله خاصی در مناسبات آمریکا با اوکراین محسوب می شود. وی افزود: ما به وضوح می بینیم که رئیس جمهور آمریکا با بودجه هنگفت ۳۳ میلیارد دلاری و درخواست از کنگره، برای بلندمدت برنامه ریزی می کند. زیرا او دیگر نمی تواند روی بودجه استثنایی که قبلاً از آن بهره برده است، حساب کند. او اتحاد آمریکا پیرامون این موضوع را خواستار است که بسیار اهمیت دارد.

نیروهای روسیه پس از شکست در محاصره پایتخت اوکراین در ماه مارس (اسفند/فروردین)، اقدامات خود را بر مناطق روس زبان دونباس در شرق، متمرکز کردند. اما در هفته‌های اخیر، مقامات نظامی روسیه عنوان کردند که این منطقه تنها یک مرحله در مسیر تسخیر گسترده‌تر جنوب اوکراین است. در برابر با این تهدید، غربی ها که تاکنون تمایلی به ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین نداشته اند، تصمیم گرفته اند که دست به کار شوند.

irna.ir/xjJgqB

**تمایل مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب سریع کمک مالی ۳۳میلیارد دلاری اوکراین

نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ابراز امیدواری کرد که هرچه سریعتر کمک مالی ۳۳میلیارددلاری به اوکراین  به تصویب نمایندگان این مجلس برسد.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر افزود: نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ابراز امیدواری کرد  کمک مالی ۳۳میلیارد دلاری اوکراین که از سوی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درخواست شده ، به فوریت  تصویب  شود.

دولت جو بایدن یک بودجه تکمیلی ۳۳ میلیارد دلاری با هدف حمایت از اوکراین در چند ماه آینده از کنگره این کشور درخواست کرده است.

رویترز درادامه گزارش داد:  نمایندگان از هردو حزب اعلام کرده اند که خواستار تصویب فوری بودجه اضطراری درخواست شده (از سوی دولت بایدن) هستند، اما هیچ  اعلام فوری مبنی بر اینکه چه زمانی دو مجلس نمایندگان و سنا قرار است این رای گیری  را به عمل آورند ، بخصوص بر سر اختلافات قانونی که معمولا بین دو حزب روی می دهد، صورت نگرفته است.

رویترز افزود: پلوسی در یک نشست خبری هفتگی دراین باره گفت: امیدواریم که هر چه سریعتر روند این قانونگذاری  طی و تصویب شود.

irna.ir/xjJgp6

**چین درباره نقش ناتو در منطقه آسیا- اقیانوس آرام هشدار داد

وزارت خارجه چین گفت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اوضاع را در اروپا به هم ریخته است و اکنون تلاش می کند به درگیری ها درمنطقه آسیا- اقیانوس آرام دامن بزند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

روزنامه گاردین نوشت: این موضع چین در واکنش به اظهارات وزیر خارجه انگلیس مطرح شده که گفته چین باید «تابع مقررات باشد».

لیز تراس وزیر خارجه انگلیس پیشتر گفته بود: اقدامات هماهنگ برای انزوای روسیه از اقتصاد جهانی ثابت کرد که دسترسی به بازار کشورهای دموکراتیک دیگر امری مسلم نیست. تراس همچنین یک هشدار مستقیم به چین ارائه کرد و گفت کشورها باید تابع مقررات باشند و این شامل چین نیز می شود.

 وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین، اظهارات تراس را رد کرد و ناتو را متهم کرد که از دیگر کشورها می خواهد به هنجارهای اولیه پایبند باشند در حالی که خود این ائتلاف به طور ناخواسته جنگ به راه انداخته و در کشورهای مستقل بمب پرتاب کرده و غیرنظامیان بی گناه را کشته و آواره کرده است.

وانگ گفت: ناتو، یک سازمان نظامی در آتلانتیک شمالی، در سال‌های اخیر به منطقه آسیا-اقیانوسیه آمده است تا در این منطقه اعمال نفوذ کرده و به درگیری‌ها  دامن بزند».

ناتو اروپا را به هم ریخته است. آیا اکنون در تلاش است تا آسیا و اقیانوسیه و حتی جهان را به هم بریزد؟»

پکن قاطعانه با پیوند دادن جنگ اوکراین به روابط خود با مسکو مخالف کرده و گفته است که از حقوق افراد و شرکت های چینی دفاع خواهد کرد. روز پنجشنبه وانگ گفت که موضع چین در مورد مناقشه روشن است.

او گفت: ما همیشه بر اساس ماهیت این پرونده، قضاوت مستقلی داشته‌ایم.

این مقام چینی از ارائه جزئیات بیشتری خودداری کرد.

irna.ir/xjJgpY

**پناهجویان اوکراینی، سرگردان وعده‌های آمریکایی

گزارش ها از مرز مکزیک و آمریکا حاکی از آن است پناهجویان اوکراینی که با تغییر قوانین پناهندگی آمریکا سرگردان و ناامید مانده اند، اکنون بر سر راه خود چیزی جز یک حصار مرزی زنگ زده و وعده های آمریکایی نمی بینند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

هزاران پناهجوی اوکراینی در هفته‌های اخیر توانسته‌ بودند خود را از مکزیک به آمریکا برسانند، ولی در پی تغییر قوانین آخر هفته گذشته، ناامیدتر از زمان حمله روسیه به نظر می رسند.   

اکنون پناهجویانی که از اوکراین در شرق اروپا خود را به مرز مکزیک و آمریکا رسانده اند چیزی جز یک حصار مرزی زنگ زده و وعده های آمریکایی نمی بینند.   

گذرگاه مرزی مکزیک- آمریکا که یکی از شلوغ ترین گذرگاه های مرزی جهان است هزاران اوکراینی را به تیخوانا (شهری در مکزیک در مجاورت مرز آمریکا) کشانده است.

این منطقه که یکی از مسیرهای محبوب و بدون نیاز به ویزا بود، در پی تغییر قوانین در هفته های اخیر به محلی برای سرگردانی پناهجویان اوکراینی بدل شده است. جایی که اوکراینی ها باید اکنون از طریق یک دستور کار رسمی ایالات متحده نخست درخواست پناهندگی بدهند.  

همین موضوع سبب شده تا تعداد بسیاری از پناهندگان را در مکزیک بلاتکلیف و نومید بگذارد. گزارش ها حاکی از آن است که حتی پناهگاه موقت "بنیتو خوارس" که محل اسکان صدها پناهنده بود نیز برای همیشه بسته شده است.

اوکسانا یک زن پناهجوی اوکراینی که با دو فرزند خردسال دوقلویش خود را به مرز آمریکا رسانده در این خصوص گفت: من شوکه هستم. ما عمیقا ناامید شده ایم.

او تعریف می کند که چگونه مجبور شده همسر و پسر بزرگترش را که باید برای جنگیدن در اوکراین می ماندند، ترک کرده و امیدوارانه خود را به مرز آمریکا و مکزیک رسانده است.  

برای آلینا زن پناهجوی دیگر که همراه با پسر پنج ساله اش این مسیر طولانی را طی کرده، مکزیک پنجمین کشوری است که از زمان ترک اوکراین در یک ماه پیش در آن اسکان موقت داشته است.

او می گوید چگونه پس از این می تواند امیدوار باشد؟ هر روز و هر دقیقه اخبار بد و بدتری می شنوید و در چنین شرایطی چگونه می توان دوباره زندگی را آغاز کرد.

irna.ir/xjJgpJ

**انفجار ۲ دکل برق، پایتخت و ۱۰ استان دیگر افغانستان را در تاریکی فرو برد

شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا) روز شنبه اعلام کرد که در پی انهدام شب گذشته دو پایه‌ برق در سالنگ، برق کابل پایتخت و ۱۰ ولایت دیگر این کشور قطع شده است.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

این شرکت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که شب گذشته تروریست ها با مین دو دکل بزرگ برق وارداتی را در منطقه «تاغمه» سالنگ جنوبی در ولایت پروان منفجر کرده و بخش اعظمی از کشور را در تاریکی فرو بردند.

برشنا بدون اشاره به زمان دقیق این حادثه ضمن اعلام اینکه ماموران برق کشور برای ترمیم پایه‌های منهدم‌شده برق به محل های حادثه رفتند از مردم خواست برای حفاظت از تاسیسات برق کشور توجه جدی کرده و با اطلاع دادن به مسئولان امنیتی محلی، از تلاش‌های تخریبی «دشمنان روشنایی» جلوگیری کنند.

این گزارش بدون اشاره به میزان خسارت وارده ناشی از این حادثه و یا معرفی عاملان احتمالی آن نوشت: تخریب پایه‌های برق در افغانستان کم‌سابقه نیست. در سال‌های گذشته نیز بارها تأسیسات برق تخریب شده و خسارت سنگین بر جای گذاشته است.

irna.ir/xjJgnS

**آمریکا به دنبال جذب دانشمندان برجسته روسیه است

دولت آمریکا در قالب بسته پیشنهادی کمک به اوکراین به کنگره این کشور پیشنهاد کرده با تسهیل قوانین مهاجرت برای نخبگان روسی، زمینه فرار مغزهای روسیه را فراهم آورد.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از کنگره این کشور درخواست کرده صدور روادید برای دانشمندان روسی را که مشتاق ترک کشورشان در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین هستند، تسریع کند. کارشناسان، این اقدام را تلاشی جدید از سوی آمریکا برای تسریع فرار مغزهای روسی و محروم ساختن روسیه از برخی استعدادهای برتر این کشور، عنوان کرده اند.

دولت آمریکا در بسته پیشنهادی ۳۳ میلیارد دلاری که در قالب کمک به اوکراین به کنگره ارسال کرده، بندی گنجانده که الزام دانشمندان روسی متقاضی روادید H۱-B را برای داشتن یک کارفرمای حامی به مدت چهار سال تعلیق می کند و یکی از بزرگترین موانع را برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت به آمریکا از بین می برد.

بنا به گزارش نیویورک تایمز، این قانون فقط برای شهروندان روسی با مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا در رشته‌های علوم یا مهندسی مانند هوش مصنوعی، مهندسی هسته‌ای یا فیزیک کوانتوم اعمال می‌شود. مقامات دولت آمریکا استدلال کرده اند که چنین اقدامی دارای مزایای دوگانه خواهد بود؛ افزایش هزینه های روسیه و در عین حال انتفاع آمریکا از دانش این افراد است.

irna.ir/xjJgj4

**رهبر طالبان خواستار به رسمیت شناختن حکومت جدید افغانستان شد

هبت الله آخند زاده در پیامی در آستانه عید فطر بر به رسمیت شناخته شدن حکومت کنونی از سوی جامعه جهانی تاکید و اعلام کرد که طالبان خواهان داشتن روابط خوب با کشورهای همسایه و تمامی جهان است.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

مولوی هبت‌الله آخندزاده رهبر طالبان در پیام ۱۷ ماده ایی بر مسائلی همچون رعایت فرمان عفو عمومی، حقوق شرعی بانوان، مبارزه با مواد مخدر، آزادی بیان، تفاهم نامه دوحه، تشکیل ارتش و به  رسمیت شناخته شدن طالبان از سوی جهان نیز اشاره کرده است.

رهبر طالبان هرچند در پیام خود از بازگشایی مدارس دخترانه مطلبی عنوان نکرد اما افزود که تلاش‌ می کنیم روند آموزش در کشور بهبود یابد.

در ماده هشتم پیام رهبر طالبان آمده است: بدون شک جهان شکل یک دهکده را به خود گرفته و تعاملات بین کشورها به یکدیگر پیوسته است. کشور ما افغانستان نیز در صلح و امنیت جهان نقش خود را ایفا می کند، براساس این نیازمندی جامعه جهانی باید امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت بشناسد تا همه چالش های خود را در چارچوب قوانین و اصول دیپلماتیک به گونه رسمی و مسئولانه حل کنیم.

رهبر طالبان همچنین در حالی که بر رعایت فرمان عفو عمومی تاکید می روزد از مخالفان، سیاستمداران و بازرگانان کشور نیز خواست که به کشور بازگردند و برای پیشرفت کشور کار و تلاش کنند.

irna.ir/xjJghN

**روسیه در اندیشه تجارت ۲۰۰ میلیارد دلاری با چین

وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه اعلام کرد که انتظار دارد سطح مبادلات تجاری این کشور با چین افزایش یابد و تا سال ۲۰۲۴ به ۲۰۰ میلیارد دلار رسد.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

وزارت امور خارجه روسیه با اعلام اینکه طبیعی است که شرکت های چینی باید نگران خطر تحریم های ثانویه باشند، تاکید کرد که پکن در عین حال آماده گسترش سطح همکاری با مسکو است.

 بر اساس داده‌های گمرک چین، به رغم فشارها و تحریم های جهانی علیه مسکو، تجارت چین با روسیه در ماه مارس سال جاری بیش از ۱۲ درصد نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته افزایش یافت و از رقم افزایش تجارت پکن با سایر نقاط جهان پیشی گرفت.

 با وجود فشارهای آمریکا بر چین برای پیروی از سیاست های تحریمی غرب علیه روسیه، حجم تجارت پکن و مسکو نه تنها کاهش نیافته بلکه آمار و ارقام حاکی از افزایش همکاری های تجاری بین دو قدرت بزرگ شرق است.

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه چندی پیش در مقاله ای اعلام کرد مسکو و پکن حجم پرداخت ها با ارزهای ملی خود را افزایش خواهند داد و ساز و کاری را بوجود آورده اند که امکان کاهش حداکثری تاثیر منفی تحریم های یکجانبه را فراهم کرده است.

وی در این مقاله که در پورتال اخبار رسمی روسیه در پایگاه اینترنتی ویژه کاخ کرملین منتشر شد، یادآور شد که در سال ۲۰۲۱ میلادی حجم مبادلات بازرگانی روسیه و چین، بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت و از ۱۴۰ میلیارد دلار فراتر رفت.

وی افزود: با اطمینان و با هدف تعیین شده به سوی شاخص ۲۰۰ میلیارد دلار در سال برای روابط بارزگانی دو کشور حرکت می کنیم. چندین طرح و برنامه سرمایه گذاری و تولیدی در عرصه های مختلف اجرا می شود، از جمله در سبد کمیسیون دولتی همکاریهای دو کشور ۶۵ طرح به ارزش بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار قرار دارد.

مسکو به شرق در مقابله با انزوای رو به رشد در غرب چشم امید دارد. در پی حمله روسیه به اوکراین، کشورهای غربی مسکو را هدف تحریم های متعددی قرار دادند.

irna.ir/xjJgDk

**استقبال نخست وزیر پاکستان از گفت وگوهای ایران و عربستان

«محمد شهباز شریف» نخست وزیر جدید پاکستان روز شنبه در گفت وگو با روزنامه الشرق الاوسط عربستان سعودی گفت: پاکستان از مذاکرات عربستان و ایران استقبال می کند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

نخست وزیر پاکستان که به عربستان سفر کرده است در گفت و گو با این نشریه سعودی از گفت وگوهای عربستان و ایران استقبال کرد.

وی در این خصوص گفت: پاکستان با عربستان و ایران روابط برادرانه ای دارد و ایران همسایه مهم ماست همچنانکه عربستان هم از نزدیکترین دوستان ماست.

شهباز شریف با اعلام اینکه به اهمیت پرهیز از تنش و درگیری ایمان دارد، کاهش تنش و حل اختلافات از طرق سیاسی و دیپلماتیک را ضروری دانست و گفت: گفت وگوی عربستان و ایران بیشتر از آن جهت حائز اهمیت است که امنیت منطقه در گروه همین تنش زدایی و حل اختلافات از طریق سیاسی است.

irna.ir/xjJgGx

**کمسیر اتحادیه اروپا: طرح خروج از وابستگی به گاز روسیه آماده است

کمسیر اتحادیه اروپا اعلام کرد: طرح خروج این اتحادیه از وابستگی به گاز رسیه آماده است تا بدون واردات گاز از این کشور عمل کند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

تیری برتون (Thierry Breton) روز شنبه در گفت و گو با فرانس اینتر اظهار داشت: ما باید تحریم‌ها [علیه روسیه] را به اوج برسانیم.

وی ادامه داد: از همان روز نخست ما یک طرح را برای هر حوزه ای ایجاد و اتحادیه اروپا برای افزایش تحریم‌ها، اقدام کرد.

برتون یادآوری کرد: امروز ما یک اعتیاد(به انرژی روسیه) داریم، اما در حال رهایی از آن هستیم و از آن خارج خواهیم شد.

وی همچنین در مورد ورود اوکراین به اتحادیه اروپا گفت: میل برای پیوستن به این اتحادیه وجود دارد. ما رویه‌هایی داریم که آغاز شده‌اند، اما یک شبه نمی‌توان وارد اتحادیه اروپا شد.

برتون با اشاره به افزایش نرخ تورم در منطقه یورو، اظهار داشت: بیشتر این تورم به دلیل افزایش قیمت انرژی است.

به گفته کمیسر اتحادیه اروپا در بازار داخلی، به دلیل درگیری بین اوکراین و روسیه و همچنین گسستگی در زنجیره‌های تامین به‌ویژه در چین، این شرایط رخ داده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

irna.ir/xjJgDL

**جنگ اوکرین، مانع بالقوه در راه تشکیل کشور واحد به جای شوروی

هفته نامه نیوزویک احتمال پیوستن دیگر کشورهای عضو اتحاد شوروی پیشین را به کشور واحد مورد نظر ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو رئیسان جمهوری روسیه و بلاروس، اندک ارزیابی کرده است.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

این نشریه آمریکایی نوشته که پوتین و لوکاشنکو برنامه هایی برای تقویت کشور واحد و جذب دیگر اعضای اتحاد شوروی پیشین به آن دارند، هر چند که در پی آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، احتمال موافقت دیگر جمهوری های اتحاد شوروی پیشین با آن کاهش یافته است.  

نیوزویک افزوده که بلاروس در مدت ۲ ماهی که از جنگ اوکراین گذشته، هم پیمان اصلی روسیه باقی مانده است. گزارش های خبرگزاری دولتی "بلتا"ی بلاروس حاکیست که لوکاشنکو و پوتین مایل به انتقال روابط دوجانبه کشور به سطح همکاری بیشتر به گونه ای هستند که یادآور اتحاد شوروی پیشین باشد، هر چند مقام های رسمی هنوز این امر را تائید نکرده اند.  

بلتا به نقل از لوکاشنکو گزارش داد که کشورهای یکپارچه و مستقل بلاروس و روسیه برای ادامه توسعه و بر اساس اصول تازه برای تضمین منافع ۲ جانبه، کشور متحدی ایجاد می کنند و ابراز اطمینان کرده که این اتحادیه، دیگر جمهوری های شوروی پیشین را جذب خواهد کرد.

اتحاد شوروی که در دسامبر ۱۹۲۲ تاسیس شد، در نهایت شامل ۱۵ جمهوری یعنی روسیه، اوکراین، گرجستان، بلاروس، ازبکستان، ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، ترکمنستان، تاجیکستان، لتونی، لیتوانی و استونی شد.

سران چهار کشور عضو اتجاد شوروی پیشین به شدت حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرده اند که به معنی غیرمحتمل بودن تمایل آنان به پیوستن به جایگزین تازه ای از اتحاد شوروی است.  

اگیلس لوتیس رئیس جمهوری لتونی بلافاصله پس از آغاز جنگ، روسیه را محکوم کرد و در ۲ ماهی که از این جنگ گذشته، آشکارا از اوکراین حمایت کرده و بارها خواستار پذیرش آن در اتحادیه اروپا شده است.

گیتاناس نائوسدا رئیس جمهوری لیتوانی نیز بلافاصله حمله نظامی روسیه را به شدت محکوم کرده و خواستار واکنش مناسب غرب و اعمال تحریم های سخت بر روسیه شده و بر لزوم همبستگی و آمادگی در برابر شر تاکید کرده است.

مایا ساندو رئیس جمهوری مولداوی نیز در روز آغاز جنگ، آن را محکوم کرده و این حمله را نقض فاحش قوانین بین المللی و حاکمیت سرزمینی اوکراین دانسته است.  

کایا کالاس نخست وزیر استونی نیز در ۲۴ فوریه، حمله همه جانبه ارتش روسیه به اوکراین را با شدیدترین شیوه، محکوم کرده است.  

اما مواضع دیگر کشورهای عضو اتحاد شوروی پیشین به ویژه در منطقه آسیای میانه، کاملا آشکار نیست. برای نمونه قراقستان تهاجم روسیه را محکوم نکرده و تنها به ارسال کمک های انسانی اکتفا و اعلان کرده که از تحریم های غرب بر روسیه، پیروی می کند و خواستار حل و فصل این درگیری مطابق منشور سازمان ملل متحد شده است.  

تارنمای اوراسیانیوز نوشت: با اینکه جمهوری آذربایجان در منطقه قفقاز، کمک هایی برای کی یف فرستاده، اما سران آن عمدتا در موضع گیری و جانبداری در مورد این درگیری، خط محتاطانه ای را در پیش گرفته اند.

irna.ir/xjJgGb

**فرانسه ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین را تقویت می‌کند

کاخ الیزه مقر رئیس جمهوری فرانسه با انتشار بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد که این کشور ارسال تجهیزات نظامی و کمک‌های بشردوستانه به اوکراین را تقویت می‌کند.

از خبرالکاظمی درباره روابط عربستان و ایران تا حمایت بلندمدت غرب از اوکراین

این بیانیه روز شنبه به دنبال گفت‌وگوی تلفنی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه با ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی خود، منتشر شده است.

بر اساس این بیانیه، رئیس جمهور اوکراین از همتای فرانسوی خود برای ارسال محموله‌های تجهیزات نظامی در مقیاس بزرگ که به مقاومت کی‌یف کمک می‌کند، تشکر کرد.

مکرون نیز اعلام کرد که این حمایت و همچنین کمک‌های بشردوستانه ارائه شده توسط فرانسه ادامه می‌یابد.

 الیزه نیز در بیانیه ای در خصوص این ملاقات، از ارسال ۶۱۵ تن تجهیزات از جمله تجهیزات پزشکی به اوکراین خبر داده است.

بر اساس این بیانیه مطبوعاتی، فرانسه اطمینان داده است که ماموریت کارشناسان این کشور در جمع‌آوری شواهد مربوط جنایات ارتکابی در جنگ اوکراین گسترش می‌یابد.

رئیس جمهور فرانسه هفته گذشته نیز سکوت این کشور در زمینه نوع سلاح‌های تحویلی به اوکراین را شکست و از تحویل موشک میان برد و قابل حمل ضد تانک «میلان» خبر داد.

تحویل «هویتزر» خودکششی ۱۵۵ میلیمتری سزار نیز در فهرستی که مکرون اعلام کرد، به چشم می‌خورد.

سلاح‌های خودکششی سزار پیشتر در عراق علیه داعش و همچنین در مالی مورد استفاده قرار گرفته و کارایی فوق‌العاده آنها گزارش شده بود.

irna.ir/xjJgHL

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha