احمد راستینه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد حذف یارانه های پنهان افزود: راهکار نجات اقتصاد کشور شفاف شدن هزینه برای به ثمر رسیدن تولید کالاهاست یعنی ما باید بدانیم به طور دقیق قیمت واقعی هر کالایی به چه میزان است مادامی که قیمت واقعی اقلام را نمیدانیم متناسب با یارانه پنهان تلاش میکنیم تا هزینه ها را به صورت غیر واقعی اعلام کنیم و به طور مسلم دست دلالان و افرادی که امتیازات انحصاری در واردات و صادرات دارند در تعیین قیمت نهایی کالا باز است.
راستینه تصریح کرد: راهکار نجات اقتصاد کشور دسیابی به یک اقتصاد شفاف و روشن است. باید یارانه پنهان را به تمام معنا هدفمند کرده و با نگاه به کاهش قیمت تمام شده محصول، یارانه پنهان را به حلقه پایانی زنجیره تولید اختصاص دهیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر نگران هستیم که با حذف یارانه های پنهان، افزایش قیمت ایجاد می شود باید یک بار برای همیشه با شهامت مدیریت و حذف یارانههای پنهان را در دستور کار قرار دهیم و با تدبیر و برنامه ریزی درست به افزایش درآمد سرانه و قدرت خرید مردم و حمایت از بخش تولید کمک کنیم.
راستینه خاطر نشان کرد: امروز بخشی از تولیدگان، نیاز به سرمایه در گردش دارد و به شدت نسبت به عدم تامین سرمایه در گردش معترض هستند و بخش دیگر تولیدکنندگان نیاز به بخشودگی جرایم مالیاتی و تنفس مالیاتی دارند که به این امر نیز توجه چندانی نمی شود.
وی افزود: امروز نیازمند ایجاد بازارهای رقابتی برای ارائه محصولات داخل کشور در کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای همسایه هستیم که باید از دیپلماسی اقتصادی استفاده کنیم.
راستینه با بیان اینکه با حذف یارانه پنهان دستهای فاسد را از اقتصاد کشور قطع میکنیم تصریح کرد: با عنوان یارانه پنهان نه تنها به صورت جدی به اقتصاد کمکی نمیکنیم بلکه همچنان دست های فساد را در عرصه اقتصاد باز میگذاریم و لابی های پرقدرت و جریانهای انحصارگرا در واردات و صادرات میدان و فرصت می دهیم.
نماینده مردم شهرکرد گفت: راهکار این است که ما به طور دقیق بدانیم که هزینه تمام شده تولید یک کالا چه میزان است و برای جبران خرید مردم به حلقه آخر زنجیره تولید کمک کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد حذف یارانه های پنهان و آثار آن برای ریشه کنی فقر مطلق گفت: بر اساس گزارش ها و آماری که رسمی اعلام می شود بیشترین مصرف یارانه پنهان را سه دهک بالای درآمدی جامعه بهره مند می شوند و هفت دهک درآمدی جامعه کمترین استفاده را از درآمد یارانه های پنهان دارند بخصوص چهاردهک پایین جامعه که کمتر از سه درصد از کل یارانه پنهان به آنها اختصاص داده می شود.
راستینه افزود: راهکار نهایی این هست با شهامت میزان یارانه پنهان در جریان تولید کالا و یارانه پنهان انرژی محاسبه شود و به حلقه پایانی یعنی خود مردم با نگاه به دهکهای پایین جامعه پرداخت شود.
نظر شما