بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در دشتی
نشست بزرگداشت روز ملی خلیج فارس یکشنبه در روستای کردوان علیا شهرستان دشتی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر عامل انجمن مهر ماندستان پارس در این آیین بیان کرد: به شهادت تاریخ، گستره نیلگون خلیج فارس، همواره تحت حمایت حاکمیت پارسیان بوده و ایرانیان نه تنها بر این قلمرو آبی بلکه بر فرسنگها دورتر از آن در زمانه ای که هنوز نامی از بسیاری از کشورهای تازه رسمیت یافته امروزی در بین نبوده حکمروایی داشته اند.
غلامرضا قربانی مقدم افزود: در سفرنامهها و نقشههای کهن جغرافیایی از خلیج فارس تحت عنوان « بحر الفارس » و Persian Gulf یاد شده است که رجوع به این آثار، جای هیچگونه شک و شبهه ای را در اصالت این واقعیت باقی نمی گذارد.
وی به نام خلیج فارس در شعر و ادب فارسی پرداخت و گفت: تا هنگامی که تحرکات مرموز و موذیانه اخیر برای جعل نام خلیج فارس وجود نداشت، در ادبیات پارسی نیز حساسیتی در این باره دیده نمی شد و سخنوران لزومی برای یاد آوری نام قطعی و مشخص خلیج فارس نمیدیدند، چنانچه ناصر خسرو قبادیانی در جریان سفرخویش از خلیج فارس نیز عبور کرده و در سواحل آن به سیاحت پرداخته است. لیکن این شاعر بلند آوازه در آن عصر به مشاهدات خویش درباره زندگانی مردم و هر آنچه که به نظرش جالب توجه آمده است، اکتفا کرده است.
قربانی مقدم افزود: روانشاد ابوالقاسم حالت، شاعر، مترجم و طنز پرداز پرآوازه معاصر در قصیدهای بلند که ۱۲۵ بیت است، ضمن بیان تاریخچه خلیج فارس به توطئههای بیگانگان در این منطقه اشاره داشته و کوشیده است تا پرده از دسیسه ای که مزدوران اجنبی برای نفاق بین ملتهای منطقه دارند، بر گیرد.
وی نام این چکامه را « خلیج فارس » نهاده و در آغاز شعر مقدمه ای دارد که ذهن خواننده را برای ورود به دنیای این شعر آماده می سازد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی گفت: دهم اردیبهشت، روز خلیج فارس و همزمان با خروج پرتغالی ها از تنگه هرمز است و این روز شاید بهترین بهانه برای یادآوری اهمیت این منطقه و تلاس برای حفاظت بیشتر از آن باشد.
حمید زارعی با اشاره به نقش مردم دشتی در حراست از خلیج فارس افزود: دشتی ها در دوران مختلف تاریخی در حراست از خلیج فارس نقش آفرین بوده اند و در هنگام تجاوز سال ۱۲۷۳ق. انگلیس به بوشهر، محمدخان دشتی با ۴۰۰ تن از اتباع خود عازم بوشهر شد.
وی اضافه کرد: با شروع قیام مجاهدان جنوب به رهبری رئیس علی دلواری علیه تجاوز انگلیس به ایران در جنگ جهانی اول، مردم دشتی در پاسخ به سران مذهبی و ملی خود با رشادت حاضر شدند و مبارزه با بیگانگان را از فرایض خود دانسته و آماده جانسپاری شدند.
وی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس شهیدان نادر مهدوی و غلامحسین توسلی در نبرد با متجاوزان آمریکایی در خلیج فارس حماسهای جاوید در مقابله به مثل با آمریکاییها آفریدند.
پایان هفته هشتم لیگ برتر والیبال ساحلی، هورسان صدر نشین شد
به گزارش خبرنگار ایرنا، هفته هشتم دومین دوره مسابقات لیگ برتر والیبال ساحلی کشور بامداد روز یکشنبه در بندر دیر استان بوشهر با صدر نشینی تیم "هورسان" رامسر پایان یافت.
این دوره از مسابقات به مدت سه شب در زمین والیبال ساحلی شهر دیر با حضور تیم های فولاد جوان هرمزگان، شهداب یزد، هورسان رامسر، ایران جوان، سنگ آهن بافق، موج سواران ساحل نوشهر، ملوان تهران، فولاد هرمزگان، بسامد گستر تهران و پیکان بندر دیر برگزار شد.
در پایان هفته هشتم شهداب یزد در رتبه دوم، پیکان دیر سوم و موج سواران نوشهر در مکان چهار جدول قرار گرفتند.
مربیان موسسه قرآنی دشتی تقدیر شدند
به مناسبت هفته بزرگداشت معلم روز یکشنبه در آیینی با حضور مسئولان فرهنگی دشتی از مربیان موسسه قرآن و عترت اطهر شهر خورموج مرکز این شهرستان تقدیر شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید زارعی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی در این آیین گفت: مربیان مفاهیم اصلی قرآن را به دیگران انتقال میدهند و موفقیت در این مسیر به عوامل متعدد مادی و معنوی بستگی دارد و در میان عوامل معنوی، نیت الهی داشتن و اخلاص است که موفقیت در این مسیر را برای معلم قرآن فراهم میکند.
در این آیین از فاطمه، فریده، فهیمه و مائده شیخی، نجمه حسینی، نجمه سعیدی، زینب سلیمی، فاطمه رستم پور، ام البنین حاجی پور، زهرا رستگار مفرد، الهام شاکر، حسن شیخی، رضا مقاتلی و محسن شیخی با اهدای لوح تقدیر و هدایای مادی و معنوی تقدیر به عمل آمد.
بیش از ۱۶ تن فرآورده پروتئینی غیر بهداشتی در استان بوشهر جمعآوری شد
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر گفت: در اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بر مراکز عرضه و فروش فرآورده های خام پروتئینی ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان هشت هزار و ۵۵۲ مورد بازدید انجام و ۱۶ هزار و ۱۹۴ کیلوگرم فرآورده پروتئینی جمع آوری شد.
مرتضی بحرانی روز یکشنبه افزود: همچنین در این مدت پنج هزار و ۱۸۷ کیلوگرم مواد پروتئینی در استان بوشهر معدوم شد.
وی اضافه کرد: طرح تشدید کنترل و نظارت بر مراکز عرضه و فروش فرآورده های خام پروتئینی ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ تا پایان ماه مبارک رمضان در قالب ۲۴ اکیپ شامل ۱۰ گروه ثابت و ۱۴ تیم سیار در استان بوشهر انجام شد.
مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر هدف از تشدید نظارتهای بهداشتی را ارتقای سطح بهداشت و ایجاد امنیت غذایی عنوان کرد.
بحرانی ادامه داد: در این مدت ۲۱۶هزار راس دام بومی علیه بیماریهای استراتژیک و ۴۸هزار و ۵۳۰ راس دام نیز بر علیه بیماریهای غیر استراتژیک واکسینه شدند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته ۲۵هزار تن صادرات آبزیان در استان بوشهر انجام شد که از این میزان ۱۹ هزار تن میگو و ۶ هزار تن ماهی بوده که به ۱۸ کشور از اتحادیه اروپا و آسیا صادر شده است.
بحرانی ادامه داد: همچنین در سال گذشته ۲۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای طیور صنعتی استان بوشهر انجام شده است.
وی یادآور شد: سال گذشته ۶۶میلیون و ۱۴۳ هزار دُز واکسن طیور در این استان تزریق شده که از این تعداد ۶۵میلیون و ۷۹۰ هزار دُز واکسن مربوط به طیور صنعتی و ۳۵۳ هزار دُز واکسن نیز به طیور بومی در استان تزریق شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر با اشاره به آغاز ذخیره سازی بچه میگو در مزارع پرورش میگو در استان بوشهر گفت: از ۲۹ فروردین ماه کار لاروریزی و ذخیره سازی در ۱۰ سایت پرورش آغاز شده وتاکنون موردی از بیماری لکه سفید در بین مزارع دیده نشده است.
وی تاکید کرد: انتظار می رود پرورش دهندگان با رعایت موارد بهداشتی از شیوع هر گونه بیماری در مزارع پرورش پیشگیری کنند.
یکی از خیابان های بندر دیلم به نام زنده یاد الله کرم لیراوی نامگذاری شد
گناوه - ایرنا - در آیینی ، یکی از خیابان های بندر دیلم به نام استاد فقید دکتر " الله کرم لیراوی " نویسنده و پژوهشگر استان بوشهر و از چهرههای شاخص فرهنگی و تاریخی این شهرستان نامگذاری شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تابلو این خیابان به مناسبت اولین سالروز کوچ زنده یاد استاد الله کرم لیراوی و با حضور امام جمعه ، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر ، خانواده و همچنین جمعی از اساتید دانشگاه نصب شد.
زنده یاد لیراوی مولف و مورخ چندین کتاب تاریخی و ادبی و پژوهشگر فرهنگ عامه و آداب و رسوم مناطق جنوب کشور به ویژه استان های فارس .بوشهر و خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد شناخته شده است.
این شخصیت فقید علاوه بر تدریس در آموزشگاهها و دانشگاهها، صاحب تالیفهای بسیاری در حوزه تاریخ و فرهنگ استان بوشهر است.
کتابهای "راهنمای جامع متون اسلامی" ، " گویش و ادبیات فرهنگ مردم دیلم و لیراوی" ، " فرهنگیاران و فرهنگ مردم" ، " شاهنامه سرایی و شاهنامه خوانی در جنوب"، " جایگاه مدارس و مراکز غیردولتی در نظام آموزش و پرورش " از جمله آثار این نویسنده و پژوهشگر دیار جنوب کشور است.
این چهره علمی در اوایل اردیبهشت پارسال به علت بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر درگذشت و در آرامستان امامزاده شاچراغ روستای عامری دیلم خاکسپاری شد.
نظر شما