۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۲۶
کد خبرنگار: 2199
کد خبر: 84739383
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زنبورداران زنجانی مسمومیت ناشی از آفت کُش‌ها را جدی بگیرند

زنجان – ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: زنبورداران مسمومیت های ناشی از آفت کُش‌های کشاورزی در مزارع را جدی بگیرند تا خسارت و تلفات زنبور متوجه آنها نشود.

محمدباقر حاج کاظمی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از سموم و آفت کُش‌های غیر استاندارد و یا همزمانی مصرف سم ها با فعالیت زنبورها موجب می‌شود که زنبورعسل بر اثر تماس با آن تلف شود.

وی یادآوری کرد: با توجه به اینکه زنبورداران سالانه به منظور بهره‌گیری از شهد گلها، کندوهای خود را در فصل مناسب در اطراف باغ ها و زمین‌های کشاورزی مستقر می‌ کنند، این مساله علاوه بر تولید عسل، سبب گرده افشانی و افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی نیز می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در برخی از فصل ها در این زمین‌ها برای مبارزه با آفت های گیاهی، انواع سموم و حشره کش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که عدم هماهنگی بین کشاورزان و زنبورداران در خصوص زمان سم پاشی، موجب تلفات و خسارت های سنگینی به زنبورداران می‌شود.

حاج کاظمی تاکید کرد: باید از سموم کم خطر برای زنبور عسل جهت سم پاشی مزارع استفاده کرد و این اقدام در خلال روز که زنبور عسل مشغول جمع آوری شهد و گرده گل‌ها و آشامیدن آب است انجام نشود و زمان مناسب برای این کار صبح زود، هنگام غروب آفتاب و یا شب است.

وی افزود: زنبورداران قبل از استقرار کندوهای خود در محل زنبورستان، هماهنگی‌های لازم را حداقل ۱۰ روز قبل با مالکان زمین‌های کشاورزی جهت اطلاع رسانی در خصوص زمان سم پاشی انجام دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان  گفت: سالانه تعدادی از کلنی‌های زنبورعسل در اثر تماس با آفت‌کش ها دچار صدمه و یا نابودی می‌شوند.

حاج کاظمی ادامه داد: حفظ سلامتی زنبورها، حفظ ارزش گرده افشانی زنبور عسل در بخش زراعت و منابع طبیعی، افزایش تولید، کیفیت و سلامت عسل تولید شده و جلوگیری از باقیمانده سم در عسل، همکاری بین کشاورزان و زنبورداران در زمان سم پاشی بسیار ضروری است.

کشاورزان، مزارع در حال گل دهی را سم پاشی نکنند

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: نباید مزارعی را که در مرحله گل‌دهی بویژه یونجه، سویا و سایر گیاهان لگومینه و گرده‌افشان را سم پاشی کرد.

حاج کاظمی یادآوری کرد: کشاورزان مزارع و محیط پیرامون را قبل از سمپاشی به منظور اطمینان از وجود یا عدم وجود زنبورانی که درحال فعالیت هستند، بررسی کنند.

وی اظهارداشت: اگر برای حفظ محصول ضروری است که مزرعه در طی مرحله گل‌دهی سمپاشی شود، باید از سموم کم دوام ‌تر و با فرمولاسیون کم زیان‌تری استفاده شده و کشاورزان نسبت به آگاه ساختن زنبورداران منطقه نیز اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: کشاورزان ضمن توجه به موقعیت کلنی‌های زنبورعسل، درنظر گرفتن جهت و سرعت جریان باد به احتمال خطر انحراف سم به واسطه این پدیده توجه کنند.

تلفات زنبور عسل به دامپزشکی اطلاع داده شود

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در صورت بروز مسمومیت، زنبورداران تلفات را در اسرع وقت به اداره دامپزشکی شهرستان ها گزارش دهند.

حاج کاظمی متذکر شد: زنبورداران باید زنبورستان را بلافاصله تا شعاع ۶ کیلومتر از منطقه سم پاشی دور کنند.

وی اظهارداشت: کلنی ها توسط شربت شکر یک به یک یا رقیق تر تغذیه شده و با توجه به اینکه استرس ناشی از سم پاشی می‌تواند موجب بروز بیماری نوزما شود، بهتر است به شربت شکر با نسبت یک به ۲ درصد سرکه سیب هم اضافه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha