جن ساکی سخنگوی کاخ سفید عصر دوشنبه به وقت محلی افزود: ما گزارشهایی را در این خصوص دیدهایم. ما البته از سیاست ناتو برای جذب کشورهایی که علاقهمند به عضویت در آن هستند و شرایط لازم را دارند حمایت می کنیم.
سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: مطمئناً از هر تصمیم رهبران فنلاندی در این خصوص حمایت میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه کلی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مورد گسترش ناتو، خاطرنشان کرد که بایدن از سیاست درهای باز این ائتلاف حمایت می کند.
جن ساکی افزود که بایدن همچنین از همه کسانی که خواستار پیوستن به ناتو هستند، حمایت می کند.
در شرایطی که هلسینکی و استکهلم در تلاش برای عضویت همزمان در ناتو هستند، وزیر خارجه سوئد، درخواست عضویت فنلاند در ناتو را تا حدی زیادی قطعی دانست.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، «آن لیند» در گفت و گو با یک کانال تلویزیون این کشور خاطرنشان کرد: کم و بیش خبر داریم که فنلاند برای عضویت در ناتو اقدام می کند و این موضوع موازنه را به کلی تغییر خواهد داد.
وی با اشاره به هشدار روسیه درباره عضویت این دو کشور اروپای شرقی در ناتو، گفت: اگر فنلاند یا سوئد، هر کدام به عضویت ناتو در بیایند تنش ها در منطقه افزایش پیدا خواهد کرد.
در همین حال، زوران میلانوویچ رئیس جمهوری کرواسی گفت فنلاند و سوئد نمیتوانند قبل از تغییر قانون انتخابات در بوسنی و هرزگوین به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ملحق شوند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، تارنمای روزنامه سارایوو تایمز در مصاحبه با خبرنگاران گت: پارلمان کرواسی الحاق هیچ کشوری به ناتو را تا وقتی که این قانون تغییر نکرده، تصویب نمی کند.
وی گفت درباره ملحق شدن فنلاند و سوئد می توان گفت و گو کرد اما بسیار خطرناک و ماجراجویانه است.
میلانوویچ گفت به طور رسمی نمی تواند به تنهایی در مورد پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو تصمیم بگیرد اما آن را یک «ماجراجویی بسیار خطرناک» خواند.
نظر شما