اسماعیل مکی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، در تشریح این عملیات جستجو و نجات دریایی اظهار داشت: دو گردشگر دریایی که در شرایط نامساعد جوی در آب های جنوبی جزیره قشم دچار شرایط اضطراری پیچیده شده بودند با اقدام به موقع مرکز جستجو و نجات دریایی استان هرمزگان نجات یافتند.
وی توضیح داد: بر اساس اطلاع از طریق سامانه تماس ۱۵۵۰ با مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی بندرعباس در عصر دوشنبه(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱) دو گردشگر دریایی که با پدل بُرد مشغول ورزش آبی بودند به دلیل شرایط نامساعد جوی حاکم بر منطقه و شدت وزش باد و همچنین افزایش جریان آب در آبهای جنوبی جزیره قشم دچار اضطرار شدند.
معاون دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اضافه کرد: بلافاصله پس از دریافت پیام شرایط اضطراری از سوی این دو گردشگر دریایی، شناور ناجی ۱۵ از بندر شهید ذاکری قشم به موقعیت اعلام شده اعزام و پس از جستجو، گردشگران یادشده را یافته و در صحت و سلامت کامل به بندر شهید ذاکری منتقل کردند.
مکی زاده اعلام کرد: مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی هرمزگان در ساختمان دریایی بندر شهید رجایی و در جزیره قشم در بندر مسافری شهید ذاکری مستقر است و همچنین سامانه تلفنی ۱۵۵۰ آماده پاسخگویی به دریانوردان و مسافران است.
به گزارش ایرنا، استان هرمزگان سهمی ۳۹ درصدی از کل نوار ساحلی ایران و سهم ۴۰ درصدی از عملیات دریایی در سطح بنادر کشور را دارد.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما