۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۰:۲۰
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84740991
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۶ درصد اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای کردستان تخصیص یافت

سنندج- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: سال گذشته در سرجمع اعتبارات تملک استانی ۹۶ درصد تخصیص داشتیم که شامل ۷۵ درصد بخش اعتبارات آب روستایی و عشایری، ۵۵ درصد بخش اعتبارات راه روستایی و ۶۹ درصد بخش اعتبارات جدول ۱۰-۵ و ۲۶ درصد بخش اعتبارات نفت و گاز است.

ارسلان ازهاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته به غیر از اعتبارات ملی و اعتبارات ملی استانی شده، حدود یک‌هزار و ۹۰۰میلیارد تومان اعتبار مصوب عمرانی داشتیم که ۸۷۸ میلیارد تومان معادل ۴۴ درصد تخصیص داشته است.

وی افزود: با عنایت ویژه معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در پایان سال گذشته اعتبارات مناسب عمرانی و هزینه ای به استان اختصاص داده شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان درباره اعتبارات هزینه‌ای سال گذشته گفت: اعتبارات هزینه‌ای مصوب استان در سال گذشته حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بود که عملکرد انجام گرفته ۶۶۵ میلیارد تومان بوده و ۹ درصد بیشتر از اعتبار مصوب بوده است.

ازهاری اضافه کرد: سال گذشته حقوق کارکنان دولت در ۲۴ دستگاه اجرایی مشمول نظام بودجه استانی بدون هیچ مشکلی تامین شد و در کنار آن اعتبارات مصوب سایر دستگاه‌های اجرایی ۱۲۷ میلیارد تومان بود که عملکرد آن حدود ۱۸۰ میلیارد تومان با ۴۱ درصد رشد بوده است .

وی ضمن قدردانی از معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور بابت عنایت ویژه به کردستان، ادامه داد: با تخصیص مناسب اعتبارات عمرانی، در پایان سال گذشته حدود ۵۶ میلیارد تومان در قالب کسری اعتبارات هزینه‌ای در اختیار استان قرار گرفت که رضایت کارکنان دستگاه‌های اجرایی را بدنبال داشت.

به گفته وی با ابلاغ اعتباری که در پایان سال گذشته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان صورت گرفت بخشی از کسری‌های اعتباری نظام بهداشت و درمان استان نیز جبران شد.

رویکرد عدالت محوری، محرومیت زدایی و تمرکز زدایی در قانون بودجه

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان درباره ویژگی‌های بودجه سال جاری نیز گفت: قانون بودجه سال جاری ویژگیهای خاصی دارد و با عنایت به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر  معظم انقلاب به عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، دستگاه‌های اجرایی برای تحقق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در قانون بودجه باید برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

ازهاری یادآور شد: برنامه محور بودن، افزایش کارایی منابع و مصارف از طریق پیوند بین درآمدها و هزینه های دستگاه‌های اجرایی، رشد درآمدهای دولت، تداوم اجرای سیاستهای مالیات بر خودروها و خانه های لوکس، اخذ مالیات از مناطق آزاد، حمایت از واحدهای آسیب دیده از کرونا، افزایش اختیار به وزرا و استانداران و افزایش اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استانها با رویکرد عدالت محوری، محرومیت زدایی و تمرکز زدایی بخش هایی از مهمترین ویژگیهای قانون بودجه سال جاری است.

وی افزود: اصلاحات در صندوق‌های بازنشستگی در راستای پایداری مالی، اصلاح قیمت گذاری گاز مصرفی صنایع، انضباط بخشی به سیاستهای حمایتی در دستگاه‌های حمایتی، استفاده از منابع حاصل از بهره مالکانه معادن استانها برای تحقق رشد اقتصادی همان استان و شهرستان ها، حمایت از کشاورزی فراسرزمینی و صادرات غیر نفتی، تکمیل خط اتیلن غرب برای تامین خوراک پتروشیمی های در حال احداث، پیش بینی منابع اعتباری مورد نیاز برای حمایت از سرمایه گذاری های ریسک پذیر و دانش بنیان داخلی و برنامه ریزی برای تامین اراضی طرح مسکن ملی، بخش دیگی از ویژگی‌های قانون بودجه سال جاری است.

به گفته ازهاری، حمایت از صندوق ملی مسکن با استفاده از ظرفیت دارایی های منقول وزارت راه و شهرسازی و منابع صندوق عدالت و پیشرفت استانی، پیش بینی منابع برای نوسازی و تجهیز مدارس فرسوده استان، هدف گیری پنج حوزه مهم اقتصادی و اجتماعی حمل و نقل، سلامت، امنیت غذایی، اقتصاد دیجیتال و آب شماری دیگر از ویژگی های قانون بودجه سال ۱۴۰۱ است.

دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان با اشاره به تسهیلات موضوع تبصره ۱۸ قانون بودجه سال جاری افزود: این تبصره یکی از مهمترین ویژگی های قانون بودجه سال جاری است  که با هدف حمایت از طرحهای سرمایه گذاری، تکمیل طرح های نیمه تمام و ظرفیتهای خالی بنگاه های تولیدی بر پایه آمایش سرزمین و حمایت از طرح ها و پروژه های دانش بنیان پیش بینی شده است.

ازهاری ادامه داد: ارتقای بهره‌وری در دستگاه های اجرایی از موضوعاتی است که در قانون بودجه سال جاری بر آن تاکید شده و در قوانین بودجه سنواتی نیز موجود بوده است، ضمن اینکه دستگاه های اجرایی باید این موضوع را جدی بگیرند و از همین ابتدای سال برای آن برنامه‌ریزی کنند.

استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha