دانشگاه‌ها باید اتاق فکر زیرساخت‌های توسعه شهرستانها باشند

مشهد- ایرنا- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها باید اتاق فکر زیرساخت‌های توسعه شهرستانها باشند و به عنوان مشاور با مسوولان شهرستانی ایفای نقش کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی فرخی روز چهارشنبه در مراسم معارفه سرپرست جدید دانشگاه نیشابور افزود: برای نخستین بار مرکز علوم انسانی و قرآنی شکل گرفته و توجه به مسائل فرهنگی و هویتی در دانشگاه‌ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا به سمت دانشگاه اسلامی حرکت کنیم.

وی ادامه داد: بدین منظور  تشکیل شورای موسسات آموزشی و پژوهشی برای هم‌پوشانی ظرفیت‌ دانشگاههای استان در دستور کار قرار دارد تا توسعه یک دانشگاه موجب کم‌رنگ شدن نقش دانشگاه دیگری نشود.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که وزارت علوم را از دولت قبل تحویل گرفتیم دانشگاهها با انبوهی از مشکلات از جمله کرونا و تعطیلی آموزش حضوری مواجه و طی ۲ سال گذشته بسیاری از زیرساخت‌ها در بخشهای خوابگاه، تغدیه، حمل‌ونقل و فضاهای آموزشی و فرهنگی تعطیل بود، از طرفی موضوع همسان‌سازی بار مالی مضاعفی را بر دوش دانشگاه‌ها قرار داد و قسمتی از هزینه‌ها به تامین منابع آن اختصاص یافت، در حالی که منبع تامین همسان‌سازی از محل فروش منابع تعیین شده بود.
فرخی افزود: طی این مدت کمتر رییس دانشگاهی منصوب شد که با بدهی این مسوولیت را تحویل نگرفته باشد، بطوریکه دانشگاه‌های جامع با بیش از ۳۰ میلیارد تومان و دانشگاه‌های شهرستان با حدود ۱۵ میلیارد تومان بدهی تحویل گرفته شد، لذا کسانی که حاضر به قبول مسوولیت شده‌اند، مجاهدت کردند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: در مجموعه وزارت علوم براساس برنامه‌ای که تقدیم‌ مجلس شد، چند برنامه به عنوان سرفصل برنامه‌های وزارت علوم‌ پیش‌بینی شده که در این‌چارچوب براساس سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و گام دوم انقلاب تقویت حوزه دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفته است.

.فرخی با اشاره به تشکیل معاونت فناوری در وزارت علوم گفت: پیش از این شرکت‌های دانش‌بنیان از لحاظ ماهیتی وابسته به وزارت علوم‌ بودند اما برای دریافت مجوز و تسهیلات به معاونت علمی باید مراجعه می‌کردند به همین خاطر با تقسیم کار بین معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم‌، سامانه ایده‌ها و نیازها با نام اختصاری "نان" برای ایجاد ارتباط متناسب بین صنعت و دانشگاه شکل گرفت.
وی ادامه داد: در همه ادوار شعار ارتباط بین صنعت و دانشگاه را داشتیم اما یکی از دلایل عملیاتی نشدن آن فقدان سامانه مشترک و بانک اطلاعاتی جامع برای احصای نیازها بود و سامانه نان به همین منظور شکل گرفت تا  همه شرکت‌های دولتی و خصوصی و اشخاص نیازهای خود را در این سامانه بارگذاری کنند و دانشگاه‌ها با مراجعه به آن قسمتی از نیاز صنعت و جامعه را تامین کنند.
فرخی گفت: یکی از رویکردهای جدی وزارت علوم‌ مشارکت در حل مسائل نظام  است و تاکنون‌ نقش‌آفرینی دانشگاه در حل مسائل جامعه کم‌رنگ بوده و صرفا دانشگاهها مشغول آموزش و پژوهش بوده‌اند،  البته محصول دانشگاه یعنی همین فارع‌التحصیلان‌ امروز جزو مدیران‌ استانی و ملی هستند ولی اینکه بتوانند گرهی از شهرستان و استان بگشایند کم‌رنگ بوده و با تدبیر مقام‌ وزارت و با همکاری مجلس شورای اسلامی در این‌ دوره دانشگاهها باید وارد بطن جامعه شود.

دانشگاه نیشابور باید پرچم‌دار محور توسعه استان باشد

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه نیشابور باید پرچم‌دار محور توسعه خراسان رضوی باشد و با توجه به صنعتی بودن شهرستان نیشابور رشته‌های فنی در کنار علوم انسانی مورد توجه قرار گیرند.
فرخی اظهار کرد: روسای دانشگاه‌ها باید هر سال یک‌ مساله را با کمک‌ مسوولان استان شناسایی کرده و برای حل آن به تحقیق و پژوهش بپردازند و در این‌چارچوب دانشگاه نیشابور با ۱۸ رشته کارشناسی ارشد و ۷۰ عضو هیات علمی باید نقش موثری در سطح منطقه‌ای و استانی برای حل مسائل نظام اجتماعی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: برای توسعه دانشگاه نیشابور و رساندن آن به سطح دانشگاه جامع باید تلاش مضاعف شود، بدین منطور در سفر استانی رییس‌جمهور اعتبارات خوبی برای دانشگاه‌های استان در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه نیشابور تا چند ماه آینده اعتبار متناسبی اختصاص می‌یابد و همچنین مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان برای پرداخت معوقات کارکنان دانشگاه نیشابور در نظر گرفته شده است.
در این‌ مراسم دکتر محمدحسین رحمانی‌دوست به عنوان سرپرست جدید دانشگاه نیشابور معرفی و از خدمات دکتر حسن صادقی سمرجانی در دوران مسوولیت تقدیر شد.
مجتمع آموزش عالی نیشابور در سال ۸۸ به دانشگاه ارتقا یافت که با چهار دانشکده هنر، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه و فنی مهندسی و ۷۰ عضو هیات علمی، دارای یک هزار و ۶۰۰ دانشجو در ۲۹ رشته مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است.
دانشگاه نیشابور همراه با دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه حکیم سبزوار جزو سه دانشگاه معین در استان خراسان رضوی است.
شهرستان  ۴۰۰هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha