هیلبرت روز چهارشنبه به وقت محلی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: از آغاز مأموریت (گروه مشترک چند ملیتی آموزشی اوکراین] تا ژانویه ۲۰۲۲، ما در مجموع بیش از ۲۳ هزار نیروی اوکراینی را از ۱۷ گردان و ۱۱ تیپ مختلف آموزش داده ایم. آنها در مرکز آموزش رزمی یاوریو آموزش دیده اند.
وی افزود: از آغاز این ماموریت در سال ۲۰۱۵، پنتاگون ۱۲۶ میلیون دلار برای آموزش نیروهای نظامی اوکراین هزینه کرده است.
آمریکا هم اکنون در حال آموزش دومین گروه ۵۰ نفره از نیروهای اوکراینی برای آشنایی آنها با نحوه کار با توپ های هوتزر، رادارها و خودروهای زرهی آمریکایی است.
واشنگتن در میان ادامه جنگ میان روسیه و اوکراین، این تسلیحات را در اختیار کی یف قرار داد. به گفته مقامات آمریکایی این آموزش ها خارج از اوکراین انجام می شود.
پیش از این، یک مقام پنتاگون روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: بیش از ۹۰ درصد از ۹۰ عراده توپخانه هوتزری که با استفاده از اختیارات ریاست جمهوری به اوکراین اختصاص یافته بود، به دست اوکراینی ها رسیده است.
به گفته این مقام آمریکایی که نامش بیان نشده، نزدیک به ۹۰ هزار از ۱۴۴ هزار مهمات این توپخانه ها نیز به اوکراین رسیده است.
این مقام آمریکایی در عین حال مدعی شد پس از تحویل محموله های سلاح به اوکراین، آمریکا موقعیت آنها را ردیابی نمی کند.
جان کربی سخنگوی پنتاگون همزمان با آغاز سومین ماه درگیری ها میان اوکراین و روسیه اعلام کرده بود: بیش از نیمی از ۹۰ سیستم توپخانه هوتزر آمریکا وارد اوکراین شده است.
وی گفته بود: ما به ۵۰ اوکراینی برای استفاده از این تسلیحات توپخانه آموزش داده ایم. آنها پس از بازگشت به اوکراین به سایر نیروهای اوکراینی روش استفاده از این تسلیحات را آموزش خواهند داد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما