ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر چهارشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در خصوص مذاکرات وین برای لغو تحریم ها و بازگشت آمریکا به برجام گفت: ما در ماه های اخیر در مذاکرات وین پیشرفت قابل توجهی بدست آورده ایم. اما هنوز نتوانسته ایم به توافق دست یابیم و دستیابی به توافق مشخص نیست.
وی افزود: ما همچنان با متحدان اروپایی خود در ارتباط هستیم و از نقش سازنده انریکه مورا (هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین) در انتقال پیام ها میان آمریکا و ایران حمایت می کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: ما همچنان متعهد به بررسی امکان بازگشت متقابل به پایبندی مشترک به برجام هستیم به این دلیل که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در راستای منافع ما است.
وی بدون اشاره به زیاده خواهی های کشورش در مذاکرات وین گفت که این روند مذاکرات بیشتر از آنچه ما می خواهیم ادامه یافته است.
ند پرایس در تداوم سیاست هراس آمریکا از پیشرفت های برنامه هسته ای ایران ادامه داد: اما همچنان بازگشت به این توافق به صورت مشترک در راستای منافع امنیت ملی ما است زیرا از زمانی که دولت قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد درحالی که ایران به آن متعهد بود، برنامه هسته ای تهران به شکلی که برای ما قابل قبول نیست، پیشرفت کرده است و در نتیجه آن، زمان گریز هسته ای ایران از حدود یک سال به چند هفته کاهش یافته است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود: بازگشت متقابل به پایبندی به برجام، گریز هسته ای ایران را به شکل قابل توجهی طولانی خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه ما برای هر دو سناریوی توافق یا عدم توافق با ایران آماده هستیم، اذعان کرد ما با متحدان و شرکای خود از جمله اسرائیل در ارتباط هستیم.
روز گذشته نیز سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (مه) را برعهده دارد، اعلام کرد که به تلاش برای بازگشت به برجام ادامه میدهیم تا ببینیم این تلاش ها به چه نتیجه ای می رسد.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل عصر سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: ما در حل تعداد قابل توجهی از مسائل که برای بازگشت به توافق بر اساس پایبندی در مقابل پایبندی ضروری هستند، پیشرفت مهمی بدست آورده ایم.
وی در عین حال افزود اما هنوز باید کار بسیار بیشتری انجام شود، ما هنوز یک توافق بدست نیاورده ایم و البته ممکن است به این توافق دست نیابیم.
سفیر آمریکا در سازمان ملل در تداوم سیاست دوگانه تهدید و دیپلماسی کشورش گفت: اگر دیپلماسی موفق نشود ما با جامعه جهانی همکاری خواهیم کرد تا فشار بر ایران را افزایش دهیم.
به گزارش ایرنا، آمریکا اخیرا بدون اشاره به زیاده خواهی های خود مدعی است: اگر ایران خواهان لغو تحریمها فراتر از توافق هستهای ۲۰۱۵ است، باید به نگرانیهای آمریکا فراتر از برجام رسیدگی کند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرده است: اگر ایران می خواهد لغو تحریم ها فراتر از برجام باشد، باید به نگرانی های ما نیز که فراتر از برجام است، رسیدگی کند. اگر آنها نمی خواهند از این مذاکرات برای حل سایر مسایل دوجانبه استفاده کنند، ما اطمینان داریم که می توانیم به سرعت به یک درک مشترک در خصوص برجام برسیم و اجرایی کردن آن را آغاز کنیم. ایران باید تصمیم بگیرد.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.
نظر شما