به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان قصرشیرین که در سالهای گذشته همواره با بحرانهای مختلفی از جمله جنگ، محرومیت، سیل، زلزله و کرونا دست و پنجه نرم کرده این روزها به شدت در آستانه یک فاجعه زیست محیطی قرار گرفته و هجوم ریزگردها زندگی ساکنان این منطقه را در معرض خطر قرار داده است.
امروز قصرشیرین در بدترین حالت ممکن چند سال اخیر قرار دارد به گونه ای که دید افقی ناشی از گرد و خاک غلیظ در این منطقه به ۲۰ متر و دید عمودی به ۱۲۰ متر کاهش یافت و این نشان از بحرانی بودن این منطقه است.
با شدت گرفتن غبار هم اکنون اصلا نمی توان تا چند متری جلویت را ببینی و مردم دیگر خسته و کلافه شده اند و عاجزانه از مسوولان می خواهند فکری به حال آن ها بکنند.
آسمان امروز قصرشیرین به رنگ خاک و طبیعت آن به رنگ قرمز است، اینجا ساعت به وقت خفگی است و هرجا که می نگری حجم بزرگی از غبار و خاک را می بینی و غلظت آن به حدی است که در داخل منازل نیز نفوذ کرده و افراد دارای بیماری زمینه ای را مجبور به استفاده از ماسک داخل منازل نموده است.
امروز کمتر کسی را می بینی که از عارضه سوزش چشم، خارش پوست و گلو و سرفه های ممتد رنج نبرد و نفس کشیدن در چنین هوایی بسیار زجرآور و دردناک است.
غلظت گرد و غبار و هجوم ریزگردها و بحرانی شدن هوا امروز باعث شد تا ادارات زودتر به کار خود پایان دهند و ستاد مدیریت بحران شهرستان نیز ساعت ۱۱ صبح تصمیم به تعطیلی ادارات به منظور جلوگیری از حضور مردم به ادارات به منظور حفظ سلامتی آن ها و خارج نشدن از منازل بگیرد.
رنگ باختن امید به زندگی در ساکنان این منطقه به واسطه هجوم ریزگردها و کلافگی آن ها از آلودگی هوا بسیار مشهود است به گونه ای که امروز هرکسی لب به سخن گشودن می نمود با نامیدی جمله " قصرشیرین دیگر جای زندگی نیست " را بر لب جاری می کرد.
نفوذ گرد و خاک و گرد و غبار باعث بدتر شدن بیماری بیماران زمینه ای به خصوص افراد دارای بیماری های تنفسی و آسم و مشکلات قلبی عروقی و ریوی و پوستی و حساسیتی شده است.
با توجه به گرمسیر بودن شهرستان مرزی قصرشیرین و استفاده مردم از اسپیلت ها و کولرهای آبی با استفاده از وسایل سرمایشی حجم بیشتری از غبار وارد منازل شده و در نتیجه خطر گرد و خاک چندین برابر است.
با وجود آلودگی بسیار بالای شهرستان و غلظت غبار و کاهش دید افقی شهرستان به میزان ۴۰ متر در ساعت ۸ صبح امروز اما ادارات فعالیت داشتند و بدتر شدن اوضاع منجر به تعطیلی ادارات در نیمه روز و راس ساعت ۱۱صبح شد.
ای کاش مسوولان فکری به حال این مردم بکنند که واقعا دیگر تاب تحمل در چنین هوای آلوده ای را ندارند چون زندگی به رنگ خاک بسیار سخت است و حتی آبی را که می نوشی و بویی که استشمام می کنی و به هر چیزی که دست می زنی همگی خاک و خاک و خاک است.
اما در چنین شرایطی بسیاری از مردم مجبور به تردد در بیرون از منازل هستند مانند اصناف، کسبه، بازاریان، نیروهای نظامی و انتظامی، شاغلان در مرزهای خسروی و پرویزخان، رانندگان و سایر افرادی که سلامت آن ها در خطر است و نیاز است مسوولان تدبیری جدی اتخاذ کنند تا با این فاجعه زیست محیطی مقابله شود.
خیمه زدن غبار بر زندگی مردم
خیمه زدن غبار بر زندگی مردم باعث شده برخی از مردم دیگر نسبت به آن بی تفاوت شوند و در چنین شرایطی بدون ماسک خود و فرزندانشان به خیابان ها و بیرون از منزل بروند و اصلا غبار برایشان بی معنا شده و وقتی از آن ها سوال می کنی چرا در چنین شرایطی از منازل خارج می شوید پاسخ می دهند که نفوذ غبار به داخل منزل باعث شده خارج و داخل خانه باهم فرقی نداشته باشد و این بحران برای یکی ۲ روز نیست که در منزل بمانیم، هر روزمان با خاک عجین شده و متاسفانه در سخن آخر می گویند که از مردن بالاتر که نیست.
مظلومیت مردم قصرشیرین این روزها به اوج خود رسیده و پای ثابت خبرهای رسانه ها و فضای مجازی سخن از گرد و غبار و به تصویر کشیدن این تراژدی غمناک است.
قصرشیرین ۲۸ روز درگیر غبار
عمق فاجعه در قصرشیرین به قدری است که طبق آمارهای سازمان هواشناسی این شهرستان در طول یک ماه و نیم سپری شده (فروردین تا ۱۵ اردیبهشت ماه) از سال ۱۴۰۱، ۲۸ روز را درگیر غبار بوده است.
رییس اداره هواشناسی قصرشیرین گفت: از ابتدای امسال تاکنون قصرشیرین ۲۸روز درگیر غبار بوده که شامل ۱۸ روز در فروردین و ۱۰روز در اردیبهشت ماه است، همچنین پارسال در مجموع این شهرستان ۷۵روز غبارآلود بود که این پدیده تهدیدی برای سلامت مردم و محیط زیست است.
نجفی ادامه داد: دید افقی ناشی از ورود گرد و غبار هم اکنون در شهرستان مرزی قصرشیرین ۲۰ متر است که ۹ هزار و۹۸۰ متر از حد استاندارد یک هوای سالم (۱۰هزار متر) کمتر است.
رییس اداره هواشناسی قصرشیرین در ادامه گفت: طبق پیش بینی های صورت گرفته توسط سازمان هواشناسی گرد و خاک به صورت غلیظ تا اواخر بعد از ظهر جمعه و به صورت رقیق تا روز شنبه در جو منطقه حاکم است.
کاهش دید افقی به ۲۰ متر ادارات قصرشیرین را تعطیل کرد
فرماندار قصرشیرین گفت: هجوم ریزگردها، گرد و غبار و کاهش شدید دید افقی این شهرستان به میزان ۲۰ متر منجر به تعطیلی ادارات در ساعت ۱۱ صبح امروز پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه شد.
«مرادعلی تاتار» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تصمیم ستاد مدیریت بحران این شهرستان و آلودگی شدید هوا و غلظت گرد و غبار به منظور حفظ سلامتی مردم و عدم مراجعه آن ها به ادارات و نهادهای دولتی، راس ساعت ۱۱ صبح امروز فعالیت تمام ادارات این شهرستان تعطیل شد.
وی اظهار داشت: به گزارش ایستگاه هواشناسی قصرشیرین دید افقی در ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح امروز پنجشنبه به میزان ۲۰ متر و دید عمودی نیز ۱۲۰ متر کاهش یافت و این نشان از غلظت غبار و گرد و خاک و آلودگی شدید هوا و بحرانی بودن منطقه و تهدیدی جدی برای سلامت مردم است.
فرماندار قصرشیرین گفت: از مردم می خواهیم با توجه به آلودگی هوا تا عادی شدن شرایط حتی المقدور از منازل خود خارج نشوند و در صورت امکان حتما از ماسک استفاده کنند.
هوای شهرستانهای مرزی کرمانشاه در وضعیت بحران و اضطرار
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه از آلودگی هوای شهرستانهای مرزی استان کرمانشاه خبر داد و گفت: هوای اکثر شهرستانهای مرزی استان از نظر نفوذ گرد و غبار در حالت بحران و اضطرار قرار دارد.
«غلامرضا شهبازی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: تا این لحظه هوای شهرستانهای قصرشیرین و سرپل ذهاب در حالت بحرانی و هوای شهرستانهای گیلانغرب، پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود، دالاهو، اسلام آبادغرب و کرمانشاه نیز در حالت اضطرار و ناسالم قرار دارد.
وی از مبتلایان به بیماریهای ریوی، قلبی، سالمندان و کودکان خواست تا حد امکان از منزل خارج نشوند و فعالیتهای خود را در فضای باز به حداقل برسانند.
شهبازی همچنین از تمام کارکنان دولتی که دچار بیماری زمینه ای در شهرستان های مرزی درگیر با ریزگردها هستند نیز خواست در منزل بمانند و سرکار نروند.
کاهش کیفیت هوای شهرستانهای مرزی استان
روابط عمومی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه نیز اعلام کرد: براساس شاخصها و داده های لحظه ای ایستگاه های سنجش و پایش هوای استان؛ تا این لحظه هوای شهرستان های قصرشیرین و سرپل ذهاب با شاخص ۵۰۰ در حالت بحران و هوای شهرستان اسلام آبادغرب با شاخص ۳۱۴ در حالت اضرار و هوای شهرستان پاوه با شاخص ۱۶۷ و کرمانشاه ۱۱۹ ناسالم است.
به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه در چند سال گذشته با معضل ریزگردها و آلودگی هوا درگیر بوده و این وضعیت به ویژه مردم شهرستانهای قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلانغرب را کلافه کرده است.
این پدیده نه تنها عوارض جسمی زیادی به مردم استان تحمیل کرده که حتی با بستن منافذ برگ های درختان بلوط، به شدت به جنگلهای زاگرس هم آسیب زده است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷هزار نفر جمعیت و ۱۸۶کیلومتر مرز با عراق دارد.
نظر شما