علی باستی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه راه اندازی دهکده دانش بنیان نقش موثری برای رفع این مشکل خواهد داشت، افزود: برخلاف شرکت های و واحدهای صنعتی تولیدی، شرکت های دانش بنیاین سرمایه محدود و خرد دارند که توان انها را برای تهیه فضای کسب و کار محدود می کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۴۶ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری گیلان مستقر هستند، افزود: بقیه شرکت ها در مکان هایی از جمله شهرکت های صنعتی و مناطق آزاد استان مستقر هستند.
رییس پارک علم و فناوری استان گیلان ضمانت بانکی را همچنان مانعی بزرگ برای این بخش عنوان کرد و گفت: نیاز است تا تسهیلات ارزان قیمت نیز به راحتی در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گیرد. بسیاری از شرکت ها برای دریافت تسهیلات بانکی به ضمانت نامههای سنگین احتیاج دارند در حالیکه عموم شرکتها توان این کار را ندارند.
باستی با اشاره به تصمیمات سلیقهای در قوانین مربوط به شرکت های دانش بنیان گفت: این تصمیمات، استان به استان و اداره به اداره متفاوت بوده لذا انتظار است تا به توجه به شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان تولید، دانشبنیان و اشتغال، خط ویژه برای شرکتهای دانش بنیان ایجاد شود تا یک مجموعه خاص از بخش های مختلف از جمله امور مالیاتی و بیمه گری مطلع باشند.
وی با اشاره به افزایش بیش از ۷۳ درصدی شرکت های دانشبنیان در این استان طی سه سال اخیر گفت: همین مسئله نشان دهنده پویایی حوزه دانش بنیان و لزوم حمایت جدی تر از این شرکتها است.
رییس پارک علم و فناوری استان گیلان به رتبه ۱۳ گیلان در فعالیت شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: ۱۱۰ عنوان حمایتی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری از شرکت های دانش بنیان شامل تسهیلات ارزان قیمت، معافیتهای مالیاتی، ارایه آموزش های لازم برای توسعه کسب و کار و کمک به صادرات وجود دارد.
۷۸ میلیارد تومان اعتبار برای شرکت های دانش بنیان
باستی در ادامه با اشاره به سفر رییس جمهوری در بهمن ماه سال گذشته به گیلان اظهار داشت: طی این سفر در ۲ بخش ردیف مجزا برای پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان در این استان در نظر گرفته شد.
وی با تشریح اعتبارات سفر به حوزه پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان افزود: ۱۸ میلیارد تومان اعتبار برای محل استقرار شرکتهای دانش بنیان به نام "دهکده دانش بنیان گیلان" با هدف آماده سازی زیرساخت های لازم در این دهکده برای حضور و فعالیت شرکتها اختصاص داده شدهاست.
رییس پارک علم و فناوری گیلان بیان داشت: با راه اندازی دهکده دانش بنیان گیلان، فضای لازم در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داده می شود تا با کمک صندوق نوآوری و شکوفایی کسب و کار داشته باشند.
باستی اظهار داشت: علاوه بر اعتبار یاد شده، ۶۰ میلیارد تومان نیز از محل اختیار استاندار برای کمک به حوزه شرکت های دانش بنیان و توسعه زیرساخت ها در نظر گرفته شد.
ذدر حال حاضر ۷۳ شرکتهای دانشبنیان در استان گیلان فعال هستند.
نظر شما