به گزارش ایرنا، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج روز شنبه در اختتامیه جشنواره رسانه ای پینووس که در سالن جلسات پارک علم و فناوری استان برگزار شد، با اشاره به اینکه توسعه دارای ۲ رکن توسعه ذهنی و فیزیکی و مادی است، اظهار داشت: جامعه ای که از نظر اندیشه و تفکر توسعه ای جایگاه خود را بدست نیاورده باشد گام برداشتن در بخش فیزیکی آن ممکن نخواهد بود.
سیدکمال حسینی با بیان اینکه کردستان دارای ظرفیت های فراوانی است ولی هنوز این توانمندی ها تبدیل به درآمد و شغل و رفاه اجتماعی نشده است، افزود: بخش خصوصی به این باور رسیده اگر جامعه بخواهد توسعه یابد نیازمند توسعه فکری و ذهنی اقشار مختلف مردم است.
وی اضافه کرد: این جشنواره رسانه ای به منظور توجه بیشتر به جایگاه اهالی رسانه شکل گرفت و اکنون شاهد برگزاری سومین دوره آن هستیم و امیدواریم بتوانیم در سطح منطقه ای و ملی هم آنرا برگزار کنیم.
بیانیه هیات داوران این دوره از جشنواره متشکل از محمود مختاریان، گیتا علی آبادی و علیرضا کتابدار به شرح ذیل است:
بخش گزارش
دربعضی آثار شاهد دیدگاه های شخصی هستیم، در حالی که در گزارش «من» وجود ندارد. نویسنده در این آثار با بیان نظرات شخصی عملا به سوی یادداشت و نه گزارش رفته است و دربعضی از آثار هم شاهد هستیم تنها چند مصاحبه کنار هم قرار گرفته و به عنوان گزارش استفاده شده است؛ در بعضی آثار ایجاز رعایت نشده است.
غلط های تایپی در کنار رعایت نکردن مسایل آیین نگارشی در بسیاری از آثار به چشم می خورد.
گزارش شامل سه جزء مشاهده، مصاحبه و تحقیق است و در مجموع در گزارش های ارایه شده این نقاط ضعف بیشتر به چشم می خورد:
نقش کمرنگ مشاهده و توصیف در گزارش ها مشهود بود، بیشتر گزارش ها خبری بودند و سایر انواع گزارش به ویژه گزارش توصیفی کمتر دیده می شد؛ بیشتر تیترهای گزارش های کلی و غیرجذاب بودند.
نقش تحقیق و ارایه اطلاعات از سوی گزارشگر در بسیاری از آثار کمرنگ بود. لازم نیست گزارش نویس اطلاعات بدیهی و واضح را حتما از زبان مسوولان بیان کند.
رعایت نکردن ایجاز و پرگویی و نداشتن انسجام لازم بین اطلاعات ارایه شده در بعضی آثار مشهود بود.
بخش مصاحبه
میزگرد شرایط خاص خودش را به عنوان یکی از انواع مصاحبه می طلبد. علاوه بر اینکه باید نقش خبرنگار یا خبرنگاران به عنوان مصاحبهگر در آن پررنگ باشد، باید بین شرایط افراد شرکت کننده در میزگرد تناسب منطقی وجود داشته باشد.
در مجموع در مصاحبه های ارایه شده این نقاط ضعف بیشتر به چشم می خورد شامل نقش کمرنگ خبرنگار در مقام مصاحبه کننده، پرسشهای کلی، تیترهای کلی و غیرجذاب، اشارههای ضعیف و ناقص و رعایت نکردن ایجاز است.
بخش یادداشت
از آنجا که موضوع انتخابی مربوط به ثبت جهانی هورامان است و نقش رسانه ها در این مهم را مدنظر دارد، تعداد آثار دریافتی به نسبت کم بود با این حال از میان همین تعداد اندک چند اثر ارتباط بیشتری با موضوع مدنظر داشت.
به نظر میرسد برگزاری دوره های آموزشی و کارگاههای مرتبط با روزنامه نگاری می تواند به توانمندی فعالان حوزه رسانه کمک کند.
تمرکز روزنامه نگاران بر حوزه های تخصصی، جمع آوری اطلاعات در حوزه های تخصصی مورد علاقه و دقت در موضوعاتی چون توسعه که تاثیراتی بنیادین در جامعه دارد می تواند در بهبود و پرورش نیروهای کارآمد موثر باشد.
برگزیدگان این دوره از جشنواره
۶۰ اثر به این دوره از جشنواره ارسال شده بود که با رای هیات داوران در بخش گزارش ضمن تقدیر از آثار کلثوم مومنی و چنور صادقی از خبرگزاری ایرنا، اثر افسانه گلباغی از خبرگزاری ایرنا برگزیده و جایزه نقدی و تندیس زرین جشنواره و لوح سپاس به او اهدا شد.
در بخش یادداشت هم با رای هیات داوران ضمن تقدیر از اثر قباد آرش از سایت کوردنامه، اثر شیلان صلواتی از خبرگزاری میراث آریا برگزیده شد و مورد تجلیل قرار گرفت.
در بخش مصاحبه هم جایزه نقدی و تندیس زرین جشنواره به همراه لوح سپاس به فاطمه ملایی از روزنامه خریدار اهدا شد.
در بخش عکس هم ضمن تقدیر از آثار الهام امی و بختیار صمدی از خبرگزاری فارس گزارش تصویری فرشید اردلان از خبرگزاری ایسنا برگزیده شد.
در حال حاضر براساس آمار منتشر شده در سامانه جامع رسانهها، ۱۰۹ نشریه در استان کردستان مجوز انتشار دارند که از این تعداد یک روزنامه، ۶۶ نشریه شامل ۱۲ هفتهنامه، ۶ دوهفتهنامه، ۱۰ ماهنامه، یک دوماهنامه، ۲۶ فصلنامه و ۱۲ دو فصلنامه است و مابقی را هم رسانههای الکترونیک برخط تشکیل میدهد.
۱۳۷ خبرنگار عضو اصلی و ۶ نفر عضو افتخاری نیز در خانه مطبوعات کردستان عضویت دارند.
نظر شما