مسعود گنجی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره برگزاری هفته خوابگاه های دانشجویی، اظهار داشت: هفته خوابگاه های دانشجویی در روزهای ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه جاری برگزار می شود و شعار هفته خوابگاه ها تحت عنوان «خوابگاه های دانشجویی، مشارکت اجتماعی، سلامت جمعی» تعیین شده است.
وی درباره نامگذاری روزهای هفته خوابگاه ها، گفت: روز شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه با عنوان امید آفرینی و همدلی در پساکرونا، روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه با عنوان نشاط، ورزش و تندرستی، روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه با عنوان تنوع فرهنگی و مشارکت اجتماعی، روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه با عنوان بهداشت، سلامت جمعی و تغذیه سالم، روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه با عنوان مشارکت خیرین و خوابگاه سازی، روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه با عنوان اوقات فراغت، خود باوری و خودسازی و روز جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه با عنوان مهارت محوری و سبک زندگی اسلامی ایرانی نامگذاری شده است.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره ابلاغ برنامه های پیشنهادیِ این هفته به دانشگاه ها، بیان کرد: صندوق رفاه دانشجویان، برنامه های متنوع فرهنگی، ورزشی، آموزشی، بازدید و نظرسنجی برای اجرا در هفته خوابگاه ها به دانشگاه ها پیشنهاد کرده است و دانشگاه ها با توجه به شرایط می توانند درباره اجرای این برنامه ها تصمیم گیری کنند.
مشاور وزیر علوم با اشاره به تعداد برنامه های متناسب با هفته خوابگاه ها، گفت: صندوق رفاه ۲۴ عنوان برنامه فرهنگی ورزشی، ۱۴ عنوان برنامه آموزشی و ۶ مورد بازدید و نظرسنجی به دانشگاه پیشنهاد کرد.
گنجی همچنین از ابلاغ این بخشنامه به دانشگاه ها خبر داد.
وی درباره مشارکت دانشجویان در برنامه های هفته خوابگاه ها، خاطرنشان کرد: صندوق رفاه با مشارکت دانشگاه ها تمهیداتی برای خروج دانشجویان از رخوت ۲ ساله کرونایی و تعطیلی کلاس های حضوری در نظر گرفت. هم اکنون ۵۰ درصد دانشجویان برای نخستین بار حضور در دانشگاه را تجربه می کنند؛ حتی برخی از دانشجویان کاردانی و کارشناسی ارشد در دوران کرونا دانشجو و دانش آموخته شدند و در حد دیدار با استاد دانشگاه یا مشاور، محیط دانشگاه را تجربه کردند.
به گزارش ایرنا، دانشجویان برای اسکان در خوابگاه ها به سه دسته تقسیم می شوند. دانشجویان روزانه و غیربومی که تعدادشان به بیش از ۲۱۶ هزار نفر می رسد و در خوابگاه های ملکی اسکان داده شدند. گروه دوم دانشجویان نوبت دوم یا شبانه هستند که خوابگاه ملکی از نظر قانونی به آنها تعلق نمی گیرد و باید در خوابگاه استیجاری ساکن شوند. گروه سوم نیز دانشجویان خارج از سنوات تحصیلی و متقاضی خوابگاه هستند که برای دریافت خوابگاه از کمیسیون موارد خاص مجوزهای لازم دریافت می کنند.
این دانشجویان هم با پرداخت هزینه، امکان اسکان در خوابگاه استیجاری را دارند.
صندوق رفاه دانشجویان به همه دانشگاه ها اعلام کرده است، بدون محدودیت و در ازای هر دانشجو در تهران مبلغ پنج میلیون تومان، در هشت کلانشهر مبلغ چهار میلیون تومان و در سایر شهرها مبلغ سه میلیون تومان بابت تهیه خوابگاه استیجاری، بپردازند.
بر اساس پروتکل های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا که به دانشگاه های ۲ وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده است، استفاده دانشجویان از ماسک در محل های عمومی خوابگاه مانند آشپزخانه، نمازخانه، سالن های ورزشی، مطالعه و تلویزیون یا هر محل عمومی مورد تجمع دانشجویی با رعایت فاصله گذاری ایمنی الزامی است.
علاوه بر این، رعایت مسائل بهداشتی، گندزدایی و نظافت در مکانهای عمومی و سرویسهای بهداشتی در خوابگاه ها از سوی دانشگاه ها الزامی است. کارکنان خوابگاه نیز ملزم به استفاده از وسایل حفاظت فردی نظیر ماسک هستند. دستور نصب علایم متعدد هشدار بیماری کووید۱۹ در محل دید دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی از سوی مسوولان مربوط الزامی است.
همچنین بر اساس مصوبه قانون حمایت خانواده، صندوق رفاه دانشجویان مکلف شد ۵۰ درصد ودیعه مسکن یک واحد ۵۰ متری در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر و ۵۰ درصد واحد ۱۰۰ متری را در سایر شهرها پرداخت کند. بودجه در نظر گرفته شده برای ستاد ملی جمعیت، ۱۰ هزار میلیارد تومان است که از این مبلغ، صندوق چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای تأمین ودیعه ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن دانشجویان متأهل درخواست کرده است که این مبلغ در انتظار ابلاغ است.
به گزارش ایرنا، برنامه های پیشنهادی هفته خوابگاه ها که صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاه ها ابلاغ کرد، در اینجا قابل مشاهده است.
نظر شما