۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۱:۰۸
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84744732
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دبیرکل سابق ناتو: زمان مناسبی برای عضویت سوئد و فنلاند است

تهران-ایرنا- آندرس فوگ راسموسن دبیرکل سابق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت اکنون که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه سرگرم جنگ اوکراین است، بهترین فرصت برای سوئد و فنلاند است تا برای پیوستن به ناتو اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، راسموسن روز شنبه در مصاحبه با شبکه خبری سی ان بی سی نیوز گفت: در رابطه با فنلاند و سوئد، فکر می کنم حالا که پوتین در مساله دیگری درگیر است، فرصت مناسبی برای عضویت دو کشور  در ناتو است. پوتین نمی تواند برای جلوگیری از پیوستن این دوکشور به ائتلاف اقدامی انجام دهد.

راسموسن گفت، ممکن است تکمیل روند ملحق شدن دو کشور به ناتو «ماه ها» طول بکشد زیرا پارلمان های ۳۰ کشور عضو ناتو باید پروتکل الحاقی تصویب کنند.

این مقام سابق ناتو مدعی شد که در ماه هایی که روند عضویت دو کشور به ائتلاف بررسی می شود آنها ممکن است در معرض ارعاب و حتی تهدیدهای روسیه باشند به همین دلیل باید از امنیت دو کشور محافظت کنیم انگار که همین حالا هم عضو ناتو هستند.

دو کشور نوردیک به دلیل اقدامات روسیه در اوکراین به دنبال عضویت در ناتو هستند. عضویت در ناتو، تغییر کامل در سیاست های آنها در قبال کرملین خواهد بود. دو کشور سالها رویکردی خنثی در قبال روسیه داشتند.

روسیه بارها گفته که با گسترش ناتو مخالف است و این موضوع را یکی از دلایل حمله به اوکراین عنون کرده است.

کرملین همنین گفت عضویت استکهلم و هلسینکی در ناتو باعث خواهد شد که روسیه توازن جدیدی را در اوضاع منطقه ایجاد کند.

هنوز معلوم نیست که واکنش روسیه به عضویت دو کشور در ناتو چه خواهد بود.

ینس استولتنبرگ دبیرکل کنونی ناتو که ۳۰ عضو دارد و آمریکا نیز یکی از اعضای آن است، از عضویت سوئد و فنلاند در ائتلاف ناتو استقبال کرده است.

کشورهای عضو ناتو در مدت بررسی این درخواست باید ضمانت های امنیتی را به دو کشور بدهند. برای این که اصل ۵ ناتو در مورد سوئد و فنلاند نیز صدق کند اعظای این ضمانت نامه ها در طول تصویب تقاضای عضویت دو کشور از سوی پارلمان های کشورهای عضو ناتو ضروری است.

براساس ماده ۵ ناتو حمله به یک کشور عضو به مثابه حمله به همه کشورها است.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (۲ اسفندماه ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت می‌شناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیز در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند.

همزمان با ادامه جنگ در اوکراین، واکنش‌های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین المللی علیه روسیه در حال افزایش است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha