انتقال خون ایران از نظر فنی و سلامت مطابق استانداردهای جهانی است

اراک - ایرنا - مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: انتقال خون ایران از نظر فنی و سلامت مطابق استانداردهای جهانی است و باید ارائه خدمات نیز مطلوب و رضایت‌بخش باشد.

دکتر «مصطفی جمالی» روز یکشنبه در همایش خیرین انتقال خون استان مرکزی در اراک ، افزود: میانگین سنی جمعیت درحال افزایش است و همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماران سرطانی، پیوند و اعمال جراحی قلب روند افزایشی دارد که موجب می‌شود تا مصرف خون و فرآورده‌های خونی در مراکز درمانی نیز بالا برود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: ۷۰۰ تا ۸۰۰ تخت بستری  و بخش انکولوژی در استان مرکزی درحال اضافه شدن است بنابراین نیاز به خون به شدت احساس خواهد شد.

دکتر جمالی افزود: میانگین اهدای خون در دنیا از هر یک هزار نفر ، ۳۵ نفر است اما در ایران ۲۳ نفر از اهدای خون استقبال می‌کنند که رسیدن به جایگاه مطلوب در این بخش نیازمند فرهنگ‌سازی است.

وی اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته از هر یک هزار اهدای خون ۳۰ تا ۵۰ درصد مربوط به زنان است اما در ایران فقط پنج درصد را زنان شامل می شوند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: میزان اهدای خون کاهش یافته درحالی که مصرف خون و فرآورده‌های خونی افزایش پیدا کرده است.

دکتر جمالی افزود: باید خیلی سریع در حوزه امکانات انتقال خون و فرآورده‌های خونی اقدام صورت گیرد و از ظرفیت بانوان و جوانان در اهدای خون استفاده شود که در صورت وارد میدان نشدن این قشر، بخش انتقال خون بدون تردید دچار بحران خواهد شد.

وی اظهار داشت: مسؤلان بابد برای کمک به این مشکل اقدام کنند و از ظرفیت مردم نیز بهره بیشتری بگیرند زیرا هرجا از این ظرفیت استفاده شده، موفقیت حاصل شده است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: میزان تخت بستری، امکانات انتقال خون و نیروهای درمانی این حوزه در کشور کم است اما در اراک فاجعه است زیرا در این شهر، فقط یک مرکز انتقال خون وجود دارد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: اگر قرار است انتقال خون در ایران درحد کشورهای توسعه یافته باشد باید ۶۰ درصد میزان بودجه در این حوزه افزایش یابد.

وی اظهار داشت: در صورتی که ۲ اتوبوس اهدای خون در استان مرکزی خریداری شود می‌توان از اهالی روستاها برای اهدای خون کمک گرفت.

تشکیل مجمع خیرین انتقال خون استان مرکزی برای نخستین بار در کشور 

مدیرعامل مجمع خیرین سلامت کشور نیز افزود: مجمع خیرین انتقال خون در کشور برای نخستین بار در استان مرکزی تشکیل خواهد شد تا نیاز استان در این حوزه برطرف شود.

«محمدهادی ایازی» افزود: همچنین لازم است باشگاه اهدا کنندگان خون در استان مرکزی راه اندازی شود و با فراهم شدن زیرساخت عضوگیری برای باشگاه صورت گیرد.

وی اظهار داشت: استفاده از ظرفیت مردم در باشگاه اهداکنندگان می‌تواند نیاز استان مرکزی را تامین کند زیرا این مهم در تهران توانسته مشکلات را کاهش دهد.

مدیرعامل مجمع خیرین سلامت کشور گفت: راه اندازی واحد سیار در استان مرکزی نیز می‌تواند از خون اهالی روستا که در آب و هوای سالم زندگی می‌کنند برای بیماران استفاده کرد.

ایازی افزود: توسعه پایگاه ثابت انتقال خون جدید در استان مرکزی با توجه به نیاز بیماران بیمارستانی ضروری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha