به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر هانیه راجی بیان کرد: انواع آلایندهها در درازمدت میتواند باعث بروز بیماری آسم شود؛ زمانی که شدت آلایندههای هوا زیاد شود بیماری را تشدید کرده و حتی منجر به افزایش مراجعه به بیمارستان و بستری میشود.
وی افزود: در صورتی که میزان آلایندهها از حد مجاز بیشتر باشد در کوتاه مدت نیز در بروز بیماریهای تنفسی از جمله آسم موثر است اما گاهی تشدید علامت با تاخیر زمانی یک تا ۲ هفته نیز منجر به مراجعه به بیمارستان خواهد شد.
راجی ادامه داد: آسم یک بیماری شایع در دنیا است که شیوع آن در ایران رو به افزایش است و در کودکان ۱۰ تا ۱۲ درصد و بالغان هشت تا ۱۰ درصد است؛ متوسط آمار کشوری هشت و نیم درصد در بزرگسالان گزارش شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز بیان کرد: بر اساس یک مطالعه درخوزستان با توجه به شرایط زیست محیطی شیوع بیماری آسم از متوسط کشوری بالاتراست.
وی گفت: عوامل ژنتیکی و محیطی از جمله مسایل زیست محیطی آلودگی هوا، عوامل آلرژیک و گرده گیاهان، حشرات و حیوانات دست آموز در ظهور بیماری آسم نقش دارند.
راجی، در خصوص باورهای نادرست بیماری آسم توضیح داد: این بیماری با تنوع و شدت علایم در افراد متفاوت است؛ تنگی نفس، خس خس و سرفه از جمله علایم هستند.
این فوق تخصص ریه بیان کرد: بیماری آسم از درجه خفیف تا متوسط به راحتی و با درمان صحیح قابل کنترل است و این افراد میتوانند به زندگی معمول خود برگردند.
وی اضافه کرد: باور غلط اعتیاد پیدا کردن به داروهای استنشاقی بیماری آسم وجود دارد در صورتی که این بیماری التهابی مزمن است و ممکن است عود کند.
راجی گفت: برخی افراد آسم را بیماری محدود کننده فعالیتهای روزمره و ورزش میدانند که بستگی به پایبندی آنها به درمان دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازادامه داد: اگر این بیماری از نوع شدید نباشد و درمان به خوبی صورت گیرد هیچ محدودیتی در فعالیتهای روزمره و ورزشی وجود ندارد.
نظر شما