۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۱:۳۳
کد خبر: 84745620
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

روزنه دریا از جاذبه های گردشگری جزیره هرمز فرو ریخت

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۱:۳۳
کد خبر: 84745620
روزنه دریا از جاذبه های گردشگری جزیره هرمز فرو ریخت

قشم - ایرنا - سرپرست بخشداری هرمز بندرعباس از فرو ریختن روزنه دریا از جاذبه های گردشگری جزیره هرمز در اثر وقوع یک پدیده طبیعی خبر داد.

محمد زرنگاری شامگاه یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این سوال که آیا صخره روزنه دریا از جاذبه های گردشگری جزیره هرمز در اثر ایجاد کمپ های گردشگران روی این صخره فرو ریخته است، اظهار داشت: این صخره‌ که در ضلع جنوب شرقی جزیره‌ هرمز، در فاصله‌ یک کیلومتری ساحل لاک پشت‌ها و غار رنگین کمان قرار دارد،  در اثر رخ دادن یک پدیده طبیعی فرو ریخته و هیچ گونه دخالت انسانی در فرو ریختن آن دخیل نبوده است.

وی ادامه داد: این چشم انداز زیبای جزیره هرمز به دلیل تفاوت فرسایش پذیری مارن ها و سنگ آهک ها فرسوده شده و متاسفانه فرو ریخته است.

سرپرست بخشداری هرمز بندرعباس اضافه کرد: به دلیل ارتفاع زیاد و مناسب نبودن فضا در بالای این جاذبه گردشگری امکان برپایی کمپ و چادر از سوی گردشگران ورودی به جزیره هرمز بر روی این صخره وجود نداشته است که این صخره تو خالی نتواند وزن آنان را تحمل کرده و فرو بریزد.  

زرنگاری توضیح داد: این صخره در جایی قرار دارد که دریا در حال حرکت و پیشروی است و رفت و آمد آب و هجوم امواج به ساحل سنگی باعث فرسایش بخش های ضعیف تر روزنه دریا و فرو ریخت آن شده است.

روزنه‌ی دریا صخره‌ای بسیار بزرگ بود که به مرور زمان و در اثر فرسایش توسط آب، دایره‌ای در وسط آن ایجاد شده و چشم انداز دلپذیری از دریا را به نمایش گذاشته بود. انگار که تصویر ساحل زیبا و تمیز دریا را به وسیله‌ گِل، قاب گرفته باشند.

گردشگران ورودی به جزیره هرمز ساحل روزنه دریا را به ساحل محیط زیست، صخره روزنه دریا و روزنه دریای هرمز می شناختند.

جزیره هرمز آخرین برآمدگی از رشته کوه های زاگرس در جنوب ایران است که در دوران پیشین آن را جرون، زرون، اوگیریس قدیم، ارموز، هارموزیا، هرموز، ارموص و هرمزیا می نامیدند.

طول محیط جزیره بیضی شکل هرمز ۲۳ کیلومتر و مساحت آن ۴۲ کیلومتر مربع است، کوتاهترین فاصله جزیره هرمز تا شهر بندرعباس هشت کیلومتر، تا اسکله شهید حقانی ۱۸ کیلومتر و تا اسکله شهید ذاکری قشم ۱۹ کیلومتر است.

جمعیت ثابت جزیره هرمز ۶ هزار و ۴۰۰ نفر است که روزانه در فصل گردشگری تا ۱۰ هزار نفر گردشگر به این جزیره وارد می شوند.

منطقه خلیج فارس در حدود ۱۳۰ جزیره بزرگ و کوچک دارد که جزایر شمالی آن که همگی در مالکیت و حاکمیت ایران هستند کم و بیش مسکونی و آباد است، در حالیکه جزایر جنوب و شمال غرب که متعلق به کشورهای عربی اند غالبا مرجانی و سنگی و غیر مسکونی است.

این خلیج از موقعیت ژئوپلتیک، جغرافیای سیاسی و جایگاه مواصلاتی آن که بعد از فتوحات عثمانی ها بهترین مسیر تجارتی شرق و غرب بوده است.

خلیج فارس توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریاهای آزاد مرتبط است و از ویژگی های بارز خلیج فارس که آن را از سایر دریاهای مشابه، ممتاز و برتر کرده ذخایر سرشار دریایی، غذایی، گیاهی و نفت است.

جزایر ایرانی موجود در خلیج فارس را به دو دسته  «جزایر مسکونی»  و  «جزایر غیر مسکونی»  می توان تقسیم بندی کرد.

جزایر مسکونی خلیج فارس شامل جزایر هرمز، قشم، کیش، هنگام، لارک، لاوان، ابوموسی، هندرابی، تنب بزرگ، تنب کوچک، سیری، فرور بزرگ، جزیره فارسی، خارک و خارکو است.

جزایر غیر مسکونی خلیج فارس نیز شامل جزایر فرورگان، شیدور، عباسک، شیف، ام الکرم، نخیلو، جبرین، ام سیله - گرم، بونه، دارا، قبر ناخدا، خرو، مولیات، سه دندون، مُطاف، مُرغی، جزیره میر مُهَنّا و چراغی است.

در میان جزایری که نام برده شده بی شک جزیره قشم با وجود داشتن مساحتی در حدود هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع دارای اهمیتی بسیار است.

اما جزیره هرمز در تاریخ حکایتی دیگر و جایگاهی ویژه ای دارد، جزیره ای که لزوم شناسایی و بررسی محوطه ها و آثار باستانی آن با تاکید بر صنعت گردشگری به ویژه ظرفیت های گردشگری و دیدنی های آن در ۲ حوزه  «جاذبه های فرهنگی»  و  «جاذبه های طبیعی»  برای علاقمندان به  هنر، فرهنگ، تاریخ، آداب و روسم بومی سنتی، طبیعت، محیط زیست، تفریحات ورزشی، ساحلی و دریایی، پژوهشگران علوم زمین، محققان علوم جانور شناسی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

جاذبه های طبیعی جزیره هرمز

چشم اندازها و منابع تفریحی جزیره هرمز شامل آب سنگ های مرجانی در آب های ساحلی، جنگل های مانگرو، لاک پشت های دریایی، پرندگان آبزی، غارهای دریایی و کرانه های سنگی، پهنه های جزر و مدی، سواحل شنی - ماسه ای و ناهمواری های زمین شناختی است.

جاذبه های فرهنگی و تاریخی جزیره هرمز

در کنار ظرفیت های بالقوه طبیعی جزیره هرمز ویژگی های تاریخی و متنوعی بر غنای فعالیت گردشگری در این جزیره تاثیر گذار است و می تواند تکمیل کننده طبیعت گردی محسوب شود که قلعه تاریخی هرمز، برج گلک، قصر بی بی گل، خانه زعفرانی و زیارتگاه کوچک مولا در نزدیکی خانه زعفرانی که به گفته مردمان قدیمی این جزیره محل قدمگاه امیر المومنین علی علیه السلام است و برج تیر انداز، مکتب خانه  ها و ترنبک اشاره کرد.

هرمز پیش از این زیر نظر شهرستان قشم بود که با تصویب هیات وزیران بخش هرمز درپنجم اسفند ماه ۹۷ و ابلاغ آن در تاریخ هشتم اسفند ماه همان سال توسط معاون اول رییس جمهوری به شهرستان بندرعباس پیوست.

جزیره هرمز به دلیل برخورداری از سواحل صخره‌ای زیبا و وجود تنوع گسترده رنگی که زیبایی‌های بصری چشم نوازی را فراروی گردشگران قرار می‌دهد به جزیره رنگین کمانی خلیج فارس شهرت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha