به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی ساینس دیلی، یینگفنگ یائو و ژینگانگ ژائو استادان دانشگاه نانجینگ که این مطالعه را انجام دادند، امیدوار هستند که سیستمی را برای استفاده از خاک کره ماه و تشعشعات خورشیدی دو منبع بسیار مهم در سطح کره طراحی کنند.
این گروه از دانشمندان بعد از بررسی خاک کره ماه که ماموریت اکتشاف چانگ ای ۵ پی بردند که نمونه ها حاوی ترکیباتی شامل مواد غنی از آهن و تیتانیوم است و میتواند به عنوان کاتالیست با استفاده از نور خورشید و دی اکسید کربن برای تولید اکسیژن استفاده شود.
این گروه از محققان بر اساس مشاهدات خود راهبرد «فتوسنتز فرازمین» را پیشنهاد دادند. این سیستم از خاک کره ماه برای الکترولیز آب این کره و تبدیل بازدم فضایی به اکسیژن و هیدروژن با قدرت نور خورشید استفاده می کند. دی اکسید کربن ناشی از بازدم موجودات ساکن بر کره ماه نیز جمع شده و با هیدروژن ناشی از الکترولیز آب در زمان فرآیند هیدروژنسازی با استفاده از کاتالیست خاک ماه ترکیب می شود.
این فرآیند به تولید هیدروکربنهایی مانند متان منجر می شود که قابلیت استفاده به عنوان سوخت هم دارد. این راهبرد از هیچ انرژی بیرونی غیر از نور خورشید برای تولید مواد متنوعی مانند آب، اکسیژن و سوخت استفاده نمی کند و به گفته محققان زندگی روی کره ماه را ممکن خواهد کرد.
این گروه از پژوهشگران چینی به دنبال فرصتی برای آزمایش این سیستم در فضا در ماموریت های بعدی اکتشاف ماه هستند.
یائو گفت: ما از منابع زیستمحیطی در کره ماه برای کاهش محموله روی فضاپیما استفاده می کنیم و راهبرد ما سناریویی برای یافتن محیط زندگی پایدار فرازمین ارایه می دهد.
وی افزود: در حالیکه کارایی کاتالیستی خاک کره ماه از خاک کره زمین کمتر است، ما در حال سنجش رویکردهای مختلف و متفاوت برای بهبود طراحی راهبرد خود مانند ذوب خاک کره ماه به شکل نانوساختارهایی با آنتروپی بالا است که کاتالیستی بهتر خواهد بود.
دانشمندان پیشتر راهبردهای مختلف زیادی را برای زندگی در فراکره زمین پییشنهاد داده اند. اما بیشتر این راهبردها به منابع انرژی از زمین نیاز دارد.
نظر شما