۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۳:۵۵
کد خبر: 84746195
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ژاپن به تدریج واردات نفت روسیه را حذف می کند

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۳:۵۵
کد خبر: 84746195
ژاپن به تدریج واردات نفت روسیه را حذف می کند

تهران- ایرنا - «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن امروز دوشنبه به دنبال توافق ممنوعیت واردات نفت روسیه با کشورهای گروه ۷ پس از حمله مسکو به اوکراین اعلام کرد این کشور به تدریج واردات نفت روسیه را حذف می کند با این وجود در پروژه های نفت و گاز همچنان در این کشور باقی می ماند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «کیودو نیوز»ژاپن، کشورهای گروه ۷ روز گذشته در اجلاس مجازی خود برای تحت فشار گذاشتن بیشتر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با ممنوعیت واردات نفت از این کشور به رغم وابستگی زیاد برخی از اعضای این گروه از جمله ژاپن به سوخت این کشور، توافق کردند. 

برهمین اساس «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن  اعلام کرد که این کشور به تدریج واردات نفت روسیه را به کشورش حذف می کند. با این وجود به تاریخ مشخصی اشاره نکرد.

نخست وزیر ژاپن در مصاحبه با خبرنگاران با تکرار آنچه در نشست گروه ۷ گفته بود تاکید کرد:« برای کشوری که به واردات انرژی بسیار وابسته است، تصمیمی دشوار است. اما همکاری میان اعضای گروه ۷ در موقعیت کنونی مهمترین موضوع است.»

کیشیدا همچنین افزود: ما با درنظر گرفتن شرایط موجود گام به گام به سمت حذف تدریجی واردات نفت از روسیه پیش می رویم. با این حال این کشور در پروژه های نفت و گاز در روسیه همچنان باقی می ماند.

نخست وزیر ژاپن خاطرنشان کرد: درعین حالی که به دنبال متعادل کردن هزینه های زندگی و تخفیف و کاهش فشار هزینه ها بر مردم هستیم، وابستگی خود به انرژی روسیه را در واکنش به جنگ اوکراین کاهش می دهیم. 

از اواسط ماه آوریل هیچگونه واردات نفتی از روسیه به ژاپن انجام نشده است. حدود ۱.۹ میلیون بشکه نفت در ماه آوریل از روسیه به ژاپن فرستاده شد که در مقایسه با سال گذشته کاهش ۳۳ درصدی داشته است.

«هیروکازو ماتسونو» رئیس کابینه دولت ژاپن در کنفرانس خبری گفت لازم است ژاپن به منابع متنوع و گوناگون انرژی و کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی روسیه فکر کند و در زمان مناسب "هرگونه اقدامی" را از جمله استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و  هسته ای برای پایان دادن به این وضعیت انجام خواهد داد.

گفتنی است ژاپن به دنبال یافتن راه هایی برای از سرگیری فعالیت نیروگاه هسته ای خود می باشد که در سال ۲۰۱۱ با بحران هسته ای نیروگاه فوکوشیما متوقف شد. نخست وزیر ژاپن در این زمینه اعلام کرده است که این کشور با درنظر گرفتن شرایط ایمن، کار نیروگاه هسته ای خود را دوباره آغاز می کند. 

بحران اوکراین وابستگی انرژی و سوخت ژاپن به روسیه را برجسته کرد با وجود این توکیو به سرعت و بی وقفه با تحریم های اعمال شده از سوی گروه ۷ برای روسیه همراه  شد. 

آخرین ممنوعیت  واردات نفت،چرخشی در سیاست ژاپن  نسبت به روسیه را تائید می کند. ژاپن پیش تر گفته بود قطع فوری واردات نفت روسیه به این دلیل دشوار است که بر روی حدود ۳۳ میلیون بشکه نفت ژاپن از واردات کلی در سال ۲۰۲۱ حساب کرده بود.

سال گذشته روسیه پنجمین کشور بزرگ تامین کننده نفت خام و گاز مایع  برای ژاپن بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha