به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر الهام منوچهری روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما که در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد با بیان این که روز جهانی ماما بهانه ای است برای یاد و سپاس از زحمات عزیزانی که در سراسر جهان با تحمل لحظههای دشوار سبزی نگاهشان را تقدیم سیمای لطیف نوزادان میکنند، افزود: هم اینک ۳۲۰ دانشجوی رشته مامایی در مقاطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: از این میان دانشجویان افتخارآفرینی در زمینه ثبت اختراع، ترجمه کتاب، پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های معتبر تربیت شدهاند.
مدیر گروه مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد در خصوص خدمات آموزشی گروه مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: این دانشگاه در عرصه مامایی جزو پیشروان کشور است،
وی با بیان این که در دوران شیوع پاندمی کرونا، از خود گذشتهترین رده حرفهای، مربیان و اساتید بالینی بودند که برای انجام کارآموزی و تعلیم و تربیت دانشجویان، سلامت خود را به خطر انداختند، افزود: در گروه مامایی، استادی نداریم که در این دوران حد اقل یک بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا نشده باشد، با وجود اینکه برای کادر درمان، تجهیزات، پوشش محافظتی و حق شیفتهای کاری در مراکز کرونا وغیره فراهم بود اما کادر آموزشی بدون هیچ گونه تجهیزاتی به خدمت رسانی خود ادامه میدادند.
"صد سال پیشرفت و تعالی مامایی" شعار امسال روز جهانی ماما
ریاست دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد نیز در این مراسم با بیان این که سازمان جهانی بهداشت امسال را به عنوان "صد سال پیشرفت و تعالی مامایی" تعیین کرده است، گفت: چهار گام اساسی طی این صد سال انجام شده که سبب رشد و تعالی حوزه مامایی شده اولین گام آن دوره تجهیزات است که طی این دوره اتفاق خوشایندی در سرمها، داروها، آنتیبیوتیکها، زایمان از طریق سزارین و نیز افزایش عملکرد پزشکی اتفاق افتاد که باعث شد مرگ و میر مادران خیلی کاهش پیدا کند که پیامد این گام، پزشکی شدن مامایی بود یعنی زایمان به چه ترتیبی انجام و چه دارویی استفاده شود.
دکتر طاهره فتحی نجفی با بیان این که گام دوم رویکرد روحی روانی اجتماعی مادر است، افزود: در گام اول و طی سی سال اول این صدسال مامایی، آن چه فراموش شده بود روحیه زنان بود یعنی توجه به جسم بیشتر از توجه به روح بود که در گام دوم اتفاقی که افتاد این بود که علاوه بر سلامت جسمی مادر و جنین، سلامت روحی، روانی و شرایط اجتماعی مادر و هویت یک انسان مورد توجه و ارزیابی گرفت.
وی ادامه داد: پیامد این گام این بود که عملکرد ماما در جوامع جهانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و ماماها میتوانند ۱۵ نوع حمایت را در طی فرایند بارداری از قبل از بارداری تا بعد از زایمان به مادران ارائه بدهند که این از مهمترین پیامدهای چهل سال گذشته در پیشرفت مامایی است.
ریاست دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد گام سوم را رویگرد کل نگر خواند عنوان کرد: از حدود چهل سال قبل به بعد اتفاق دیگری که افتاد این بود که پیشرفت مامایی تنها منوط به استفاده از ابزار و توجه به سلامت جسم و روح مادر نیست بلکه باید رویکرد کل نگر به وجود بیاید که طی این رویکرد همه ماماها و همه انسانها یک میدان انرژی دارند و همه این میدانهای انرژی متصل به یک قدرت لایزال است و بایستی همه ماماهایی که میخواهند از مادر مراقبت کنند، مادر را از نظر تمام شرایط جسمی، روحی، روانی، اجتماعی، اعتقادی باورها و فرهنگ و غیره بپذیرد و با همان نیروی لایزال در اتصال این حلقههای کل نگر به یکدیگر، کمک کننده باشد.
وی افزود: پیامد این گام این بود که کرامت مادر با هر اعتقاد، نژاد و فرقهای که دارد بایستی در فرایند زایمان حفظ شود و وقتی کرامت مادر حفظ شود خواست او بر خواست پزشک و ماما ارجح میشود و اتفاق خوشایندی که میافتد این است که یک زایمان ایمن رخ میدهد که این اتفاق از چهل سال پیش به عنوان رنسانس مامایی شناخته شد است یعنی تمام تحولاتی که قبل از آن رخ داده در مقابل این رنسانس مامایی تقریبا هیچ است.
دکتر فتحی نجفی، گام چهارم را انسانی شدن زایمان و حفظ کرامت جنین عنوان کرد و ادامه داد: اتفاقی که طی دوره کرونا به بعد در دو سال و نیم اخیر به وجود آمد و یک جنبش و حرکت عظمی را در کل کشورهای توسعه یافته ایجاد کرد این است که علاوه بر حفظ کرامت و حفظ حقوق و خواست نیازهای مادر کرامت جنین هم حفظ شود.
وی با بیان این که پیامدی که این حفظ کرامت جنین میتواند داشته باشد این است که از سقطهای نا ایمن و غیرقانونی جلوگیری شود و قوانینی وضع شود که کرامت و حقوق جنین حفظ و رعایت شود، گفت: خیلی از کشورها در این زمینه در حال تدوین قوانینی هستند که در راستای سلامت جنین است و در واقع پدر و مادر را از حضانت کامل در می آورد چرا که ممکن است پدر و مادری به مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی اعتیاد داشته باشند و آنچه مشخص است این است که بایستی یک نفر حامی جنین باشد و شان و کرامت آن را حفظ کند که آن یک نفر حامی، قانون است.
این مسول افزود: در این زمینه یک جنبش خیلی بزرگی در کل دنیا اتفاق افتاده است که پیامد آن میتواند انسانی شدن زایمان را در بر داشته باشد و متعالی شدن حیطه مادری و حرفه مامایی میتواند منوط به عملیاتی شدن تمامی این موارد است.
در پایان این مراسم از ماماها و دانشجویان برتر رشته مامایی و پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد تقدیر شد.
این مراسم با حضور ماماها، دانشجویان، اساتید و مسوولان دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
نظر شما