مهدی دونده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کشور افغانستان از جمله مناطقی است که در طول سالیان گذشته درگیر شیوع انواع بیماریهای مختلف بوده و نیاز است که با هدف پایش بیشتر این بیماریها مسافران ورودی به ایران از سمت این کشور غربالگری ۱۰۰ درصدی شوند که با توجه به حجم بالای مسافران متردد در دوغارون، باید خدمات درمانی در این نقطه افزایش یابد.
وی ادامه داد: نتیجه مثبت آزمایشهای تشخیص طبی کرونا در این شهرستان مرزی طی ۱۰ روز اخیر نسبت به قبل از آن کاهش چشمگیری یافته است و این وضعیت در حالی است که میزان پایبندی شهروندان به شیوهنامههای بهداشتی به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است که این عادی انگاری جای نگرانی دارد.
فرماندار تایباد همچنین به واکسیناسیون جامعه هدف این شهرستان اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ۷۸ درصد جامعه هدف دز نخست، ۶۸ درصد دز دوم و ۴۱ درصد دز سوم واکسن کرونای خود را تزریق کرده اند و واکسیناسیون کرونای گروههای هدف همچنان ادامه دارد و نیز واکسیناسیون کرونای مادران باردار این شهرستان در حال انجام است و ۹۱ درصد دز اول، ۸۴ درصد دز دوم و ۴۶ درصد دز سوم واکسن خود را دریافت کرده اند.
دونده افزود: طی ماههای گذشته، بیش از ۹۰ درصد از کارکنان مشاغل پرخطر، که در گذرگاه مرزی دوغارون در حوزه های مختلف مشغول به فعالیت بوده اند علیه کرونا واکسینه شده اند.
وی ادامه داد: هم اکنون ۱۰ نفر از نیروهای کادر درمان و جمعیت هلال احمر این شهرستان در حوزه کرونا فعالیت دارند و مسافران افغانستانی تا رسیدن به کشور ما از طریق مرززمینی دوغارون در سه نقطه غربالگری کرونا می شوند.
فرماندار تایباد با بیان این که این شهرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد گفت: درصورتی که نتیجه آزمایش کرونای مسافران افغان مثبت شود تا ۲۱ روز اجازه ورود به ایران را ندارند و به کشور خود بازگردانده می شوند اما مسافرانی که در کشور افغانستان از سه مرکز معتبر درمانی این کشور مدارک معتبر مبنی بر منفی بودن نتیجه آزمایشهای مربوط به کرونا را در اختیار داشته باشند می توانند وارد ایران شوند.
دونده افزود: روزانه افزون بر هزار و ۵۰۰ مسافر خارجی و ایرانی در پایگاه مراقبت مرزی دوغارون تایباد به لحاظ انواع بیماریهای واگیردار غربالگری میشوند که این مسافران در قالب اجرای طرح مراقبت بهداشتی در بدو ورود به کشور در گذرگاه رسمی دوغارون توسط سه گروه از کادر درمان تایباد مورد آزمایش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: همه مسافران ورودی به دوغارون به لحاظ ابتلا به ۱۲ بیماری آزمایش و کنترل میشوند و علاوه بر نمونهگیری در معبر زمینی دوغارون، پایش و آزمایش کنترل بیماریهای واگیردار نیز در این مرز زمینی برای مسافران ورودی از افغانستان روزانه در حال انجام است.
فرماندار تایباد گفت: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بیماری سرخک در این مرز زمینی مشاهده نشده است و در صورتی که مسافران ورودی به ایران از سمت افغانستان علایم بیماری سرخک داشته باشند اجازه ورود به کشور به آنها داده نمی شود.
دونده افزود: ارائه گواهی مبنی بر نداشتن بیماری سرخک از سوی مسافران ورودی به سمت ایران از افغانستان قابل قبول نیست و آزمایشهای مرتبط با این بیماری در مرز دوغارون به صورت رایگان انجام می شود.
مرکز شهرستان مرزی و ۱۳۸ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
نظر شما