داوود گنجهای چهارشنبه - ۲۱ اردیبهشت- در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در واکنش به اظهارات آیت الله ابراهیم رییسی، رییس جمهور در موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ هزار تومانی و پرداخت یارانه مستقیم به اقشار نیازمند جامعه و مردم، تاکید کرد: این دولت باید نشان دهد که با دولت قبل یکی نیست. من به نیمه پر لیوان در اظهارات آقای رییسی نگاه میکنم.
این هنرمند و استاد عرصه موسیقی کشور ادامه داد: اعتماد سازی یک یا دو روزه به وجود نمیآید اما وقتی به مردم رسیدگی شود، معلوم است که عدالت اجرایی شده است. مردم از آقای رئیسی توقع راستگویی دارند. این اعتقاد نباید از بین برود. برای اعتمادسازی نیز باید دست به دامان هنر شد. هنر که نباشد، بدانید حکومت افول کرده است. یکی از این هنرها، هنر موسیقی است. صوت زیبای قرآن موسیقی است، باید به موسیقی در کشور بها داده شود و این یکی از راههایی است که اگر ظن بد به آن برداشته شود، میتواند زمینهساز اعتماد مردم شود.
وی با بیان اینکه اعتمادسازی کارسختی است، اظهار داشت: باید صبر کنیم تا نتیجه اقدامات آقای رییسی را ببینیم اما بنده از عملکرد ایشان راضی بوده و به روحیه خدمتگزاری او مطمئنم. من وابسته به کسی نیستم؛ هرچیزی که میگویم عین واقعیت است. این دولت در مسئله واکسن بسیار موثر و قوی عمل کرد و می بینیم که اکنون شرایط کرونا در کشور ما از کشورهای توسعهیافته به مراتب بهتر است.
گنجه ای تاکید کرد: اگر در فرایند یارانه نیز همین فرایند تکرار شود، مردم متوجه میشوند که دیگر این دولت نمیخواهد مانند گذشتگان بر سرشان کلاه بگذارد. باید این پول به دست فقرا و نیازمندان برسد و دیگر به جیب ثروتمندان نرود.
به گزارش ایرنا، از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا پایان سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان رانت از مابهالتفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و نرخ دلار در بازار آزاد بوده که به جیب عدهای واردکننده بزرگ و دلالان رفته است. دولت در چهار سال گذشته ۷۴.۳ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی خرج کرده است که اگر این منابع ارزی را به قیمت آزاد در بازار میفروخت، هزار و ۲۱۳ هزار میلیارد تومان نصیب دولت میشد. بنابراین اگر دولت به جای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات چند قلم کالای اساسی، درآمد فروش این منابع ارزی در بازار آزاد را به صورت نقدی به ۶۰ میلیون نفر از دهکهای کمدرآمد و متوسط جامعه پرداخت میکرد، در این چهار سال مجموعاً به هر یک از این افراد بیش از ۲۰ میلیون تومان یارانه رسیده بود که یارانه ماهانه هر یک از آنها در این سال ها به هر نفر نزدیک به ۴۰۰ هزار تومان میشد. یعنی به هر نفر از اقشار متوسط و کمدرآمد در ماه ۴۰۰ هزار تومان یارانه نقدی علاوه بر ارقام کنونی میرسید و یک خانوار چهار نفره کمدرآمد حداقل ماهانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان یارانه در چهار سال اخیر (مجموعا ۷۶.۸ میلیون تومان در ۴ سال برای یک خانوار ۴ نفره) علاوه بر یارانه ۴۵ هزار تومانی و یارانه معیشتی (بنزین) دریافت میکرد.
قطعاً با این رقم افزایش یارانه در سال های اخیر می توانست فقر مطلق را در کشور برای همیشه رفع کرد، اما اشتباه دولت قبل در اتخاذ روش سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی، هم سبب هدر رفتن منابع ارزی کشور شد و هم فاصله طبقاتی را به شدت افزایش داد. این در حالی است که حراج منابع ارزی کشور با نرخ ۴۲۰۰ تومانی در سالهای اخیر که با هدف جلوگیری از افزایش قیمت چند قلم کالای اساسی بود، به هدف خود نرسید و این کالاها با گرانی چند برابری هم مواجه شدند، بدون آن که به سفره اقشار کمدرآمد برسند.
نظر شما