به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ابوالفضل باقریفرد در همایش جامع کووید ۱۹ به گذشت بیش از ۹۰۰ روز از شیوع همهگیری کرونا و تقدیم ۲۰۰ شهید مدافع سلامت توسط جامعه پزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: شیوع کرونا دنیا و همه فعالیتها از جمله فعالیتهای آموزشی را تعطیل کرد ئاما اساتید و دانشجویان به تدریج به فعالیت برگشتند.
وی افزود: امروز همه دنیا معتقد است شیوع کووید ۱۹ آموزش پزشکی را با کمک فناوری های نو از جمله هوش مصنوعی، شبیهسازها و آموزش برخط متحول کرد.
معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش تخصصی و پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: آموزش ها که ابتدا خیلی ساده و با مشکلات همراه بود به تدریج تعاملی شد و تغییر کرد.
تکلیف ۲۰ ساله را یک ساله انجام دادیم
باقری فرد خاطرنشان کرد: در آموزش پزشکی از ۲۰ سال قبل تکلیف داشتیم که ۲۰ درصد آموزش را مجازی کنیم که حتی پنج درصد نیز محقق نشده بود، اما باوجود همه مسایل در دوران کرونا زیرساختهایی که توسعه آن شاید ۲۰ سال هم طول میکشید در مدت یک یا ۲ سال توسعه یافت.
وی مشکل اساسی را در آموزش مجازی برخط، آموزشهای مهارتی دانست و افزود: با کمک فناوریهای نوین از جمله بیمار مجازی cyber patient و فناوری های اِی آر ( واقعیت افزوده) و وی آر (واقعیت مجازی) حتی این آموزشها را مجازی کردیم، ضمن اینکه در دوران کرونا بیمارستان ها نیز بیشتر بیماران کرونایی را بستری می کردند و دانشجوها عرصه ای برای آموزش غیر از بیماران عفونی نداشتند اما این مشکل نیز با مدلهای ویدیویی حل شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حتی دانشگاه های مناطق محروم نیز از این فناوری ها استفاده کردند، آمورش مجازی عدالت آموزشی را نیز توسعه داد.
آموزشهای آینده ترکیبی خواهد بود
باقریفرد همچنین آموزش پزشکی در آینده را ترکیبی دانست و گفت: چالش اساسی ما در این زمینه باید زیرساخت ها و پشتیبانی است که باید توسط دولت فراهم شود تا بتوانیم آموزش برخطِ تعاملی را توسعه دهیم.
زیرساختهای بخش های مختلف حوزه بهداشت و درمان را تقویت کنیم
رییس سازمان نظام پزشکی نیز در این همایش به مشکلات ناشی از همه گیری کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: همانطور که از دوران دفاع مقدس درس گرفتیم باید از همه گیری کرونا هم درس بگیریم.
محمد رئیس زاده ادامه داد: باید زیرساخت های حوزه بهداشت و درمان و تحقیقات و همچنین روش های درمان و پیشگیری را برای مدیریت بهتر حوادث آینده تقویت کنیم.
وی یکی از ملزومات تقویت حوزه بهداشت و درمان را تقویت علمی پزشکان و برگزاری همایش ها و دوره های بازآموزی دانست و افزود: باید اشکالات و آسیب ها را احصا و تجارب را ثبت کنیم. افزایش مهارت جامعه پزشکی نیز در این زمینه مهم است.
رییس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: مهم ترین سرمایه پزشکان علم و توانمندی علمی و افزایش مهارت ها، بازآموزی ها و حرکت آنها به جلو از نظر علمی است.
رئیس زاده وظیفه سازمان نظام پزشکی را رصد وضعیت علمی پزشکان اعلام کرد و گفت: ضوابط بازآموزی ها و بسیاری قوانین دیگر از جمله ضوابط تمدید پروانه مطب باید علمی تر و نواقص رفع شود.
اولین همایش جامع کووید ۱۹ به همت سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ امروز (چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت) در سالن همایش های ایران مال آغاز به کار کرد و تا ۲۳ اردیبهشت با برگزاری ۱۴ پنل تخصصی با موضوعات مختلف کووید ۱۹ و تشخیص آزمایشگاهی، تازههای ویروسشناسی در کووید ۱۹، قصور پزشکی در دوران کرونا، کووید و پوست، بهروزرسانی درمانهای بستری و سرپایی بیماران مبتلا به کووید ۱۹، قلب و کووید ۱۹، عوارض نورولوژی کووید ۱۹، واکسیناسیون کووید ۱۹، تظاهرات گوارشی و کبدی کووید و پساکووید، کووید در اطفال، اختلالات غددی در بیماری کووید ۱۹، پیامدهای کووید در بارداری و نوزادی میزبان پزشکان در تخصص های مختلف است.
همزمان با برگزاری این همایش از شرکت های واکسن سازی ایرانی برکت، سیناژن، موسسه انیستیتو پاستور ایران، شرکت واکسن سازی فخرا، شرکت واکسن سازی نورا و موسسه واکسن سازی رازی تقدیر شد.
افزون بر این از خانواده شهدای سلامت شامل خانواده شهید محمود پویانی، خانواده شهید دکتر مجید شریفی نیا، شهید دکتر مهدی صالحی و خانواده شهید علی فعال بارو نیز تقدیر شد.
همزمان با این همایش اولین نمایشگاه تخصصی مدوفارم با حضور شرکت های دارویی و تولیدکنندگان و ارایه دهندگان تجهیزات و خدمات مورد نیاز پزشکی و بیمارستانی و حوزه سلامت در حال برگزاری است.
نظر شما