دکتر علی جنتی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به بدهی های دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سال های ۱۳۹۷، ۹۸ و ۹۹ ، اظهار داشت: حجم این بدهی ها مبلغی بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان را شامل می شود که بیشتر آن به شرکت های داروئی و تجهیزات پزشکی است.
وی وجود مشکلات مالی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز و سیستم سلامت آذربایجان شرقی را تایید و اضافه کرد: البته این مشکلات همواره طی سال های گذشته وجود داشته است که باید ضمن مدیرت هزینه، تدابیری اتخاذ شود تا به تدریج از بدهی ها پرداخت شود.
جنتی میزان بدهی دانشگاه علوم پزشکی به شرکت های داروئی و تجهیزات پزشکی را ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: البته همین رقم نیز دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شرکت های بیمه ای طلبکار است که هنوز منابع مالی تامین آن مشخص و پیش بینی نشده است.
وی بدهی به شرکت های پیمانکاری در اجرای پروژه های عمرانی بخش سلامت را از دیگر چالش های مالی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام و اضافه کرد: به عنوان مثال پروژه خوابگاه دخترانه تلاش که سال گذشته افتتاح شده و به عنوان بزرگ ترین مجتمع خوابگاهی دخترانه در سطح کشور مطرح است، با ۱۲۰ میلیارد تومان بدهی همراه است که هنوز پرداخت نشده است.
جنتی قرار گرفتن در شرایط مدیریت بحران به دلیل همه گیری ویروس کرونا طی دو سال گذشته را یکی از دلایل مهم مشکلات مالی دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله تبریز بیان کرد و افزود: باید توجه داشت که کرونا هزینه های بسیار سنگین و سرسام آوری به بخش سلامت تحمیل کرد که مجبور به هزینه کرد در این حوزه بودیم به طوری که در این مدت مصرف برخی داروها به صورت تصاعدی بالا رفت که تا پیش از این به ندرت مورد استفاده قرار می گرفتند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی تبریز این مجموعه را با تراز مثبت تحویل نگرفته است، گفت: متاسفانه در برخی محافل چنین مطرح می شود که مدیریت قبلی با تراز مثبت دانشگاه را تحویل داده است که اگر چنین باشد یا مدیران وقت اطلاعات درستی ندارند و یا در محاسبات خود دچار اشتباه شده اند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز هفته سلامت را فرصتی مهم و مغتنم برای جلب توجه افکار عمومی و مدیران ارشد استانی و ملی به موضوعه سلامت دانست و با بیان اینکه سرمایه گذاری در این حوزه مهم و تاثیرگذار به هیچ عنوان هزینه کرد نیست، یادآور شد: باید توجه داشت که نظام سلامت نه تنها در توسعه پایدار نقش محوری و اصلی دارد بلکه این حوزه در مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز نقش کلیدی و تعین کننده دارد.
جنتی، انسان سالم را اساس توسعه پایدار دانست و گفت: بر همین اساس این بخش نیازمند توجه بیشتر مسئولان است که متاسفانه در پاره ای از موارد مشاده می شود که چنین توجهی به بخش سلامت جامعه نمی شود.
وی حمایت از رویکردهای سلامت محور را رسالت مهم و اصلی معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی دانست و افزود: بر همین اساس سرمایه گذاری در زمینه های غربالگری، پیشگیری و مراقبت جزو رئوس و محورهای فعالیت این معاونت می باشد.
جنتی از دانشگاه علوم پزشکی به عنوان سازمانی تخصصی و خدماتی یاد کرد که از دورافتاده ترین نقاط روستایی در قالب خانه های بهداشت تا تخصصی ترین خدمات در مراکز شهری ارایه خدمت می کند و با برخورداری از ده ها آزمایشگاه، مراکز درمانی و تحقیقاتی، پژوهشی، پارک های علم و فناوری، تحقیقات داروئی و تجهیزات پزشکی و حوزه های مختلف آموزشی برای توسعه نظام سلامت جامعه کوشش می کند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد حوزه درمان و بستری آذربایجان شرقی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز تعلق دارد، اظهار داشت: این دانشگاه با داشتن تعداد هفت معاونت تخصصی و یک معاونت نیروی انسانی هم در زمینه خدماتی و هم در حوزه نظارتی رسالت های بسیار مهم و سنگینی برای توسعه سلامت استان بر عهده دارد.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مرکز آذربایجان شرقی با داشتن حدود ۹ هزار دانشجو در ۲۰۰ رشته تحصیلی و ۳۳ واحد آموزشی جزو دانشگاه های برتر کشور به شمار می رود و در حال حاضر ۱۹۰ دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۸۷۵ عضو هیات علمی دارد و با برخورداری از ۳۰ مرکز تحقیقاتی تاکنون حدود ۱۰ هزار طرح تحقیقاتی را به جامعه علمی ارایه کرده است.
۱۳ مرکز آموزشی و درمانی، ۳۰ مرکز تحقیقاتی، توسعه و رشد فناوری و تعداد ۱۹ شبکه بهداشت از جمله امکانات دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.
نظر شما