به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، "علیاکبر محرابیان" وزیر نیرو و رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ارمنستان پیش از ظهر امروز با "هاکوب سیمیدیان" وزیر محیط زیست ارمنستان در خصوص موضوعات مهم حوزه آب و محیط زیست دیدار و گفتوگو کردند.
وزیر نیرو در این دیدار با اشاره به وضعیت کنترل کرونا در ایران خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران با وجود موانع تحریمهای استکباری، در مدیریت کرونا بسیار موفق عمل کرد به طوری که امروز تلفات کرونا در کشور ما به ۲ الی ۳ نفر رسیده است و دولت سیزدهم در این زمینه برای ارائه خدمات به ارمنستان اعلام آمادگی میکند.
رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ارمنستان با اشاره به سوابق همکاریها و تعاملات دو کشور اظهار کرد: هفدهمین کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان باید محل توسعه ظرفیت و افزایش همکاریها بوده و نقش راهبردی در روابط دو کشور داشته و نقطه عطفی در موضوعهای مختلف بهویژه آب و محیط زیست به وجود آورد.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت صادرات خدمات فنی مهندسی بهویژه در حوزه آب نیز میتواند برای ارمنستان موثر باشد، گفت: ایران سومین کشور بزرگ سد ساز جهان است و حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات سدهای برقآبی در مدار بهرهبرداری دارد تا جایی که توانستهایم خدمات فنی مهندسی در حوزه آب را به کشورهای متعددی مانند تاجیکستان، روسیه و ایتالیاییها صادر کنیم.
در ادامه "هاکوب سیمیدیان" وزیر محیط زیست ارمنستان با اشاره به سوابق همکاری تهران و ایروان در حوزههای مختلف از برگزاری هفدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بین دو کشور اظهار خرسندی کرد و گفت: امضای این یادداشت تفاهم کمیسیون مذکور مصادف با سیامین سالگرد شروع همکاری دو کشور است.
به گفته وی، باید همکاری در حوزه محیط زیست بهویژه در بخش سد سازی، مدیریت منابع آب، مناطق حفاظت شده و بخشهای مختلف زیست محیطی را توسعه دهیم.
وزیر محیط زیست ارمنستان با اشاره به چالشهای رودخانه مشترک مرزی (ارس)، اظهار کرد: طی دو ماه اخیر فعالیتهای مختلفی در این حوزه انجام و گزارشهای از طرق دیپلماتیک ارائه شده و ارمنستان در این زمینه آمادگی کامل برای حل مسائل را دارد.
وی با اشاره به اهمیت ویژه کیفیت آب، پیشنهاد احیای کارگروه نمونهبرداری مشترک برای آب را ارائه و اضافه کرد: نتایج نمونهبرداریها باید مبادله شود تا به یک استاندارد واحد دست یابیم.
دو طرف در خصوص چالشهای آلودگی آبهای سطحی توافق کردند با تشکیل یک کارگروه مشترک، اقدامهای اجرایی برای تهیه نقشه راه، جزئیات و زمانبندی حل مشکل تخلیه آلودگیها در رودخانه مرزی (ارس) را آغاز کنند.
نظر شما