به گزارش ایرنا، مهران فاطمی در نشست شورای فرهنگی عمومی استان یزد در خصوص رویکرد دستگاه های استان در ارتباط با مقوله حجاب و عفاف اظهار داشت: در قرارگاه ایجاد شده از سوی وزارت کشور در گام نخست باید یک وحدت رویه گفتمانی و عملیاتی با رویکرد توسعه فعالیت های ایجابی و ترویجی متناسب با شرایط استان اتخاذ شود.
وی با تاکید بر فعال سازی تشکل های مردم نهاد در حوزه حجاب و عفاف نقش کمیته های آموزش با مسئولیت آموزش و پرورش و کمیته اندیشه ورزی با عضوی نخبگان دانشگاهی و فرهنگی را در این زمینه بسیار مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: در طول سال های گذشته دستورالعمل و آیین نامه های متعددی در خصوص موضوع حجاب و عفاف وجود داشته اما پراکنده کاری و موازی کاری مانع از بهره گیری مناسب از این ظرفیتها شده است، بنابر این هماهنگی میان کمیتههای مختلف قرارگاه حجاب و عفاف باید بر عهده ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر باشد تا با انسجام بخشی میان بخشهای مختلف مانع از موازی کار در این زمینه شود.
فاطمی همچنین با تاکید بر اقناع سازی در جامعه در خصوص طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها و اصلاح نرخ ارز گفت: سخنان رییس جمهور و معاون اول رییس جمهور و همزمان با آن واریز یارانه و کمک معیشتی برای شهروندان حسن نیت دولت را در اجرای این طرح نشان داد و بدون شک منافع اجرای آن در بلندمدت برای مردم بیشتر آشکار می شود.
استاندار یزد تصریح کرد: واقعی شدن قیمت کالاها باعث شکلگیری فضای رقابتی در ارائه محصولات با کیفیت می شود و در این زمینه سامانه هایی برای رسیدگی به سوال ها و درخواست های شهروندانی که یارانه و کمک معیشتی برای آنان واریز نشده، پیش بینی شده است و کسانی نیز که درخواست هایی در این زمینه دارند به مدت سه ماه مهلت برای ثبت نام برای آنان پیش بینی شده است.
فاطمی با اعلام تشدید نظارت و بازرسی ها از انبارها، فروشگاه ها و اصناف مختلف افزود: ۲۰۰ بازرس به صورت مستمر در استان در قالب سه مانور بر فعالیت اصناف نظار کردند که این روند ادامه داد و تبیین برنامه دولت برای اقشار مختلف در اجرای این طرح نیز از سوی مسئولان به صورت منظم انجام می شود.
رییس شورای فرهنگی عمومی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد نیز در این نشست آسیب های موجود در جامعه در ارتباط با فرهنگ حجاب و عفاف را حاصل یک قرن اجرای برنامه از سوی غرب دانست و گفت: جهان غرب زندگی را از دریچه لذت و پیشرفت مادی نگاه می کند و اسلام در تقابل با این نگاه است به همین دلیل از یکصد سال گذشته غربی سازی جوامع اسلامی در دستور کار آنان بوده است.
آیت الله محمدرضا ناصری یزدی افزود: غرب می خواهد که جامعه ما درگیر عقب ماندگی، فساد و فحشا شود اما هنوز هم در جامعه ما با وجود تبلیغات و برنامه های مسموم آنان، دین حرف اول را می زند، بنابر این هم اکنون که در حکومت ما دین محور همه چیز است ، احکام اسلامی نیز باید در جامعه زنده باشد.
وی با تاکید بر رعایت فرهنگ عفاف و حجاب در تمامی ادارات ، بیمارستان ها و بخش خصوصی ، نبود پوشاک متناسب با فرهنگ اسلامی را از مسائلی دانست که باعث اجبار برخی از شهروندان به استفاده از لباس های نامناسب می شود و بر برنامه ریزی بیشتر برای ساماندهی این بخش تاکید کرد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در این نشست گفت: بر اساس بررسی و پیمایش های میدانی که صورت گرفته ، در برخی مناطق کشور بدحجابی و بی حجابی به صورت باندی و برنامه ریزی شده ترویج شده است .
علی اکبر عزیزی ادامه داد: در ۱۲ اردیبهشت ماه قرارگاه عفاف و حجاب بر اساس ابلاغ وزارت کشور در استان تشکیل شد و برنامه ریزی برای کمیته های ۶ گانه این قرارگاه صورت گرفته که عمده اهداف و برنامه های این قرارگاه در زمینه اندیشه ورزی و فرهنگ سازی است.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: برنامه ریزی در حوزه زنان و پیرامون موضوع حجاب و عفاف باید با حضور این قشر، روان شناسان و جامعه شناسان صورت گیرد و با گفتمان سازی و اقناع، اقدامات اثرگذاری در این زمینه انجام شود.
محمدرضا دشتی اردکانی همچنین در خصوص اجرای طرح مردمی سازی و عادلانه سازی توزیع یارانه ها نیز گفت: عرصه اقتصادی آخرین سنگر دشمن برای فشار به نظام است و دولت آقای رئیسی در اجرای این قانون که از دولت های گذشته روی زمین مانده بود ، شجاعت زیادی به خرج داد و با همراهمی مردم و عبور از این مرحله، آینده بسیار روشنی در حوزه اقتصادی مقابل روی جامعه قرار دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان یزد نیز در این نشست گفت: اجرای طرح زیست عفیفانه از سوی وزارت کشور به استان ها ابلاغ شده است و موضوع عفت عمومی نه تنها یک واجب شخصی که یک امر اجتماعی است.
احسان عابدی افزود: ترویج گفتمان سازی فرهنگ عفاف و حجاب با رویکرد زیست عفیفانه به منظور تامین آرامش خانواده ها امری ضروری است و یکی از راهکارهای مهم رسیدن به این هدف تحول در طراحی مد و لباس و دسترس پذیر کردن پوشاک مناسب و متناسب با زیست عفیفانه است.
در ادامه این نشست سایر اعضای شورای فرهنگ عمومی استان یزد، دیدگاه های خود را در خصوص تقویت و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه بیان کردند.
نظر شما