۹۸ درصد مکمل‌های دارویی توسط ۱۰۰ شرکت‌ در داخل کشور تولید می‌شود

مشهد- ایرنا- رییس سندیکای مکمل‌های دارویی گفت: ۹۸ درصد مکمل‌های دارویی توسط ۱۰۰ شرکت‌ تولیدکننده در داخل کشور تولید می‌شود، در حالی که قبل از ایجاد این نهاد ۹۵ درصد مکمل‌های اطفال، زنان، مردان، سالمندان و دیگر گروه‌ها وارداتی بود.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، دکتر عباس کبریایی‌زاده  پنجشنبه شب در مجمع عمومی انجمن داروسازان ایران که به میزبانی انجمن داروسازان خراسان رضوی در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با تاکید بر اینکه برآورد تولید مکمل‌ها امسال ۱۵۰ هزار میلیارد ریال است، افزود: اگر قیمت‌گذاری‌ها به‌صورت کارشناسی انجام شود نرخ‌های بالا به بهانه تغییر نرخ ارز مشاهده نخواهد شد.

وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات در خصوص کیفیت، کنترل کیفیت و بسته‌بندی مکمل‌ها مشاهده شده و می‌توان با مدیریت درست نارضایتی‌های موجود را برطرف کرد و اجازه سودجویی بیش از این را به سودجویان نداد.

رییس سندیکای مکمل‌های دارویی با بیان این که مشکلات زیادی در نظام دارویی داریم که ریشه در علم سیاست‌گذاری دارد ادامه داد: با توجه به این که دانشمند به اندازه کافی داریم، اگر به سمت و سویشان برویم بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

دکتر کبریایی‌زاده افزود: زنجیره تامین دارو باید باز باشد و در کنار آن پوشش‌ها هم به‌صورت تفکیک شده باشد، اما این علم به‌خوبی استفاده نمی‌شود و موجب نارضایتی تمامی اعضای زنجیره که شامل بیمار، داروساز، شرکت تولیدکننده و انجمن مربوطه شده است.

تجویز و مصرف منطقی دارو باید در دستور کار قرار بگیرد

مدیرکل دفتر نظارت‌ و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌ محور سازمان غذا و دارو نیز در این همایش گفت: باید طریق تجویز و مصرف منطقی دارو در دستور کار قرار بگیرد تا با کمبود دارو در آینده روبه‌رو نشویم و داروخانه‌ها نیز خدمت محور حرکت‌ کنند.

دکتر نوشین محمدحسینی با اشاره به اینکه در ترکیه با وجود اینکه توان مالی مردم کمتر است، اما قیمت دارو ۱۰ برابر کشور ماست تا از زیاده روی در مصرف دارو جلوگیری شود، افزود: در ترکیه برای تقسیم داروخانه‌ها در سطح کشور قانونی در نظر گرفته شده است که دانشجویان فارغ‌التحصیل سال ۲۰۱۲ به بعد باید برای تاسیس داروخانه به مناطق محروم بروند.

وی ادامه داد: داروخانه‌ها باید در مسیر ارائه خدمت سلامت در فضای داروخانه‌ای ورود پیدا کنند.

مدیرکل دفتر نظارت‌ و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌ محور سازمان غذا و دارو بیان کرد: معتقدیم که می‌توان با ایجاد یک صندوق قرض‌الحسنه در انجمن داروسازان ایران بسته‌ها و تسهیلات حمایتی را در اختیار داروسازان جوان قرار داد تا ضمن راه‌اندازی یک داروخانه بتوانند در زمینه پژوهش و تحقیقات در حوزه دارو هم ورود پیدا کرده و نسبت به تولید متناسب‌ترین محصولات موردنیاز جامعه اقدام کنند و در این زمینه وزارتخانه هم حمایت لازم را در این گروه خواهد داشت.

مهارت‌افزایی بزرگترین آسیب کرویکلوم آموزشی دانشجویان داروسازی است

رییس شورای آموزشی داروسازی و تخصصی سازمان غذاو دارو نیز در این همایش گفت: فشار زیادی در حوزه‌ بازنگری کرویکلوم صورت گرفته و بزرگترین آسیب آن آموزش مهارت‌افزایی به دانشجویان داروسازی است.

دکتر غلامرضا اصغری افزود: بازنگری کرویکلوم آموزشی هم در فرهنگستان انجام‌ شده‌ و امیدواریم که افزایش ظرفیت نداشته باشیم، چرا که نسبت داروساز به جمعیت مطلوب است.

وی ادامه داد: حدود ۲۳ دانشکده داروسازی در سطح کشور فعال است و کمتر از ۱۰ هزار دانشجو در این رشته‌ فعالیت می‌کنند.

رییس شورای آموزشی داروسازی و تخصصی سازمان غذاو دارو با بیان اینکه توانمندی‌های مهارتی دانشجویان باید تقویت شود، اظهار کرد: در مسیر بازار سه تحلیل مراقبت‌های دارویی، فناوری دارویی و توصیه علوم دارویی وجود دارد و به همین دلیل باید تغییرات در واحدهای درسی دیده شده‌ است تا بتوان نیاز جامعه را مرتفع کرد.

دکتر اصغری با ذکر این نکته که مهارت‌های دانشجویان در آزمون جامع داروسازی سنجیده می‌شود، تاکید کرد: آزمون جامع داروسازی برای مهارت‌افزایی دانشجویان در نظر گرفته شده‌ است و بعد از این آزمون پایه دانشجویان وارد مرحله کارورزی شوند.

پزشک و داروساز در کنار هم و در مسیر درمان بیماران تلاش می‌کنند

رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: پزشک و داروساز در کنار هم و در مسیر درمان بیماران تلاش می‌کنند و اینگونه نیست که بگوییم این دو گروه زحمتکش جدای از هم هستند.

دکتر محمد رئیس‌زاده افزود: به رغم همه چالش‌های موجود باید قدر جامعه داروساز و تلاش‌های ۴۳ ساله این قشر زحمتکش را و از زمان پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تاکنون بدانیم و از این اصل بسیار مهم نباید غافل شد.

وی ادامه داد: متاسفانه از ظرفیت جامعه داروسازان که سرمایه بسیار بزرگ به شمار می‌روند آنگونه که باید استفاده نشده و معتقدیم که باید هویت و شانیت داروسازان به عنوان یک حبیب طبیب و کیمیاگر حفظ شده و این جایگاه آنگونه که باید معرفی گردد.

رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد: در نامه‌ای که در ۲۷ فروردین ماه امسال در جلسه با رییس جمهور به حجت‌الاسلام رییسی داده شد موضوع تعرفه خدمات تشخیصی، درمانی و دارویی مطرح گردید که در این خصوص دستورات لازم از سوی رییس جمهور به سخنگوی دولت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داده شد که کمبودهای موجود در این حوزه در سال ۱۴۰۱ جبران شود.

دکتر رئیس‌زاده اضافه کرد: یکی از گلایه‌ها در خصوص تاخیر ۶ ماهه پس از ابلاغ تعرفه جدید دارو بوده و اینکه چرا تعرفه‌ای که ۲۳ آبان سال گذشته معین شده پس از گذشت ۶ ماه هنوز ابلاغ نشده است و مسئولان مربوطه باید در این خصوص پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر افزایش رشته‌های تخصصی داروسازی بوده، اما باید در خصوص ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی مناسبی صورت پذیرد تا با افزایش‌ دانشکده‌های غیردولتی کنترل دانشجویان و فارغ‌التحصیلان از دست خارج نشود و با معضل بیکاری تحصیل‌کرده‌های رشته‌های مختلف اط جمله داروسازی مواجه نباشیم.

رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور بیان کرد: داروساز ایرانی بسیار توانمند و داروی ایرانی بسیار باکیفیت بوده، اما در حوزه صادرات دارو به کشورهای مختلف از جمله کشورهای آفریقایی گام موثری برداشته است و برای صادرات داروی داخلی به دیگر کشورها نیازمند یک عزم ملی هستیم.

دکتر رئیس‌زاده  تصریح کرد: باید بازار دارو به سمت صادرات برون‌مرزی سوق یابد و سازمان نظام پزشکی کشور هم در این خصوص حمایت لازم را خواهد داشت.

همایش مجمع داروسازان ایران به میزبانی انجمن داروسازان خراسان رضوی به مدت یک روز در مشهد برگزار شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha