**امیر قطر از استقبال و مهماننوازی ایران تشکر کرد
«تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر بامداد امروز (جمعه) در پیامی در توییتر از استقبال و مهماننوازی ایران تشکر کرد.
امیر قطر در توئیتی نوشت: از جناب آقای ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به دلیل استقبال و مهماننوازی گرم در سفر امروزم (پنجشنبه) به تهران تشکر میکنم.
وی در ادامه نوشته است: این سفر شامل گفت وگو با ایشان در جنبه های حمایت از همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف بود.
شیخ تمیم بن حمد آل ثانی اضافه کرده است: در این سفر همچنین راههای ارتقای امنیت و ثبات منطقه را در سایه تحولات منطقهای و بینالمللی مورد بررسی قرار دادیم.
«شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر که در راس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران سفر کرد، ظهر پنجشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱)به طور رسمی از سوی آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور در مجموعه سعدآباد مورد استقبال قرار گرفت.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک با تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر گفت : در مذاکراتی که امروز با امیر قطر داشتیم علاوه بر تاکید بر گسترش روابط بین ایران و قطر در حوزههای سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گردشگری و انرژی تاکید شد که سرمایه گذاریهای مشترکی بین دو کشور انجام شود و توسعه و گسترش روابط دو کشور مورد تاکید ما بود.
امیر قطر نیز گفت که روابط تهران و دوحه روابطی مستحکم و استوار و مبتنی بر حسن همجواری است. سفر اخیر آقای رئیس جمهور رئیسی به قطر یک بسیار مهمی بود و و عامل تقویت روابط دو کشور به شمار میآید.
**بورل: مذاکرات هسته ای ایران به زودی از سرگرفته می شود
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دنبال سفر انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا به ایران، اعلام کرد که مذاکرات هسته ای ایران به زودی از سر گرفته می شود.
بورل پس از بازگشت مورا به بروکسل گفت که (پنجره) مذاکرات متوقف شده هسته ای ایران "دوباره باز شده است".
وی پیش از نشست سران گروه 7در آلمان، اظهار داشت: مذاکرات متوقف شده بود و به زودی از سرگرفته می شود.
به گفته وی، یک چشم انداز برای رسیدن به توافق نهایی وجود دارد.
مورا دیروز (پنجشنبه) پس از رایزنی با علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین، به بروکسل بازگشت.
مورا به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات برجام در اتحادیه اروپا در روزهای اخیر برای بهره برداری از آخرین فرصت برای نجات این پیمان، به تهران سفر کرد. این برای دومین بار از زمان تنفس در مذاکرات وین است که مورا به تهران سفر می کند.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
توافق هسته ای ایران و1+5 پس ازمذاکرات طولانی در سال 1394 بدست آمد، ولی دولت آمریکا در سال 2018 از آن خارج شد. پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا این مذاکرات بین ایران و 5 کشور دیگر عضو این توافق آغاز شد.
**مقام فرانسوی: بازگشت به برجام سودمند است
یک مقام دیپلماتیک فرانسه گفته است که بازگشت به توافق هسته ای "برجام "، هنوز سودمند است، هر چند این وضع همیشه ادامه نخواهد یافت واحتمال دگرگونی شرایط سیاسی وجود دارد.
این منبع دیپلماتیک فرانسوی با انداختن سایه ابهام بیشتر بردستیابی به توافق، از بین رفتن فوری اختلافات ایالات متحده و ایران بر سر توافق هسته ای را بعید دانست و افزود: احتمال اندکی در باره موافقت واشنگتن با حذف سریع نیروی نخبه امنیتی ایران (سپاه) از فهرست سازمان های تروریستی خارجی وجود دارد.
ایالات متحده آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ برغم پایبندی ایران به توافق هسته ای از این مذاکرات خارج شد و علاوه برآن تحریم های جدیدی را نیز علیه ایران وضع کرد، تحریم ها و اقداماتی که با محکومیت شدید سایر کشورهای عضو این توافق از جمله هم پیمانان آمریکا مواجه شد.
این مقام فرانسه افزود:مذاکرات به بن بست رسیده و من نسبت به حل و فصل سریع این مسئله امیدوار نیستم. به نظر من ایران با بازی کردن با زمان، مرتکب اشتباه می شود و تصور می کند که اوضاع همچنان ثابت و بدون دگرگونی باقی خواهد ماند، چنین پیمانی را نمی شود برای همیشه بدون تغییر باقی گذاشت.
این خبرگزاری که معمولا خبرهای ضد ایرانی با اهداف خاص منتشر می کند، افزود: مذاکرات احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ "برجام" از ماه مارس (اسفند ماه) به این سو عمدتا به علت پافشاری تهران بر حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست نهادهای تروریستی، متوقف شده، هر چند تا آن هنگام در مورد اهداف اصلی این پیمان برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران در برابر لغو تحریم های اقتصادی، توافق اساسی وجود داشته است.
دونالدترامپ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده در ۲۰۱۸ از این پیمان خارج شد.
این مقام افزود که مسئله هسته ای ایران در نشست روز شنبه وزیران امور خارجه گروه هفت در شمال آلمان بررسی خواهد شد.
انریکه مورا هماهنگ کننده مذاکرات برجام در اتحادیه اروپا در روزهای اخیر برای بهره برداری از آخرین فرصت برای نجات این پیمان، به تهران سفر کرد.
**همیشه پای آمریکا در میان است/ شواهد جدیدی از فعالیتهای بیولوژیک نظامی ایالات متحده در اوکراین
دیمیتری پولیانسکی معاون سفیر نماینده سازمان ملل گفت که روسیه روز جمعه شواهد جدیدی از فعالیتهای بیولوژیک نظامی آمریکا در اوکراین را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد.
این دیپلمات روس گفت: ما خواستار تشکیل جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل شدیم تا شواهد جدیدی در مورد برنامههای بیولوژیک نظامی آمریکا در آزمایشگاههای بیولوژیکی اوکراین ارائه کنیم. این جلسه برای ساعت ۱۰ صبح (به وقت نیویورک) روز جمعه مورخ ۱۳ ماه مه (۲۳ اردیبهشت) برگزار خواهد شد.
پیش از این سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه گفته بود که باید درخصوص فعالیت آزمایشگاههای بیولوژیک اوکراین تحقیقات صورت گیرد.
همچنین نیکولای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه در کنفرانسی درباره مسائل امنیتی در جنوب روسیه گفت که آمریکا از خاک اوکراین برای آزمایش سلاحهای میکروبی استفاده میکند.
پاتروشف تاکید کرد که این موضوع به ویژه در شرایطی مهم است که ایالات متحده آزمایشگاههای بیولوژیکی خود را در سراسر جهان از جمله برخی از آنها در نزدیکی مرزهای روسیه ایجاد کرده است.
همچنین ایگور کریلوف رئیس نیروهای حفاظت از تشعشع، مواد شیمیایی و بیولوژیکی روسیه روز چهارشنبه گفت:تولیدکنندگان مشهور واکسن کرونا از جمله شرکتهای فایزر و مدرنا در فعالیتهای نظامی و بیولوژیکی آمریکا در اوکراین مشارکت داشتند.
وی گفت: شرکتهای دارویی در اوکراین آزمایشهای خود را بدون نظارت و استانداردهای بینالمللی انجام میدهند. شرکتهای دارویی آمریکایی با استفاده از خاک اوکراین در حال کشف داروهای جدید هستند ولی هزینه تحقیقات انجام شده در اوکراین به مراتب کمتر از سایر نقاط جهان است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
**وزیر اقتصاد آلمان: برای تحریم گاز روسیه آماده نیستیم
رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان پنجشنبه شب گفت که آلمان هنوز برای تحریم کامل گاز روسیه آماده نیست و برلین پیش از انجام چنین کاری باید کارهای زیادی انجام دهد.
هابک افزود که ممنوعیت زودهنگام واردات گاز از روسیه میتواند باعث افزایش قیمتها در بازارهای جهانی شده و احتمالاً در زنجیره تامین کالا اختلال ایجاد کند.
وزیر اقتصاد آلمان خاطرنشان کرد: ما باید زیرساختها را سریعتر بسازیم تا بتوانیم منابع جایگزین نفت و گاز روسیه را وارد کنیم.
جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که طرح اتحادیه اروپا برای تحریم واردات نفت از روسیه میتواند به افزایش قیمت جهانی این محصول منجر شود، اما واشنگتن مصمم به همکاری با اروپا برای اطمینان از عرضه کافی نفت است.
آلمان در ماه جاری اعلام کرد آماده است تا به شکل فوری و اضطراری از تحریمهای اتحادیه اروپا برای خرید نفت از مسکو پشتیبانی کند.
قطع خرید نفت روسیه احتمالا آسانتر از کاهش وابستگی اروپا به گاز طبیعی روسیه است. مسکو از اتحادیه اروپا خواسته بود تا پرداخت گاز را به روبل انجام دهند که از سوی اتحادیه اروپا رد شد.
در ماه جاری مسکو عرضه گاز خود به لهستان و بلغارستان را قطع کرد.
گاز روسیه سال گذشته ۵۵ درصد از واردات آلمان را به خود اختصاص داد و برلین برای باز کردن روابط تجاری که منتقدان میگویند به تامین مالی جنگ روسیه در اوکراین کمک میکند، تحت فشار قرار گرفته است.
آلمان گفته است که میخواهد از وابستگی به واردات گاز روسیه رهایی یابد و مستقل شود ولی مقامات این کشور به طور ضمنی اعلام کردند که ممکن است وابستگی برلین به گاز روسیه تا سال ۲۰۲۴ طول بکشد.
**آتش سوزی گسترده در کالیفرنیا و دستور تخلیه خانهها
آتش سوزی گسترده در مراتع و جنگل های جنوب کالفرنیا در آمریکا به سرعت درحال گسترش است و تاکنون بیش از ۲۰ خانه را کاملا نابود کرده است.
اداره آتش نشانی شهر "اورنج" اعلام کرد که آتش سوزی در امتداد سواحل این ایالت تقریبا در ۲۰۰ هکتار گسترده شده است.
در همین حال مقامات محلی دستور تخلیه خانه ها را از مناطقی که شعله های آتش درحال حرکت به سمت آنها است، صادر کرده اند.
تی جی مک گاورن، دستیار رئیس سازمان آتش نشانی شهر اورنج به خبرنگاران گفت که یک آتش نشان در این آتش سوزی مجروح شده که به یک بیمارستان محلی منتقل شده است.
اداره پلیس شهر اورنج گفت که مناطق نزدیک به کورونادو پوینت به دلیل سرعت بالای گسترش حریق باید تخلیه شوند. مقامات شهر لانگوا نیگوئل نیز وضعیت اضطراری اعلام کرده اند.
کالیفرنیا مدتهاست که فصل آتشسوزیهای جنگلی فعال داشته است، اما در سالهای اخیر که تا حدودی به دلیل تغییرات آبوهوایی بیشتر شده، طولانیتر شده است.
اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) در گزارش سالانه خود؛ سال ۲۰۲۱ را با ۲۰ رویداد آب و هوایی مختلف که هزینه هایی چند میلیارد دلاری داشته است یکی از فجیع ترین سالهای آب و هوایی در این کشور توصیف کرده بود.
خسارت ناشی از این بلایای طبیعی هزینه بر شامل هزاران مورد جنگل سوزی درایالت های غربی آمریکا، سرما و توفان های شدید در تگزاس، گردباد در ایالت های جنوب شرقی و توفان های فصلی که سواحل شرقی آمریکا را در نوردید در مجموع حدود ۱۴۵ میلیارد دلار بوده است.
این گزارش جنگل سوزی ها در کالیفرنیا را که باعث نابودی یک هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی و ۶ هزار هکتار از جنگل ها شد مخرب ترین آتش سوزی توصیف کرد و نوشت این رویداد باعث خساراتی بیش از ۱۰ میلیارد دلار شده است.
**موافقت آمریکا با سرمایهگذاری خارجی در شمال سوریه
آمریکا با سرمایهگذاری خارجی در مناطقی از شمال سوریه که خارج از کنترل دولت بشار اسد است، موافقت و ادعا کرد این یک راهکار برای شکست گروه داعش از طریق ایجاد ثبات اقتصادی است.
وزارت خزانه داری آمریکا با سرمایهگذاری در ۱۲ بخش از جمله کشاورزی، ساخت و ساز و امور مالی سوریه موافقت کرده است.
این وزارتخانه تاکید کرد، با معاملات با دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه یا کسانی که در طول ۱۱ سال جنگ، تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند، مخالف است.
مقامات آمریکایی ادعا کردند، این سرمایه گذاریها، فرصتهای اقتصادی را برای مردم سوریه در مناطق آسیب پذیری که داعش میتواند در آنها رشد کند، ایجاد میکند.
یک مقام ارشد آمریکایی که نامی از او برده نشده است گفت: سرمایهگذاری بخش خصوصی در این مناطق با شرایط ناامیدکنندهای که میتوانند منجر به ظهور شبکه جذب و پشتیبانی گروههای تروریستی مانند داعش شوند، مقابله میکند.
مجوز جدید آمریکا همچنین خرید محصولات نفتی مانند بنزین را در این مناطق امکان پذیر میکند اما از نظر آمریکا انجام معامله با دولت سوریه یا نهادهایی که تحت تحریمهای آمریکا هستند همچنان ممنوع است.
واشنگتن از سوی دیگر اعلام کرده است که نفت و بنزین خریداری شده از این مناطق سوریه اجازه ورود به آمریکا را ندارند.
کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تحریمهای یکجانبه علیه سوریه را برای یک سال دیگر تمدید کند.
این تحریمها شامل اقدامات مختلف واشنگتن علیه دمشق بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ است. این محدودیتها بهویژه، داراییهای اشخاص حقیقی و حقوقی خاص سوریه را در آمریکا مسدود میکند و همچنین صادرات کالاهای خاص و خدمات آمریکایی به سوریه را ممنوع میکند.
این بیانیه بدون اشاره به دخالتهای واشنگتن در امور داخلی سوریه و نقش این کشور در جنگ علیه دولت اسد مدعی شده است: آمریکا از دولت اسد و حامیانش میخواهد که جنگ خشونتآمیز خود را علیه مردم سوریه متوقف کرده و آتشبس سراسری وضع کنند.
در ادامه این ادعاها آمده است: آمریکا همچنین خواهان ارائه بدون مانع کمکهای بشردوستانه به همه سوریهای نیازمند و مذاکره برای دستیابی به یک راهحل سیاسی در سوریه مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
کنفرانس بروکسل روز سه شنبه نیز برای حمایت از آینده سوریه و منطقه به مدت دو روز بدون مشارکت دمشق و مسکو آغاز شد.
وزارت امورخارجه و مهاجران سوریه دوشنبه شب در بیانیهای با انتقاد از کنفرانس بروکسل برای حمایت از آینده سوریه و منطقه اعلام کرد که هیچ ارادهای در این کنفرانس برای کمک به ملت سوریه وجود ندارد.
در ادامه بیانیه، برگزاری این کنفرانس در بروکسل مخالف اصول سازمان ملل متحد در انجام اقدامات بشردوستانه اعلام شده است.
**روسیه خشونت علیه کودکان اوکراینی را رد کرد
سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اتهامات مربوط به جنایات مختلف علیه کودکان اوکراینی توسط ارتش روسیه را "پوچ" و مغایر با واقعیت دانست.
"واسیلی نبنزیا" سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت گفت: امروز بار دیگر اتهامات تعدادی از همکاران را علیه ارتش روسیه در خصوص ارتکاب اعمال خشونت آمیز از جمله خشونت جنسی علیه کودکان در اوکراین شنیدیم. این اتهامات پوچ هستند.
این مقام دولت پوتین ادامه داد: حقیقتی پشت این ادعاها نیست، حتی مقامات ارشد کی یف اعتراف کرده اند که هیچ مدرک واقعی برای اثبات این ادعاها ندارند.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: اشغال مدارس، مهدکودک ها و سایر موسسات آموزشی کودکان توسط نیروهای مسلح اوکراین استثنا نیست، بلکه یک قاعده است.
وی افزود: این روش غیرانسانی جنگ، جان کودکان را به خطر می اندازد، آنها را از حق تحصیل محروم و زیرساخت های آموزشی اوکراین را نابود می کند.
"عمر عبدی" معاون رئیس صندوق کودکان سازمان ملل نیز با بیان اینکه تنها در یک ماه گذشته، نزدیک به ۱۰۰ کودک در اوکراین کشته شده اند، افزود که معتقدیم ارقام واقعی بسیار بالاتر است.
این مقام یونیسف اظهار داشت: از ۸۹ مدرسه مورد حمایت یونیسف در اوکراین، حداقل ۱۵ مدرسه در این کشور آسیب دیده یا تخریب شدهاند.
دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه وضعیت استان لوهانسک اوکراین را نگران کننده دانست و اعلام کرد حدود ۴ هزار نفر از دسترسی به برق، آب، گاز و تلفن همراه در این منطقه محروم شدهاند.
خانم جویس مسویا دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و معاون هماهنگ کننده امداد اضطراری در گزارشی به شورای امنیت درباره اوکراین، حملات و درگیریهای اخیر در اوکراین را محکوم کرد و گفت این حملات باعث درد و رنج عظیم انسانی، عمدتاً در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین شده است.
دستیار دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه بر تعهد این سازمان به بررسی همه گزینهها از آتش بس های محلی گرفته تا آتشبسهای گستردهتر، برای دسترسی به تعداد بیشتری از افراد نیازمند و نجات جان آنها تاکید کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**یورش شهرکنشینان صهیونیست به مسجدالاقصی
منابع خبری پنجشنبه شب از یورش شهرکنشینان صهیونیست به مسجدالاقصی خبر دادند.
۱۳۳ شهرک نشین با حمایت پلیس رژیم صهیونیستی از ورودی باب المغارب وارد مسجدالاقصی شدند.
بر اساس این گزارش، شهرک نشینان با ورود به صحن مسجدالاقصی اقدام به برگزاری آیینهای خود کردند.
این گزارش میافزاید، مسجدالاقصی غیر از روزهای جمعه و شنبه به صورت روزانه مورد یورش شهرک نشینان قرار میگیرد که در تلاش برای تقسیم زمانی این مسجد و تغییر در وضعیت موجود آن هستند.
پیش تر نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشست کابینه خود گفته بود که اسرائیل بدون توجه به هرگونه ملاحظات خارجی، حاکم بر قدس است و تمام تصمیمات مربوط به مسجد الاقصی و این شهر را اتخاذ خواهد کرد.
در همین رابطه «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن گفته بود: هرگونه تلاش برای تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی در مقدسات اسلامی و مسیحی بازی با آتش است و احساسات بیش از ۱.۲ میلیارد مسلمان را به چالش میکشد و منطقه را به سمت تشدید تنش بیشتر سوق میدهد.
زلنسکی برای مذاکره با پوتین اعلام آمادگی کرد
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که برای مذاکره با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه آماده است.
به گزارش"واشنگتن پست" وی افزود: ما باید به یک توافق برسیم اما این توافق نباید با اولتیماتوم همراه باشد.
رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه با شبکه "ریا" ایتالیا که پنجشنبه شب (به وقت محلی) منتشر شد گفت، اوکراین هیچگاه کریمه را به عنوان بخشی از روسیه نخواهد پذیرفت.
وی افزود: کریمه همیشه خودمختار بوده است. این منطقه پارلمان خود را دارد اما همیشه در داخل خاک اوکراین بوده است.
دیمیتری کولهبا وزیرخارجه اوکراین نیز روز پنجشنبه در پیامی خطاب به مقامهای روسیه گفت که کشورش حاضر است به گفت وگوهای مستقیم ادامه دهد ولی حاضر به پذیرش هیچ اولتیماتومی نیست.
اولین دور از مذاکرات روسیه و اوکراین از ۲۸ فوریه (۹اسفند) آغاز شد که سرپرستی تیم روسی بر عهده ولادیمیر مدینسکی دستیار ارشد پوتین بود. جلسات متعددی در بلاروس برگزار شد، سپس طرفین از طریق مجازی با هم ارتباط برقرار کردند.
در ۲۹ مارس (۹فروردین) دور مذاکرات مستقیم در استانبول کلید خورد. پوتین در ۱۲ آوریل (۲۳فروردین) در گفت وگو با خبرنگاران اعلام کرد، کییف از مذاکرات ترکیه خارج شده و به این ترتیب مذاکرات به بنبست کشیده شد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
۲۱ شبهنظامی کُرد در حملات ترکیه به شمال سوریه کشته شدند
وزارت دفاع ترکیه پنجشنبه شب اعلام کرد، ۲۱ تن از شبهنظامیان کُرد «یگانهای مدافع خلق» در حملات نیروهای این کشور در شمال سوریه کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، در بیانیه وزارت دفاع ترکیه آمده است: ۲۱ تروریست یگانهای مدافع خلق (YPG) در شمال سوریه در پاسخ به حمله این گروه به یک پاسگاه مرزی در استان غازی عینتاپ در جنوب کشور کشته شدند.
وزارت دفاع ترکیه افزوده است که بمباران اهداف این سازمان در منطقه در پاسخ به حمله فوق ادامه دارد.
روز پنجشنبه بر اثر شلیک تعدادی راکت از سوی نیروهای یگانهای مدافع خلق از منطقه عین العرب در شمال سوریه به سمت پاسگاه مرزی ارتش ترکیه در قرقمش واقع در استان غازی عینتاپ، چهار سرباز و یک غیرنظامی زخمی شدند.
مناطق اشغالی شمالی سوریه همواره مورد هدف حملات راکتی نیروهای وابسته به ترکیه و آمریکا است و در مواردی این غیرنظامیان سوری هستند که هدف حملات قرار میگیرند.
ترکیه مهر ۱۳۹۸ با حمله و لشکرکشی خود وارد بخشهایی از شمال شرقی سوریه، منطقه سکونت کُردها شد تا منطقهای امن در این قسمت از خاک سوریه به وجود آورد.
اقدام ترکیه برای حمله به شمال سوریه باوجود مخالفتهای گسترده منطقهای و جهانی در حالی صورت گرفت که رجب طیب اردوغان رئیسجمهور این کشور مدعی بود حضور کُردهای شمال سوریه تهدیدی برای امنیت کشورش است.
**۷ شهروند یمنی بر اثر شکنجه ارتش عربستان کشته شدند
منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند، اجساد ۷ یمنی که بر اثر شکنجه ارتش عربستان سعودی کشته شدند، به بیمارستانی در شهر صعده یمن تحویل داده شد.
اجساد هفت شهروند یمنی که بر اثر شکنجه نیروهای ارتش عربستان سعودی در منطقه مرزی الرقو واقع در استان صعده کشته شدند، به بیمارستان الجمهوری شهر صعده منتقل شدند.
بر اساس این گزارش، این افراد توسط نیروهای ارتش عربستان با شوک الکتریکی شکنجه و سپس به قتل رسیدند.
یک منبع امنیتی یمنی اعلام کرد که به نظر میرسد شمار افرادی که بر اثر شکنجه نیروهای سعودی کشته شدند بیشتر از این تعداد باشد.
در این گزارش به زمان کشته شدن این افراد اشاره نشده است.
این منبع امنیتی همچنین جنایت شنیع و پافشاری دشمن سعودی در ریختن خون یمنیها از طرق مختلف اعم از حملات هوایی، گلولههای موشکی و توپخانهای و همچنین شکنجه تا حد مرگ را محکوم کرد.
مناطق مرزی یمن همواره شاهد حملات توپخانه، موشکی و همچنین تیراندازی مرزبانی عربستان به سوی غیرنظامیان بوده و طی سالهای اخیر صدها نفر از جمله شماری مهاجر آفریقایی به دست نیروهای سعودی کشته شدند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
**سفر رئیس سازمان اطلاعات پاکستان به آمریکا، گفتوگوهای امنیتی در دستور کار است
رسانههای پاکستانی از سفر ۳ روزه رئیس کل سازمان اطلاعات ارتش این کشور (ISI) به ایالات متحده خبر دادند، جایی که وی با رئیس سیا و مشاور امنیت ملی آمریکا دیدار و مسائل امنیتی، همکاریهای متقابل و تحولات منطقهای از جمله افغانستان را مطرح کرد.
ژنرال «انجم ندیم» در آستانه سفر برنامهریزی شده وزیر خارجه پاکستان به آمریکا، به واشنگتن رفت و با مسوولان اطلاعاتی و امنیتی دولت جو بایدن دیدار کرد.
بازدید رئیس فعلی سازمان آیاسآی از واشنگتن به دنبال وخامت بیسابقهای در روابط دو کشور صورت میگیرد. «عمرانخان» نخست وزیر برکنار شده پاکستان، آمریکا را به توطئه برای سرنگونی دولتش متهم کرده است.
درحالی که ارتش پاکستان جزئیاتی در این خصوص منتشر نکرده است، منابع آگاه گفتند: رئیس کل سازمان اطلاعات سه روز را در واشنگتن سپری کرد و گفتوگوهای امنیتی دو کشور روز چهارشنبه گذشته خاتمه یافت.
روزنامه پاکستانی «داون» امروز گزارش داد: هیچ یک از طرفین جزئیات این دیدارها را فاش نکردند، اما گمان میرود که گفتوگوها بر نگرانیهای امنیتی متقابل و وضعیت افغانستان متمرکز بوده است، زیرا ایالات متحده معتقد است که پاکستان میتواند به ثبات این کشور جنگزده کمک کند.
آخرین مذاکرات سطح امنیتی پاکستان و آمریکا تابستان سال ۲۰۲۱ برگزار شد، زمانی که مشاور وقت امنیت ملی پاکستان با جیک سالیوان همتای آمریکایی در کاخ سفید ملاقات کرد. در هیأت پاکستانی رئیس سابق آی.اس.آی نیز حضور داشت.
گفتنی است، وزیر خارجه پاکستان ۲۷ اردیبهشت (۱۷ می) عازم واشنگتن میشود و پس از آن با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا دیدار خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست مطبوعاتی اخیر خود در واشنگتن مدعی عزم این کشور برای توسعه روابط با اسلامآباد شد و بر آنچه که وی ادعای واهی و بیاساس عمرانخان خواند، تاکید کرد.
**گازپروم، عرضه گاز به اروپا از طریق لهستان را قطع کرد
شرکت گازپروم، غول گازی روسیه در بیانیهای از قطع عرضه گاز به اروپا از طریق خط لوله یامال که از خاک لهستان میگذرد و به آلمان متصل میشود، خبر داد.
تصمیم گازپروم برای توقف صادرات گاز از مسیر لهستان پس از اعلام تحریمهای روسیه علیه ۳۰ شرکت اروپایی، از جمله «ایروپول گاز» لهستان اعلام شده است. این شرکت مالک بخش لهستانی خط لوله یامال است.
خط لوله گاز فراملی یامال- اروپا از قلمرو چهار کشور روسیه، بلاروس، لهستان و آلمان عبور میکند و ظرفیت آن ۳۲.۹ میلیارد متر مکعب گاز در سال است.
سرگئی کوپریانوف سخنگوی گازپروم اعلام کرد تحریمهای روسیه به معنی ممنوعیت استفاده از خط لوله شرکت ایروپول گاز برای انتقال گاز این کشور است.
این قطع گاز روسیه در همان روزی اتفاق میافتد که فنلاند اعلام کرد کشوری بیطرف برای درخواست عضویت در ناتو نخواهد بود. «سائولی نینیسته» رئیس جمهوری و «سانا مارین» نخست وزیر فنلاند در بیانیه ای اعلام کردند فنلاند باید برای پیوستن به این سازمان «بدون تاخیر» درخواست دهد. مقامهای این کشور اطمینان دادهاند که امیدوارند اقدامات مقتضی در این راستا در روزهای آینده «به سرعت» برداشته شوند.
گازپروم پیش از این تحویل گاز به لهستان و بلغارستان را به دلیل امتناع از پرداخت هزینه عرضه به روبل متوقف کرد. بر اساس بیانیه این شرکت، تا زمانی که صوفیه و ورشو شرایط جدید را رعایت نکنند، عرضه گاز از سر گرفته نخواهد شد.
شرکت دولتی گاز اوکراین نیز در روزهای اخیر از تعلیق جریان انتقال بخشی از گاز صادراتی روسیه به اروپا خبر داد.
«سون استن» اقتصاددان ارشد اروپا در گلدمن ساکس پیشبینی میکند که «تحریم کامل» خطوط لوله گازی که از روسیه وارد خاک اروپا میشوند، افزایش تولید ناخالص داخلی منطقه یورو را تا ۲.۲ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش میدهد.
**درگیری شدید میان نظامیان صهیونیست و فلسطینیان در جنین
باکشته شدن «شیرین ابو عاقله» خبرنگار شبکه الجزیره در جنین، درگیری میان فلسطینیان و نظامیان اسرائیلی بویژه در محل کشته شدن ابوعاقله شدت پیدا کرده است.
این اعتراضات و درگیریها در حالی ادامه دارد که نظامیان صهیونیست در ورودی غربی اردوگاه جنین، جایی که در آن شیرین ابوعاقله خبرنگار الجزیره کشته شده است، مستقر شدهاند.
شبکه الجزیره گزارش داد که در جریان درگیریها، «داوود الزبیدی» اسیر آزاد شده فلسطینی، به ضرب گلوله تکتیرانداز اسرائیلی زخمی شده است.
در همین حال، منابع محلی فلسطین گزارش دادند که در جریان حمله نظامیان اسرائیلی به جنین، صدای انفجار از منطقه الهدف در اردوگاه جنین شنیده شده است.
نظامیان صهیونیست بامداد چهارشنبه شیرین ابوعاقله را هنگام پوشش درگیری صهیونیستها با فلسطینیها در نزدیک اردوگاه جنین در کرانه باختری رود اردن به قتل رساندند که با موج محکومیتهای جهانی روبرو شد.
پیکر خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره که به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست جان باخت، روز پنجشنبه با حضور گسترده مردم و مقامات فلسطین در کرانه باختری رود اردن تشییع شد.
**استرالیا مدعی عبور یک کشتی اطلاعاتی چین از سواحل خود شد
پیتر داتون وزیردفاع استرالیا مدعی شد که این کشور یک کشتی اطلاعاتی چین را در ساحل غربی استرالیا ردیابی کرده است.
داتون روز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت: فکر می کنم این یک اقدام تجاوزکارانه است، زیرا خیلی زیاد به سمت جنوب حرکت کرده است.
وزیر دفاع استرالیا افزود که این کشتی "در نزدیکی تاسیسات نظامی و اطلاعاتی در سواحل غربی استرالیا" حرکت می کرد.
روز ۲۱ مه انتخابات سراسری در استرالیا برگزار می شود و ادعاهایی مبنی بر تهدید امنیت ملی از جانب چین به یک کمپین بزرگ در تبلیغات انتخاباتی تبدیل شده است.
کشتی های نیروی دریایی چین در سال های اخیر چندین بار در سواحل شمالی و شرقی استرالیا ردیابی شده اند.
در ماه فوریه، پکن و کانبرا یکدیگر را مقصر حادثهای دانستند که در آن استرالیا مدعی است یک هواپیمای گشت دریایی این کشور توسط اشعه لیزر یک کشتی نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین هدف قرار گرفته است.
**لودریان بر وحدت اعضای گروه ۷ برای حمایت از اوکراین تاکید کرد
ژان ایولودریان وزیر خارجه فرانسه بر وحدت کشورهای عضو گروه ۷ برای حمایت از اوکراین در جنگ مقابل روسیه تاکید کرد.
خبرگزاری فرانسه روز جمعه همزمان با نشست وزیران خارجه کشورهای عضو گروه، نوشت که لودریان بر "وحدت بسیاری قوی" کشورهای گروه ۷ برای حمایت از اوکراین علیه روسیه "تا پیروزی" تاکید کرد.
وزیر خارجه فرانسه گفت که اوکراین در حال انجام یک جنگ قهرمانانه برای حاکمیت خود است و گروه ۷ همچنان در طولانی مدت از اوکراین حمایت خواهد کرد.
لیز تراس وزیر خارجه انگلیس نیز امروز درخواست ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین را داشت و خواهان تحریم های جدید علیه روسیه شد.
وی دراین باره گفت: در این زمان مهم است که با تامین تسلیحات بیشتر برای اوکراین فشار را بر روی ولادیمیر پوتین (رییس جمهوری روسیه) افزایش دهیم.
**انگلیس: امنیت اوکراین از مسیر افزایش توانایی نظامی عبور میکند
وزیر امور خارجه انگلیس در آستانه نشست وزرای امور خارجه گروه هفت در آلمان، خواستار ارسال تجهیزات نظامی بیشتری به اوکراین شد و تصریح کرد که بهترین امنیت برای اوکراین از توانایی این کشور برای دفاع از خود ناشی میشود.
لیز تراس روزجمعه به خبرنگاران گفت:حفظ فشار بر روسیه از طریق ارسال تسلیحات بیشتربه اوکراین و اعمال تحریم های بیشتر امری حیاتی است.
وی گفت: «در حال حاضر بسیار مهم است که ما با ارسال سلاح بیشتر به اوکراین و افزایش تحریمها، فشار برپوتین را ادامه دهیم.پوتین خود را در صحنه جهانی تحقیر میکند. ما باید اطمینان حاصل کنیم که او با شکستی در اوکراین روبرو میشود که هرگونه منفعتی را از او سلب میکند و در نهایت حمله بیشتر را محدود میکند».
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
«بن والاس»وزیر دفاع انگلیس میگوید که این کشور تاکنون ۵ هزار موشک ضد تانک و ۵ سامانه پدافند هوایی در اختیار ارتش اوکراین قرار داده و قصد دارد تا تعدادی خودروی زرهی برای شلیک موشکهای ضد هوایی به این کشور ارسال کند.
هفته پیش روزنامه تایمز چاپ لندن هم گزارش داد که دولت انگلیس به عنوان بخشی از بسته جدید ۳۰۰ میلیون پوندی کمک نظامی به اوکراین، دهها پهپاد کوادکوپتر را که میتوانند تجهیزات نظامی را به خط مقدم این کشور منتقل کنند، به این کشور ارسال میکند.
این پهپادها با برد بیش از ۴۰ مایل و زمان پرواز ۳۶ دقیقه برای حمل ۶۸ کیلوگرم تجهیزات پزشکی و لجستیکی به سربازان اوکراینی در خط مقدم که علیه روسیه در شرق دونباس و مناطق دیگر میجنگند، استفاده خواهند شد.
**رئیس شورای اروپا هشدار داد «امنیت جهانی در معرض تهدید است»
چارلز میشل رئیس شورای اروپا هشدار داد، «امنیت جهانی در معرض تهدید است» و روسیه و آخرین آزمایشهای کره شمالی را از عوامل به خطر افتادن این امنیت دانست.
رئیس شورای اروپا که به ژاپن سفر کرده است، پس از بازدید از موزه صلح هیروشیما در انتقاد از حمله روسیه به اوکراین، خواستار اتحاد علیه روسیه شد و از تقویت کنترل تسلیحات هستهای به منظور جلوگیری از تکرار تراژدیهایی همچون بمباران اتمی هیروشیما حمایت کرد.
این مقام اتحادیه اروپا مدعی شد: ما قوانین بینالمللی و نهادهای جهانی برای خلع سلاح هستهای و کنترل تسلیحات را در اختیار داریم. ما باید از آنها محافظت کنیم تا صلح و امنیت جهانی تضمین شود.
میشل در انتقاد از روسیه گفت: روسیه یک قدرت هستهای و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به کشور مستقل اوکراین حمله میکند و در عین حال اشارههای غیرقابل قبولی به استفاده از سلاحهای هستهای دارد.
وی افزود: در منطقه هند و اقیانوس آرام، «کره شمالی در حال انجام آزمایشهای موشکی غیرقانونی و تحریکآمیز مانند آزمایش دیروز است که تنشها را افزایش داده و امنیت ما را به خطر میاندازد».
میشل طی سخنانی که به صورت زنده پخش شد، تاکید کرد: وظیفه نسل ما این است که هنجارهای موجود خلع سلاح هستهای و عدم اشاعه را تقویت کرده و آنها را جهانی کنیم.
میشل به عنوان بخشی از سفر به ژاپن با همراهی «اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا به هیروشیما سفر کرد. ژاپن و اتحادیه اروپا همچنین دیروز پنجشنبه با هدف به چالش کشیدن روسیه به دلیل حمله به اوکراین، توافقنامه امضا کردند.
اورسولا فون در لاین دیروز پنجشنبه در توکیو پس از دیدار با نخست وزیر ژاپن، در یک کنفرانس مطبوعاتی مدعی شد: روسیه امروز با جنگ وحشیانه علیه اوکراین و پیمان نگرانکنندهاش با چین مستقیمترین تهدید برای نظم جهانی است.
ژاپن به تازگی (۲۰ اردیبهشت) در قالب اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه، داراییهای افراد بیشتری از این کشور را مسدود کرد و ممنوعیت صادرات کالاها به روسیه را گسترش داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
**حمله راکتی به اتوبوس ارتش سوریه/ 12 سرباز سوری کشته شدند
منابع خبری از حمله راکتی به اتوبوس نظامی حامل ارتش سوریه در غرب حلب و کشته شدن 12 سرباز سوری خبر دادند.
در پی حمله راکتی تروریستها به اتوبوس نظامیان ارتش سوریه در حومه غربی حلب، 12نفر از نیروهای دفاع محلی وابسته به ارتش سوریه کشته شدند.
شبکه خبری المیادین گزارش داد که 14 نفر دیگر از نیروهای سوری در این حمله راکتی زخمی شدند.
رسانههای محلی سوریه می گویند که این حمله از سوی تروریستهای «جبهه تحریر الشام» (جبهة النصره سابق) صورت گرفته است.
irna.ir/xjJpjg
رئیس امارات متحده عربی درگذشت
خبرگزاری رسمی امارات از درگذشت شیخ «خلیفه بن زاید» رئیس امارات متحده عربی خبر داد.
خلیفه بن زاید(73ساله) از زمان سکته در ژانویه 2014، از شرکت در فعالیتهای رسمی علنی خودداری میکرد. او از 3 نوامبر 2004 ریاست امارات متحده عربی را برعهده داشت.
در این مدت محمد بن زاید، یکی دیگر از فرزندان شیخ زاید و برادر کوچکتر شیخ خلیفه که ولیعهد امارت ابوظبی بود، اداره این کشور را در دست گرفت.
وزارت امور ریاستی امارات روز جمعه در بیانیهای خبر درگذشت شیخ خلیفه را به مردم امارات تسلیت گفت و از امروز به مدت 40 روز عزای عمومی اعلام کرد.
خلیفه بن زاید متولد ابوظبی در سال ۱۹۴۸ است و فرزند ارشد «زاید بن سلطان آل نهیان» مؤسس دولت امارات متحده عربی به شمار میرود که بلافاصه پس از فوت پدرش به عنوان حاکم ابوظبی و در نوامبر ۲۰۰۴ به عنوان رئیس امارات متحده عربی انتخاب شد.
وی دومین رئیس دولت امارات متحده عربی از زمان تأسیس این کشور در تاریخ ۲ دسامبر ۱۹۷۱ و شانزدهمین حاکم امارت ابوظبی است.
امارت ابوظبی، بزرگترین امارت در میان هفت امارتی است که با هم «امارات متحده عربی» را تشکیل دادهاند و شیخ یا رئیس امارت، ریاست کشور را نیز بر عهده دارد.
انتظار میرود که محمد بن زاید جانشین شیخ خلیفه شود و به شکل رسمی ریاست امارات متحده عربی را به دست بگیرد.
irna.ir/xjJpn8
**وقوع انفجار در مسجدی در کابل
منابع محلی افغان میگویند، انفجاری در یک مسجد در شهر کابل روی داده است.
خالد ځدران، سخنگوی فرماندهی پلیس طالبان وقوع این انفجار را تایید کرد.
بر اساس این گزارش، محل این انفجار حوالی حوزه پنجم امنیتی شهر کابل و در چهار راه قمبر اعلام شده است.
در این رابطه برخی شاهدان عینی میگویند، انفجار در صف نمازگزاران در مسجد «ایوب صابر» درخیابان چهل متری چهار راهی قمبر شهر کابل به وقوع پیوسته است.
هنوز درباره تلفات این رویداد جزییات دقیق در دست نیست.
**اخراج هزاران نفر از کارگزاران دولت انگلیس
دولت انگلیس که به دلیل تبعات ناشی از برگزیت، همهگیری کرونا و شرایط جدید ناشی از جنگ در اوکراین تحت فشار اقتصادی بیسابقهای قرار دارد، تصمیم گرفته تا هزاران نفر از کارکنان دولت را اخراج کند.
دولت محافظهکار بوریس جانسون قصد دارد تا برای صرفهجویی در هزینهها، بالغ بر ۹۰ هزار تن از کارگزاران دولت را اخراج کند.
جیکوب ریس موگ، معاون نخست وزیر انگلیس امروز(جمعه) اظهار داشت: «نخستوزیر و وزرا ملتفت هستند که کارگزاران دولت خدمات برجستهای را برای مردم انجام میدهند، اما زمانی که مردم و مشاغل در سراسر کشور با هزینههای فزاینده مواجه هستند، عموم مردم به درستی از دولتشان انتظار دارند که الگو باشند و تا حد امکان کارآمد عمل کند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش مشاغل دولتی به "ریاضت اقتصادی" باز می گردد، به اسکای نیوز گفت: "فکر نمی کنم اینطور باشد، زیرا کاری که انجام می شود بازگشت به سطح کارایی است که در سال 2016 داشتیم. این تصمیم کاملاً منطقی و معقول است."
تورم بیسابقه و رکود اقتصادی، دولت انگلیس را تحت فشار قرارداده تا از خانوارهایی که با افزایش هزینه های تامین انرژی و غذا مواجه هستند، حمایت بیشتری کند.
تازهترین گزارش دفتر آمار ملی انگلیس که روز پنجشنبه منتشر شد نشانگر آن است که رشد اقتصادی در انگلیس به دلیل تورم بیسابقه در این کشور کاهش یافته است.
این درحالیست که بانک مرکزی انگلیس هفته گذشته با افزایش نرخ بهره بین بانکی به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته، در بیانیه ای خطر رکود اقتصادی را پیش بینی کرد و تورم هم به بالاترین حد در ۴۰ سال گذشته رسیده است.
پیش بینی های اقتصادی حاکی از آن است که به دلیل یک جهش دیگر در بهای انرژی، تا پایان سالجاری میلادی نرخ تورم به بالای ۱۰ درصد می رسد.
اوضاع اقتصادی انگلیس بر اثر بحران کرونا، خروج لندن از اتحادیه اروپا و شرایط جدید ناشی از جنگ در اوکراین تعریف چندانی ندارد. قیمت اجناس به نسبت سه ماه گذشته تا ۶۰ درصد افزایش یافته و پیشبینی میشود که این روند در ماههای آینده ادامه یابد.
در چنین شرایطی دولت برای جبران کسری بودجه به افزایش مالیاتها از ماه آوریل گذشته متوسل شده و این مساله باعث اعتراضات گسترده در داخل شده است.
irna.ir/xjJppm
**هشدار مسافرتی اتباع انگلیس به ایران افزایش یافت
وزارت خارجه انگلیس روز جمعه با صدور بیانیهای، هشدار مسافرتی اتباع این کشور به ایران را افزایش داد.
در این بیانیه که روی تارنمای وزارت امورخارجه انگلیس منتشر شد، ادعا شده است که خواه شما یک تابعیت دوگانه بریتانیایی-ایرانی باشید یا نباشید این خطر بسیار زیاد است که خودسرانه در ایران دستگیر، بازجویی یا بازداشت شوید.
در بیانیه یادشده که احتمالا با دیدار امروز نازنین زاغری با مقامات دفتر نخست وزیری مرتبط است ادعا شده:تعدادی از ایرانیان-بریتانیایی دوتابعیتی در ایران بازداشت شدهاند که در حال گذراندن دورههای حبس طولانی هستند. ایران اخیراً اتباع اروپایی غیرایرانی را نیز که با ویزای توریستی سفر می کردند، بازداشت کرده است.
در ادامه ادعا شده است: روند عدالت کیفری که در چنین مواردی دنبال می شود کمتر از استانداردهای بین المللی است. در چنین مواردی توانایی وزارت خارجه انگلیس برای ارائه پشتیبانی کنسولی بسیار محدود است. داشتن ارتباطات با انگلیس می تواند دلیل کافی برای مشکوک شدن مقامات به فعالیت های شما باشد.
irna.ir/xjJpqd
نظر شما