به گزارش ایرنا غلامرضا فخاری روز شنبه به مناسبت هفته هلال احمر در گفت و گو با خبرنگاران افزود : همسو با این ماموریت سنگین و مهم ،با گرم شدن هوا و شروع شنا در دریا ،آمبولانس های هلال احمر به عنوان مهم ترین تجهیزات امدادی در همه نقاط برنامه ریزی شد سواحل استان مستقر خواهند شد.
وی با توضیح این که مردم اصلا نگران نباشند ، بلکه فقط باید طبق مقررات در مناطق مشخص شده وارد دریا شده و از نجات غریقان مستقر در سواحل نیز نیز حرف شنوی جدی داشته باشند، گفت : به طور یقین با توجه به اهتمام دولت در اجرایی کردن آزادسازی حریم ۶۰ متری سواحل دریای خزر ، دسترسی ها آسان تر و بیشتر شده است ، اما خطرات غرق شدن در سواحل با توجه به شرایط خاص شنا در خزر هم افزایش یافت که باید نگران حفظ جان مردم باشیم و این مقوله مهم به رعایت استفاده کنندگان از ساحل و دریا نیز وابسته است.
فخاری افزود : با همکاری استانداری مازندران و توجه به حق و حقوق ناجیان غریق ، امسال برنامه ریزی جدی تری برای حضور بیشتر ناجیان غریق صورت گرفته است و یکی از برنامه ها به کارگیری آمبولانس های دیگر استان های کشور در سواحل خزر است.
تصرف حریم سواحل دریای خزر معضل چند دهه ای در استان های شمالی بود. تعریف حریم ۶۰ متری برای سواحل خزر دارای قانون مصوب با قدمت بیش از یک دهه است که پیش از این به علت مقاومت دستگاه های دولتی بدرستی اجرایی نشده بود. اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم ،رییس جمهور دهم بهمن ماه سال گذشته در دستوری صریح همه دستگاههای دولتی را بدون استثنا موظف به آزادسازی مناطق ساحلی تصرف شده دریا تا مرز قانونی حداقل ۶۰ متر از ساحل کرد.
همسو با این دستور صریح و پیگیری همه جانبه دولتمردان ،طبق اعلام استاندار مازندران تاکنون ۹۲ درصد از حریم ۶۰ متری سواحل خزر در این استان آزاد شده و مازندران در این زمینه پیشتاز بوده است.هشت درصد از باقی مانده حریم دریا تنها ۲ درصد قابلیت آزاد سازی دارد و ۶ درصد باقی مانده در اختیار بندر نوشهر، بندر فریدونکنار، بندر امیرآباد، نیروی دریایی ارتش، دستگاه های نظامی، نیروگاه، کشتی سازی صدرا، سکوی نفتی شمال و یا مراکزی است که نباید از ساحل فاصله داشته باشند.
دماوند و علم کوه بیشترین ماموریت امدادی هلال احمر مازندران
مدیر عامل جمعیت هلال احمر مازندران همچنین با بیان این که قله علم کوه و دماوند در استان بیشترین ماموریت امداد و نجات کوهستانی این نهاد طی سال گذشته را به خود اختصاص داد، گفت : از آن جایی که همچنان مشکلات قانونی و برخی بی توجهی ها در اجرایی نشدن طرح های محدودسازی تردد ، وجود راههای دسترسی متعدد و نبود هرگونه استاندارد حرفهای برای صعود کوهنوردان به این قله ها وجود دارد ، طی سال های گذشته همواره شاهد افزایش ماموریت امداد و نجات کوهستان بوده ایم.
وی افزود : اگر چه نجات دادن توسط گروه های امدادی بسیار لذت بخش است ، امابه نوعی نجاتگری در ارتفاعات دماوند و علم کوه به نوعی باری سنگینی را بر دوش این جمعیت انداخته است.
فخاری از ایجاد مرکز آموزشی امداد و نجات کوهستان در رینه واقع در جاده هراز در نزدیگی قله دماوند خبر داد و گفت: ساختمان این مرکز که توسط یکی از خیرین اهدا شده است، با تخصیص ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار تجهیز شده است.
وی افزود : سال گذشته سه هزار و ۳۳۴ ماموریت امداد و نجات در استان انجام و طی آن به ۱۹هزارو ۷۰۲ نفر خدمات مختلف ارائه شد.
فخاری یکی دیگر از مشکلات این مجموعه را انجام ماموریت سنگین امداد و نجات در جاده های مواصلاتی هراز ، کندوان ، سوادکوه و کیاسر معرفی کرد و گفت : وجود ۱۵ گردنه خطرناک کوهستانی ، بیش از ۶۳ رودخانه سیل گیر ، تمرکز جمعیتی و در مجموع این که دو سوم از وسعت استان را مناطق جنگلی و کوهستانی و صعب العبور تشکیل می دهد ، ماموریت های امداد و نجات جمعیت را حساس تر و سنگین تر کرده است.
وی از تهیه سند چشم انداز هشت ساله جمعیت هلال احمر مازندران خبر داد و افزود : از آن جایی که مازندران از شمال همواره از ۳۸ حوادث و بلای طبیعی دنیا ۳۲ مورد را تجربه کرده و مستعد بسیاری از خطرات است،این سند بر اساس همه چالش ها و موانع واقعی شده تهیه و به استانداری مازندران ارائه شده است.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر مازندران از آمادگی این جمعیت بر اساس اهمیت بروز هرگونه حوادث طبیعی خبر داد و بیان داشت : تغذیه ، بهداشت و امداد و نجات سه ماموریت اصلی جمعیت هلال احمر در بروز حوادث طبیعی است که در هر سه بخش امکانات و تجهیزات و پشتیبانی ها وجود دارد و تدابیر لازم اندیشیده شده است.
نظر شما